«40 Forty»: Χαλαρά στην πλαζ

Με το που πιάνει να δύει ο ήλιος στις υφασμάτινες ομπρέλες κρεμιούνται φαναράκια, τα τραπέζια στρώνονται κομψά πάνω στην άμμο της πλαζ του Αστέρα, ενώ το πολυσυλλεκτικό μενού φέρνει μια γύρα τη στεριά και τη θάλασσα.

«40 Forty»: Χαλαρά στην πλαζ

Πλάι στην είσοδο της κοσμοπολίτικης πλαζ του Αστέρα, το «40 Forty» μπαίνει στο καλοκαιρινό παιχνίδι από νωρίς το πρωί με πολλές healthy προτάσεις που κατεβαίνουν και στα ριγέ daybeds του μαγαζιού μια ανάσα από τη θάλασσα. Με το που πιάνει να δύει ο ήλιος και η ζέστη κοπάζει, το σκηνικό γίνεται ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό. Στις υφασμάτινες ομπρέλες κρεμιούνται φαναράκια, οι τελευταίοι λουόμενοι μπλέκονται με τους πρώτους εξοδούχους της βραδιάς που θέλουν να προλάβουν ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της πόλης, τα τραπέζια στρώνονται κομψά πάνω στην άμμο.

«40 Forty»: Χαλαρά στην πλαζ - εικόνα 1

Άκρως πολυσυλλεκτικό το μενού του Γιάννη Μαρκαδάκη, φέρνει μια γύρα τη στεριά και τη θάλασσα, κάνοντας στάση στην Ιταλία για ζυμαρικά και πίτσα στον ξυλόφουρνο. Εμείς κάναμε την αρχή με εξαιρετικά γαλλικά στρείδια τα οποία έρχονται παγωμένα σε βαθύ δίσκο για να προσθέσεις spicy παρελκόμενα κατά βούληση – ειδικά η χειροποίητη πίκλα κρεμμυδιού τους ταιριάζει πολύ. Αν επιθυμείτε να κινηθείτε σε θαλασσινό τερουάρ, αξίζει να δοκιμάσετε ακόμα το πολύ δροσερό και αρωματικό σασίμι από μαγιάτικο που έρχεται στεφανωμένο με γευστικά τσιπς περουβιανής πατάτας και yuzu truffle sauce. Είναι η καλύτερη από τις «ωμές» προτάσεις του σεφ, την οποία ακολουθούν από κοντά το τατάκι τόνου με πιπεριές jalapenos και wasabi όπως και το φινετσάτο ταρτάρ από σκουμπρί.

«40 Forty»: Χαλαρά στην πλαζ - εικόνα 2

Η κρεάτινη πλευρά του μενού επιφυλάσσει εκλεκτές κοπές από την Αυστραλία και την Αμερική για τους φίλους του είδους, οι οποίες συμπληρώνονται και με κάποιες προτάσεις εκτός καταλόγου – η επιλογή είναι θέμα προτίμησης και βαλαντίου, το ψήσιμο ακριβείας, οι σος και οι γαρνιτούρες που τα συνοδεύουν χειροποίητες. Το προσωπικό περιποιείται με ευγένεια και κατάρτιση, η sommelier του μαγαζιού θα σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στην wine list με ωραίες προτάσεις αρμονίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.