Αστεράτη ψαροφαγία στον «Αστερία»

Η νέα άφιξη στην Πλατεία Περιστερίου είναι ένα μοντέρνο εστιατόριο που μοσχομυρίζει κομψή ψαροφαγία, βασισμένη στην εξαιρετική πρώτη ύλη, με διαπιστευτήρια άκρως ελληνικά.

Αστεράτη ψαροφαγία στον «Αστερία»

Οχι ακριβώς το πιο προφανές σημείο για καλό ψάρι το Περιστέρι, θα έλεγε κάποιος, όμως με την υπογραφή του Γιάννη Στανίτσα στην κουζίνα και με το πάθος του για καλά ελληνικά προϊόντα ως βασική συνιστώσα του μενού, ο «Αστερίας» έρχεται να ενισχύσει τη θαλασσινή φαρέτρα της περιοχής, και μάλιστα με αξιώσεις. Η σάλα, φωτεινή και άνετη, αποπνέει φρεσκάδα και τσαχπινιά με τα όμορφα, θαλασσινών εμπνεύσεων πλακάκια και το κομψό μπαρ της και, μολονότι θα ωφελούνταν από ένα touch επιπλέον θέρμης στη διακόσμηση, είναι αρκετά αφαιρετική ώστε να κατευθύνει το ενδιαφέρον εκεί που μετράει: στο μενού. Εκεί ο Γιάννης Στανίτσας έχει συνθέσει μια κάρτα ικανή να καλύψει όλες τις ορέξεις των θαμώνων, από τις περιστασιακές λιγούρες του περαστικού που μύρισε ουζάκι και ιώδιο μέχρι τον ψαροφάγο με απαιτήσεις, όχι μόνο σε γεύσεις αλλά και σε εμπνεύσεις.

Δυνατή τεχνική κι εξαιρετική πρώτη ύλη συναντιούνται σε πιάτα όπως η αεράτη τριλογία ταραμά (αυτός με γαρίδα και zest λεμονιού κερδίζει σε ζωηράδα τον ντελικάτο λευκό και το μαύρο από μελάνι σουπιάς, όμορφα παντρεμένο με τη γλυκάδα του αβγοτάραχου Μεσολογγίου) ή το καρπάτσιο από κέφαλο Αιτωλικού, που δένει διασκεδαστικά τη φρεσκάδα του ψαριού με τη σπιρτάδα της σος περγαμόντου και την τραγανή ιωδιούχα έκρηξη που φέρνει το φύκι από τη Βοϊδοκοιλιά.

Αστεράτη ψαροφαγία στον «Αστερία» - εικόνα 1

Ο παστουρμάς μπακαλιάρου, που παρασκευάζεται από τους ίδιους, είναι ένα πιάτο με ιδιαίτερο γευστικό βάρος για μερακλίδικους ουρανίσκους, ενώ τα γιουβαρλάκια γαρίδας, με την ωραία, στακάτη υφή στο δάγκωμα, αγκαλιάζουν τις αισθήσεις με μυρωδάτη σπιτίσια θαλπωρή – εδώ λίγο κράτημα στον άνηθο ίσως βοηθούσε το θαλασσινό να αποκαλύψει περισσότερο την έντασή του.

Ευρύτατη λίστα κρασιών με προσεγμένες επιλογές κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και ψαγμένη κάρτα παλαιωμένων και μη αποσταγμάτων ολοκληρώνουν την εμπειρία της επίσκεψης, η οποία διευκολύνεται από ιδιωτικό στεγασμένο πάρκινγκ.

Δοκιμάστε άφοβα

Αστεράτη ψαροφαγία στον «Αστερία» - εικόνα 2

Λαβράκι ταρτάρ

Μαριναρισμένο με γάρο, την ελληνική fish sauce όπως σημειώνει το μενού, αυτό το... ψαρωτικό πιάτο ενθουσιάζει με τη δροσερή, φρουτένια νοστιμάδα που αναδεικνύει τη ζωηρή και γευστική μπουκιά του πρωταγωνιστή του.

Πανδαισία σαλατικών με καπνιστό χέλι

Πανδαισία όνομα και πράγμα, γεμίζει το στόμα φρεσκάδα με την πλούσια ποσότητα από ελληνικές φύτρες, ενώ το τρυφερό χέλι Μεσολογγίου γειώνει όμορφα την μπουκιά, αγκαλιασμένη με τη γλυκιά σπιρτάδα της βινεγκρέτ φραγκοστάφυλου και παντζαριού.

Ροφός με ξινό τραχανά

Πιάτο γεμάτο γεύσεις με διάρκεια και βάθος, είναι ιδανικό για χειμωνιάτικα απόβραδα, έτσι που σκεπάζει με τη θέρμη του τον ουρανίσκο, συνδυάζοντας εξαιρετικό ψήσιμο στο ψάρι με ανακουφιστική μαμαδίστικη θαλπωρή στον τραχανά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.