«40 Forty»: Χαλαρά στην πλαζ

Με το που πιάνει να δύει ο ήλιος στις υφασμάτινες ομπρέλες κρεμιούνται φαναράκια, τα τραπέζια στρώνονται κομψά πάνω στην άμμο της πλαζ του Αστέρα, ενώ το πολυσυλλεκτικό μενού φέρνει μια γύρα τη στεριά και τη θάλασσα.

«40 Forty»: Χαλαρά στην πλαζ

Πλάι στην είσοδο της κοσμοπολίτικης πλαζ του Αστέρα, το «40 Forty» μπαίνει στο καλοκαιρινό παιχνίδι από νωρίς το πρωί με πολλές healthy προτάσεις που κατεβαίνουν και στα ριγέ daybeds του μαγαζιού μια ανάσα από τη θάλασσα. Με το που πιάνει να δύει ο ήλιος και η ζέστη κοπάζει, το σκηνικό γίνεται ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό. Στις υφασμάτινες ομπρέλες κρεμιούνται φαναράκια, οι τελευταίοι λουόμενοι μπλέκονται με τους πρώτους εξοδούχους της βραδιάς που θέλουν να προλάβουν ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της πόλης, τα τραπέζια στρώνονται κομψά πάνω στην άμμο.

«40 Forty»: Χαλαρά στην πλαζ - εικόνα 1

Άκρως πολυσυλλεκτικό το μενού του Γιάννη Μαρκαδάκη, φέρνει μια γύρα τη στεριά και τη θάλασσα, κάνοντας στάση στην Ιταλία για ζυμαρικά και πίτσα στον ξυλόφουρνο. Εμείς κάναμε την αρχή με εξαιρετικά γαλλικά στρείδια τα οποία έρχονται παγωμένα σε βαθύ δίσκο για να προσθέσεις spicy παρελκόμενα κατά βούληση – ειδικά η χειροποίητη πίκλα κρεμμυδιού τους ταιριάζει πολύ. Αν επιθυμείτε να κινηθείτε σε θαλασσινό τερουάρ, αξίζει να δοκιμάσετε ακόμα το πολύ δροσερό και αρωματικό σασίμι από μαγιάτικο που έρχεται στεφανωμένο με γευστικά τσιπς περουβιανής πατάτας και yuzu truffle sauce. Είναι η καλύτερη από τις «ωμές» προτάσεις του σεφ, την οποία ακολουθούν από κοντά το τατάκι τόνου με πιπεριές jalapenos και wasabi όπως και το φινετσάτο ταρτάρ από σκουμπρί.

«40 Forty»: Χαλαρά στην πλαζ - εικόνα 2

Η κρεάτινη πλευρά του μενού επιφυλάσσει εκλεκτές κοπές από την Αυστραλία και την Αμερική για τους φίλους του είδους, οι οποίες συμπληρώνονται και με κάποιες προτάσεις εκτός καταλόγου – η επιλογή είναι θέμα προτίμησης και βαλαντίου, το ψήσιμο ακριβείας, οι σος και οι γαρνιτούρες που τα συνοδεύουν χειροποίητες. Το προσωπικό περιποιείται με ευγένεια και κατάρτιση, η sommelier του μαγαζιού θα σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στην wine list με ωραίες προτάσεις αρμονίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

01/12/2022

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

"Ποιο εστιατόριο θα ήθελα να έχω ανοίξει": 4 σεφ και restaurateurs απαντούν

4 σημαντικοί εκπρόσωποι της αθηναϊκής εστίασης μιλούν για εκείνα τα μέρη που θα ήθελαν οι ίδιοι να έχουν φτιάξει. Και δεν είναι ασφαλώς τα δικά τους.

Panettone al Parmigiano & Pepe Sichuan, ένα αναπάντεχο deli!

Ένα "αλμυρό" panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις.