Διαχρονικό σημείο αναφοράς στις σοβαρές κρεατοφαγικές αναζητήσεις της Θεσσαλονίκης, η «Νέα Διαγώνιος» απλώνει τη μυρωδιά της από την Καλαμαριά σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, με πιάτα γεμάτα χαρακτήρα, αλλά και ιστορία που δεν σταματά να εκσυγχρονίζεται, κυνηγώντας τις νέες τάσεις και ακονίζοντας τις μοντέρνες τεχνικές. Ο φημισμένος χειροποίητος γύρος και τα ζουμερά σουτζουκάκια είναι μόνο η αρχή της γευστικής της πρότασης, που πλουτίζεται συνεχώς με προτάσεις ψαγμένες και συναρπαστικές, όπως το αφράτο σουβλάκι μόσχου με καπνιστό αλάτι, ή το πληθωρικό μπιφτέκι με εκλεκτό κρέας, αλλά και πιο προχωρημένες επιλογές σαν τα T-bone και Rib Eye από Black Angus, ή το ζουμερό vegan burger με plant based μπιφτέκι. Με τον Ιωάννη Χαντάκη να ηγείται της κουζίνας, η «Νέα Διαγώνιος» αποδεικνύει συνεχώς ότι η φροντίδα, το μεράκι και τα εξαιρετικά υλικά είναι τα μόνα που χρειάζονται ώστε η παράδοση να ισορροπήσει με τις σύγχρονες καλοφαγικές απαιτήσεις, ιδίως όταν εκτός από το νόστιμο φαγητό, ο κατάλογος περιλαμβάνει αυθεντική φιλοξενία και ατμόσφαιρα οικεία και ζεστή.
Ν. Πλαστήρα 89 Θεσσαλονίκη, 2310029085, www.neadiagonios.gr