«The Zillers»: Ραντεβού στον πιο δροσερό και γαστρονομικό urban garden της Αθήνας

Το μαγικό σκηνικό μέσα στη δροσιά του καταπράσινου αυτού urban garden φαίνεται πως δεν εμπνέει μονάχα εμάς αλλά και τον εξαιρετικά ταλαντούχο σεφ του «Zillers» Παύλο Κυριάκη.

«The Zillers»: Ραντεβού στον πιο δροσερό και γαστρονομικό urban garden της Αθήνας

Κάθε φορά που σκαρφαλώνουμε στα ψηλά του ξενοδοχείου «The Zillers» αισθανόμαστε να δραπετεύουμε από την καυτή καλοκαιρινή Αθήνα και αφηνόμαστε να απολαύσουμε την πανοραμική θέα, που απλώνεται πάνω από τον ιερό βράχο και βυθίζεται στη θάλασσα. Το μαγικό σκηνικό μέσα στη δροσιά του καταπράσινου αυτού urban garden φαίνεται πως δεν εμπνέει μονάχα εμάς αλλά και τον εξαιρετικά ταλαντούχο σεφ του «Zillers» Παύλο Κυριάκη, ο οποίος λανσάρισε μόλις ολοκαίνουργιες σπεσιαλιτέ με δημιουργικό καλοκαιρινό χρώμα, όπως η πολύ ενδιαφέρουσα σούπα ντομάτας με παγωτό από burrata και τραγανή μπρουσκέτα με λιαστή ντομάτα, το υπέροχο ταρτάρ λαβράκι, μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και μοσχολέμονο, και η αρνίσια σέλα ψητή κι ελαφρώς καπνιστή με μυρωδικά, σε ανατρεπτικό pairing με τηγανητό γλυκάδι, κρέμα λευκής μελιτζάνας και παστέλι με μπαχαρικά dukkah.

Το πολύ ξεχωριστό γαστρονομικό ιδίωμα του σεφ μπορούμε να το χαρούμε a la carte και σε τρία ειδικά fixed menus, που ταιριάζουν σε κάθε διάθεση: το ειδικό μενού για χορτοφάγους (€ 40) και το ελληνικό (€ 50), που ξεδιπλώνονται σε τέσσερα στάδια, αλλά και το μεγάλο μενού γευσιγνωσίας (€ 60), που επιφυλάσσει, ανάμεσα σε άλλα, ένα εξαιρετικό λαβράκι με λευκά σπαράγγια, αρακά, καλοκαιρινή τρούφα και αμύγδαλα. Σε κάθε περίπτωση το γεύμα μας ξεκινάει υπέροχα, με μια επιλογή από σπέσιαλ χειροποίητα ψωμιά που παρασκευάζονται στην κουζίνα, και κλείνει με τα φανταστικά επιδόρπια, που φέρουν πλέον τη σφραγίδα του εξαιρετικού pastry chef Γιώργου Πλατινού.

«The Zillers»: Ραντεβού στον πιο δροσερό και γαστρονομικό urban garden της Αθήνας - εικόνα 1

Εξίσου ανανεωμένα είναι και τα κοκτέιλ που προτείνει ο Φώτης Κουλέτος, όπως πάντα σε απόλυτη αρμονία με τις γεύσεις του καταλόγου. Το πληθωρικό και πολύπλοκο Athenian είναι λ.χ. η πρόταση της μπάρας για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα αλλιώτικο Boulevardier, ενισχυμένο με ελληνικές νότες από κρασί Σαββατιανό, ενώ το Tailor Fit, με τζιν, βότκα και γαρνιτούρα από πίκλες αγγουριού, θα μας δροσίζει υπέροχα όσο απολαμβάνουμε τη φωτισμένη πόλη.

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
10/07/2025

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.