«TGI Friday's»: Το casual στα καλύτερά του

Είναι αμερικανικό, νεανικό και ευχάριστο. Με λίγα λόγια «all time classic»...

«TGI Friday's»: Το casual στα καλύτερά του

Πρώτο Σάββατο της μετά-Covid εποχής, καιρός καλοκαιριάτικος, και είπα να βγω λίγο να ξεσκάσω και να αισθανθώ ελεύθερος άνθρωπος. Δεν ξέρω αν σε κάποιους θα φανεί περίεργο, εγώ όμως επέλεξα το γνωστό τοις πάσι νεανικό, casual, American style (με την καλή έννοια) «TGI Friday’s» στο Κεφαλάρι.

Είναι γεγονός ότι για κάποιους τα (είναι πολλά) «TGI» θεωρούνται καλά για πιτσιρικαρία, φέρνουν προς fast food και αρκετοί από -άντα και πάνω τα σνομπάρουν. Λάθος. Κατά την άποψη μου αποτελούν ένα καλό δείγμα casual εστίασης με φαγητό αμερικάνικης έμπνευσης, στο οποίο κυριαρχούν τα θετικά στοιχεία του είδους. Προφανώς, το burger έχει κυρίαρχη θέση στο menu χωρίς να μπορείς όμως να του προσάψεις κάτι. Πολύ καλό κρέας, ποικιλία προτάσεων αναμενόμενη πληθωρική γεύση. Τα έχει όλα.

«TGI Friday's»: Το casual στα καλύτερά του - εικόνα 1

Το menu όμως κάνει και προτάσεις πιο οικείες για τις μεγαλύτερες ηλικίες. Φερ’ επείν εγώ δοκίμασα μια πολύ νόστιμη με σωστό dressing strawberry fields salad και ένα black angus rib eye και λέω ανεπιφύλακτα ότι τα €28 (συνολικά) τα αξίζει με το παραπάνω και ότι κάθε άλλο παρά… ταχυφαγείο θυμίζει.

Φυσικά, το menu δίνει και άλλες δυνατότητες όπως τα burritos με pulled pork και το χορτοφαγικό ginger green bowl με κινόα, μπρόκολο στη σχάρα, αβοκάντο κ.λπ. Και τα δύο αποτελούν νέες προτάσεις με ενδιαφέρον ανάλογα με τα γούστα σας. Επιστρέφοντας στα ενδιαφέροντα των επισκεπτών άνω των –άντα, θα συμβούλευα να δοκιμάσετε και κάποιο κοκτέιλ. Το menu κάνει περίπου είκοσι προτάσεις πολύ αξιόλογες για το είδος του χώρου μεταξύ των οποίων ένα καλοφτιαγμένο mohito και μια κλασική margarita, που απ’ ότι μου λένε κάνει θραύση.

«TGI Friday's»: Το casual στα καλύτερά του - εικόνα 2

Φυσικά, στο τέλος σας περιμένει the death by chocolate. Κυριολεκτικά… Προφανώς δεν έχει τη λεπτότητα ενός επιδόρπιου από τα χέρια του Πιερ Ερμέ ή ενός Λαντυρέ. Έχει όμως μια σοκολατένια γλυκύτητα και πληθωρικότητα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Όσο για τις «γκουρμεδιές» αφήστε τις για την επόμενη έξοδο.

Από τον Φίλλιπο Κόκκινο

Περισσότερες πληροφορίες

TGI Fridays

Κολοκοτρώνη 35, Πλ. Κεφαλαρίου, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".