Καλοκαιρινό dolce far niente στο «Burrattino»

Spritzeria originale με αύρα που εμπνέει καλοκαιρινό ραχάτι, το «Burrattino» φέρνει στο κέντρο της Αθήνας τη λογική του βενετσιάνικου τσιμπολογήματος, με ζηλευτή γκάμα από spritz και πιάτα που μοσχομυρίζουν ιταλική finezza να συνθέτουν την εκλεκτή του πρόταση.

Καλοκαιρινό dolce far niente στο «Burrattino»

Η μοντερνίστικη γραμμή του, με το μινιμαλισμό των επίπλων να μαλακώνει απ’ την αλά στούκο-βενετσιάνο απαλότητα της χρωματική παλέτας του, είναι το πρώτο πράγμα που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον όταν το αντικρίζεις, σαν έναν θύλακα ντιζαϊνιάς στα ψηλά της οδού Μητροπόλεως. Το χαλαρωτικό του mood είναι αυτό που σε αγκαλιάζει αμέσως μετά, με το πολύχρωμο crowd που ήδη αράζει στις πολυθρόνες, κρατώντας ιδρωμένα ποτήρια με ορεκτικά aperitivi ή παγωμένα ροζέ στο χέρι, να φτιάχνει μια κοσμοπολίτικη κυψέλη με βουητό που μαγνητίζει. Οι μυρωδιές της κουζίνας του έρχονται αμέσως μετά για να σφραγίσουν την πρώτη εντύπωση, με αρώματα από ελαιόλαδο, ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό να σε τραβούν από τη μύτη για να σε καθίσουν σ’ ένα απ’ τα ωραία τραπεζάκια του. Κι όταν πια πιάσεις το μενού του «Burrattino» στο χέρι, γίνεται ξεκάθαρο πως τούτο το ολοκαίνουριο spot, που ήρθε και κούμπωσε περίφημα στο πολυπρόσωπο food-village του Συντάγματος, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόσουν για pit stop στα πάνω-κάτω της Ερμού.

Spritzeria originale, εμπνευσμένη απ’ τα στενάκια της Βενετίας, με περισσότερες από δέκα παραλλαγές του απολαυστικού καλοκαιρινού ποτού στην κάρτα του (δοκιμάστε το γεμάτο καλοκαιρινή φρεσκάδα και δροσιά Amaro Rosato για ξεκίνημα), αλλά και εκλεκτές ετικέτες του ελληνικού και ιταλικού αμπελώνα να σερβίρονται και σε μισό ποτήρι, κατά τα βενετσιάνικα πρότυπα, το «Burrattino» βγάζει ως βασική του καρτ-βιζίτ την πρόταση εκλεκτής καλοποσίας του. Ο συνδυασμός της με το μενού τσιμπολογήματος, όμως, όπου ζουμερές pinse romane στέκουν δίπλα σε τραγανά μανιταράτα arancini μεταξύ άλλων, είναι αυτό που αποκαλύπτει την πραγματική ταυτότητα του «Burrattino», με την open air σάλα του, έτσι όπως είναι φωλιασμένη στην εσοχή των εκατέρωθεν κτιρίων σαν σε αίθριο αστικής ρυμοτομίας, να δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για χάζι στην περαντζάδα του πεζοδρομίου. Είναι πραγματική απόλαυση, λοιπόν, να χαζεύεις αυτόν τον κινούμενο καμβά που συνθέτουν κοριτσοπαρέες με τεράστιες σακούλες απ’ τα μαγαζιά, αλλά και αγχωμένοι γραβατοφόροι καθ’ οδόν για ραντεβού, έτσι όπως εναλλάσσονται με ηλιοκαμένους τουρίστες, θαμπωμένους απ’ τη χαρά της εξερεύνησης, αντανακλώντας στο ανθρώπινο μωσαϊκό τους την πολυσυλλεκτική γοητεία του κέντρου.

3 απροσπέραστα φαβορί

Καλοκαιρινό dolce far niente στο «Burrattino» - εικόνα 1
Bruschetta caponata

Με το στρογγυλό, βουτυρένιο χάδι της burrata να αγκαλιάζει το ορεκτικό κάπνισμα του ψωμιού, αυτή η τραγανή μπρουσκέτα φέρνει στο προσκήνιο την δροσερή φρουτάδα της ντομάτας κονφί, πλουτισμένη απ’ το γευστικό σώμα της σάλτσα μελιτζάνας.

Καλοκαιρινό dolce far niente στο «Burrattino» - εικόνα 2
Vitello tonnato

Η αέρινη κι αφράτη μπουκιά αναδεικνύει τις άριστες πρώτες ύλες του πιάτου, με το ντελικάτο άρωμα της σάλτσας τόνου να απλώνει ορεκτική σαγήνη, καθώς το μοσχαράκι γάλακτος και το εξαιρετικό ελαιόλαδο υπογράφουν τη γευστική φινέτσα.

Καλοκαιρινό dolce far niente στο «Burrattino» - εικόνα 3
Casarecce carbonara

Με άριστο al dente και απολαυστικό τον κρόκο αβγού να δένει τη μπουκιά, κερδίζοντας γευστικό ταμπεραμέντο απ’ την ιταλική πανσέτα, η carbonara του «Burrattino» μπορεί να κάνει και τον πιο επιφυλακτικό να αγαπήσει την αυθεντική συνταγή.

Μητροπόλεως 36, Σύνταγμα, 2122134081. Τιμή: € 20-25.

Περισσότερες πληροφορίες

Burratino

Μητροπόλεως 36, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.