«TGI Friday's»: Το casual στα καλύτερά του

Είναι αμερικανικό, νεανικό και ευχάριστο. Με λίγα λόγια «all time classic»...

«TGI Friday's»: Το casual στα καλύτερά του

Πρώτο Σάββατο της μετά-Covid εποχής, καιρός καλοκαιριάτικος, και είπα να βγω λίγο να ξεσκάσω και να αισθανθώ ελεύθερος άνθρωπος. Δεν ξέρω αν σε κάποιους θα φανεί περίεργο, εγώ όμως επέλεξα το γνωστό τοις πάσι νεανικό, casual, American style (με την καλή έννοια) «TGI Friday’s» στο Κεφαλάρι.

Είναι γεγονός ότι για κάποιους τα (είναι πολλά) «TGI» θεωρούνται καλά για πιτσιρικαρία, φέρνουν προς fast food και αρκετοί από -άντα και πάνω τα σνομπάρουν. Λάθος. Κατά την άποψη μου αποτελούν ένα καλό δείγμα casual εστίασης με φαγητό αμερικάνικης έμπνευσης, στο οποίο κυριαρχούν τα θετικά στοιχεία του είδους. Προφανώς, το burger έχει κυρίαρχη θέση στο menu χωρίς να μπορείς όμως να του προσάψεις κάτι. Πολύ καλό κρέας, ποικιλία προτάσεων αναμενόμενη πληθωρική γεύση. Τα έχει όλα.

«TGI Friday's»: Το casual στα καλύτερά του - εικόνα 1

Το menu όμως κάνει και προτάσεις πιο οικείες για τις μεγαλύτερες ηλικίες. Φερ’ επείν εγώ δοκίμασα μια πολύ νόστιμη με σωστό dressing strawberry fields salad και ένα black angus rib eye και λέω ανεπιφύλακτα ότι τα €28 (συνολικά) τα αξίζει με το παραπάνω και ότι κάθε άλλο παρά… ταχυφαγείο θυμίζει.

Φυσικά, το menu δίνει και άλλες δυνατότητες όπως τα burritos με pulled pork και το χορτοφαγικό ginger green bowl με κινόα, μπρόκολο στη σχάρα, αβοκάντο κ.λπ. Και τα δύο αποτελούν νέες προτάσεις με ενδιαφέρον ανάλογα με τα γούστα σας. Επιστρέφοντας στα ενδιαφέροντα των επισκεπτών άνω των –άντα, θα συμβούλευα να δοκιμάσετε και κάποιο κοκτέιλ. Το menu κάνει περίπου είκοσι προτάσεις πολύ αξιόλογες για το είδος του χώρου μεταξύ των οποίων ένα καλοφτιαγμένο mohito και μια κλασική margarita, που απ’ ότι μου λένε κάνει θραύση.

«TGI Friday's»: Το casual στα καλύτερά του - εικόνα 2

Φυσικά, στο τέλος σας περιμένει the death by chocolate. Κυριολεκτικά… Προφανώς δεν έχει τη λεπτότητα ενός επιδόρπιου από τα χέρια του Πιερ Ερμέ ή ενός Λαντυρέ. Έχει όμως μια σοκολατένια γλυκύτητα και πληθωρικότητα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Όσο για τις «γκουρμεδιές» αφήστε τις για την επόμενη έξοδο.

Από τον Φίλλιπο Κόκκινο

Περισσότερες πληροφορίες

TGI Fridays

Κολοκοτρώνη 35, Πλ. Κεφαλαρίου, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο γευστικός χάρτης της Λεμεσού ξαναγράφεται

Εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου, άκρως πολυτελή ξενοδοχεία δίνουν μεγάλη σημασία στη γαστρονομική τους πρόταση και διεθνώς γνωστά εστιατορικά brands αναζητούν στέγη κάτω από τον –κάτι παραπάνω από καυτό– ήλιο της Λεμεσού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
13/08/2022

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.