«40 Forty»: Χαλαρά στην πλαζ

Με το που πιάνει να δύει ο ήλιος στις υφασμάτινες ομπρέλες κρεμιούνται φαναράκια, τα τραπέζια στρώνονται κομψά πάνω στην άμμο της πλαζ του Αστέρα, ενώ το πολυσυλλεκτικό μενού φέρνει μια γύρα τη στεριά και τη θάλασσα.

«40 Forty»: Χαλαρά στην πλαζ

Πλάι στην είσοδο της κοσμοπολίτικης πλαζ του Αστέρα, το «40 Forty» μπαίνει στο καλοκαιρινό παιχνίδι από νωρίς το πρωί με πολλές healthy προτάσεις που κατεβαίνουν και στα ριγέ daybeds του μαγαζιού μια ανάσα από τη θάλασσα. Με το που πιάνει να δύει ο ήλιος και η ζέστη κοπάζει, το σκηνικό γίνεται ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό. Στις υφασμάτινες ομπρέλες κρεμιούνται φαναράκια, οι τελευταίοι λουόμενοι μπλέκονται με τους πρώτους εξοδούχους της βραδιάς που θέλουν να προλάβουν ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της πόλης, τα τραπέζια στρώνονται κομψά πάνω στην άμμο.

«40 Forty»: Χαλαρά στην πλαζ - εικόνα 1

Άκρως πολυσυλλεκτικό το μενού του Γιάννη Μαρκαδάκη, φέρνει μια γύρα τη στεριά και τη θάλασσα, κάνοντας στάση στην Ιταλία για ζυμαρικά και πίτσα στον ξυλόφουρνο. Εμείς κάναμε την αρχή με εξαιρετικά γαλλικά στρείδια τα οποία έρχονται παγωμένα σε βαθύ δίσκο για να προσθέσεις spicy παρελκόμενα κατά βούληση – ειδικά η χειροποίητη πίκλα κρεμμυδιού τους ταιριάζει πολύ. Αν επιθυμείτε να κινηθείτε σε θαλασσινό τερουάρ, αξίζει να δοκιμάσετε ακόμα το πολύ δροσερό και αρωματικό σασίμι από μαγιάτικο που έρχεται στεφανωμένο με γευστικά τσιπς περουβιανής πατάτας και yuzu truffle sauce. Είναι η καλύτερη από τις «ωμές» προτάσεις του σεφ, την οποία ακολουθούν από κοντά το τατάκι τόνου με πιπεριές jalapenos και wasabi όπως και το φινετσάτο ταρτάρ από σκουμπρί.

«40 Forty»: Χαλαρά στην πλαζ - εικόνα 2

Η κρεάτινη πλευρά του μενού επιφυλάσσει εκλεκτές κοπές από την Αυστραλία και την Αμερική για τους φίλους του είδους, οι οποίες συμπληρώνονται και με κάποιες προτάσεις εκτός καταλόγου – η επιλογή είναι θέμα προτίμησης και βαλαντίου, το ψήσιμο ακριβείας, οι σος και οι γαρνιτούρες που τα συνοδεύουν χειροποίητες. Το προσωπικό περιποιείται με ευγένεια και κατάρτιση, η sommelier του μαγαζιού θα σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στην wine list με ωραίες προτάσεις αρμονίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.