Nespresso Peru Organic: Απ’ τις πλαγιές των Άνδεων στο φλιτζάνι μας

Μολονότι μικρή δύναμη στην παγκόσμια παραγωγή καφέ εν συνόλω, το Περού μονοπωλεί το ενδιαφέρον όταν η συζήτηση στρέφεται προς τον οργανικό καφέ. Αυτήν του την ιδιότητα έρχεται να αποκαλύψει φέτος η Nespresso.

Nespresso Peru Organic: Απ’ τις πλαγιές των Άνδεων στο φλιτζάνι μας

Μολονότι μικρή δύναμη στην παγκόσμια παραγωγή καφέ εν συνόλω, το Περού μονοπωλεί το ενδιαφέρον όταν η συζήτηση στρέφεται προς τον οργανικό καφέ. Αυτήν του την ιδιότητα έρχεται να αποκαλύψει φέτος η Nespresso, που εξερεύνησε τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της σαγηνευτικής χώρας, αναζητώντας τους καλύτερους κόκκους οργανικού καφέ Arabica.

Το χρυσό δισκοπότηρο του οργανικού καφέ βρέθηκε στη Χουαμπάλ, στις απόμακρες πλαγιές των Άνδεων. Εκεί, γαλουχημένες από υποτροπικό ορεινό κλίμα με υψηλά επίπεδα υγρασίας, οι δυσπρόσιτες και απαιτητικές καφεοφυτείες της περιοχής, σε υψόμετρο 1.600 – 2.100 μέτρων, αποτελούν καμάρι των οικογενειών που τις καλλιεργούν, μεταλαμπαδεύοντας τα μυστικά τους από πατέρα σε γιο κι από παππού σε εγγονό.

Nespresso Peru Organic: Απ’ τις πλαγιές των Άνδεων στο φλιτζάνι μας - εικόνα 1

Περισσότερες από 450 είναι οι μικροκαλλιέργειες που ξεχώρισε εκεί η Nespresso, εφαρμόζοντας τα υψηλά της ποιοτικά κριτήρια, πριν τις οργανώσει σε 28 ομάδες που συνεργάζονται ως κοινότητες, ανταλλάσσουν τεχνογνωσία κι εφαρμόζουν αποκλειστικά βιώσιμες πρακτικές, οργανικά εργαλεία και μεθόδους που εξασφαλίζουν την ασφάλεια της χλωρίδας των χωραφιών τους, αφού μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί την διαιώνιση της εξαιρετικής τους απόδοσης. Συλλέγουν τον καφέ τους με το χέρι, τον αποξηραίνουν στις αυλές τους και διατηρούν τον πλήρη έλεγχο της ποιότητας και της φροντίδας που εφαρμόζεται στην παραγωγή τους, έχοντας βρει στην Nespresso έναν στρατηγικό σύμμαχο στην προσπάθειά τους να παράξουν μόνο κορυφαία ποιότητα καφέ, κατάλληλη για μοναδικές εμπειρίες απόλαυσης.

Αυτό το γευστικό κληροδότημα γενεών ολόκληρων έφερε η Nespresso στο φλιτζάνι μας, τη βραδιά των Χρυσών Σκούφων: απαλός και φρουτώδης, ο Nespresso Peru Organic ξεδίπλωσε το κομψό γευστικό του προφίλ όπου φρουτένια αρώματα συναντούν νότες κηπευτικών, ενώ η ντελικάτη του οξύτητα ισορροπείται όμορφα από φούγκες καβουρδισμένων δημητριακών. Μια συμφωνία γεύσεων και αρωμάτων, που έκλεισε ιδανικά την βραδιά των Χρυσών Σκούφων, σφραγίζοντας για άλλη μια χρονιά την υποστήριξη της Nespresso προς τη διοργάνωση του γαστρονομικού θεσμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/09/2022

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.