«The Zillers»: Ραντεβού στον πιο δροσερό και γαστρονομικό urban garden της Αθήνας

Το μαγικό σκηνικό μέσα στη δροσιά του καταπράσινου αυτού urban garden φαίνεται πως δεν εμπνέει μονάχα εμάς αλλά και τον εξαιρετικά ταλαντούχο σεφ του «Zillers» Παύλο Κυριάκη.

«The Zillers»: Ραντεβού στον πιο δροσερό και γαστρονομικό urban garden της Αθήνας

Κάθε φορά που σκαρφαλώνουμε στα ψηλά του ξενοδοχείου «The Zillers» αισθανόμαστε να δραπετεύουμε από την καυτή καλοκαιρινή Αθήνα και αφηνόμαστε να απολαύσουμε την πανοραμική θέα, που απλώνεται πάνω από τον ιερό βράχο και βυθίζεται στη θάλασσα. Το μαγικό σκηνικό μέσα στη δροσιά του καταπράσινου αυτού urban garden φαίνεται πως δεν εμπνέει μονάχα εμάς αλλά και τον εξαιρετικά ταλαντούχο σεφ του «Zillers» Παύλο Κυριάκη, ο οποίος λανσάρισε μόλις ολοκαίνουργιες σπεσιαλιτέ με δημιουργικό καλοκαιρινό χρώμα, όπως η πολύ ενδιαφέρουσα σούπα ντομάτας με παγωτό από burrata και τραγανή μπρουσκέτα με λιαστή ντομάτα, το υπέροχο ταρτάρ λαβράκι, μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και μοσχολέμονο, και η αρνίσια σέλα ψητή κι ελαφρώς καπνιστή με μυρωδικά, σε ανατρεπτικό pairing με τηγανητό γλυκάδι, κρέμα λευκής μελιτζάνας και παστέλι με μπαχαρικά dukkah.

Το πολύ ξεχωριστό γαστρονομικό ιδίωμα του σεφ μπορούμε να το χαρούμε a la carte και σε τρία ειδικά fixed menus, που ταιριάζουν σε κάθε διάθεση: το ειδικό μενού για χορτοφάγους (€ 40) και το ελληνικό (€ 50), που ξεδιπλώνονται σε τέσσερα στάδια, αλλά και το μεγάλο μενού γευσιγνωσίας (€ 60), που επιφυλάσσει, ανάμεσα σε άλλα, ένα εξαιρετικό λαβράκι με λευκά σπαράγγια, αρακά, καλοκαιρινή τρούφα και αμύγδαλα. Σε κάθε περίπτωση το γεύμα μας ξεκινάει υπέροχα, με μια επιλογή από σπέσιαλ χειροποίητα ψωμιά που παρασκευάζονται στην κουζίνα, και κλείνει με τα φανταστικά επιδόρπια, που φέρουν πλέον τη σφραγίδα του εξαιρετικού pastry chef Γιώργου Πλατινού.

«The Zillers»: Ραντεβού στον πιο δροσερό και γαστρονομικό urban garden της Αθήνας - εικόνα 1

Εξίσου ανανεωμένα είναι και τα κοκτέιλ που προτείνει ο Φώτης Κουλέτος, όπως πάντα σε απόλυτη αρμονία με τις γεύσεις του καταλόγου. Το πληθωρικό και πολύπλοκο Athenian είναι λ.χ. η πρόταση της μπάρας για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα αλλιώτικο Boulevardier, ενισχυμένο με ελληνικές νότες από κρασί Σαββατιανό, ενώ το Tailor Fit, με τζιν, βότκα και γαρνιτούρα από πίκλες αγγουριού, θα μας δροσίζει υπέροχα όσο απολαμβάνουμε τη φωτισμένη πόλη.

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.