Το «Del Posto» παίρνει θέση στο «Εν Πλω»

Σε νέα εποχή μπαίνει το γνωστό all day café restaurant του ομίλου Σταθοκωστόπουλου, με μοντέρνα ιταλική κουζίνα διά χειρός Μιχάλη Ντουνέτα πάνω στη θάλασσα.

Το «Del Posto» παίρνει θέση στο «Εν Πλω»

Το παλιό «Εν Πλω» του ομίλου Σταθοκωστόπουλου μόλις απέκτησε νέο όνομα, αέρα, σεφ και γαστρονομικό concept. Από τα μέσα Ιουνίου αναλαμβάνει σεφ ο Μιχάλης Ντουνέτας, δημιουργώντας στον χώρο του παλιού all day café restaurant ένα εντελώς καινούργιο εστιατόριο με σύγχρονη ιταλική κουζίνα, παιχνιδιάρα και ιδιαίτερα γευστική, ενθυμούμενος την παλιά του αγάπη.

Οι προτάσεις και τα πιάτα είναι ήδη έτοιμα και για να δώσουμε μια ιδέα, ο Μιχάλης ετοιμάζει σολομό μαρινάτο ταρτάρ με κρέμα αγριοράπανου, αστακό με ντοματίνια και κρέμα μοτσαρέλας, fritto misto di mare με γαρίδα, καλαμάρι και πικάντικη μαγιονέζα καθώς και μια μεγάλη σειρά από ζυμαρικά και ριζότι, όπως ανάποδη καρμπονάρα, saccottini γεμιστά με σπαράγγια και γαρίδες, μαύρο ριζότο με καραβίδα και φύλλα χρυσού. Στα κυρίως δεν θα λείπουν επίσης τα κρεατικά και το ψάρι στον ξυλόφουρνο, ενώ η pasta καθώς και τα ψωμιά θα ετοιμάζονται στην κουζίνα. Και στη νέα του εποχή ο χώρος θα χωρίζεται στα δύο, με καφέ στη μία μεριά και το εστιατόριο στην άλλη, με ροτόντες στρωμένες με λευκά λινά τραπεζομάντηλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.