«Premiere»: Γαστρονομική γιορτή με θέα στην Ακρόπολη

Ανάλαφρες, μοντέρνες και κοσμοπολίτικες, οι ολοκαίνουργιες γευστικές δημιουργίες του ταλαντούχου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου μας ιντριγκάρουν.

«Premiere»: Γαστρονομική γιορτή με θέα στην Ακρόπολη

Τα καλοκαιρινά βράδια στην πολύ ατμοσφαιρική βεράντα του «Premiere» κυλούν με συναρπαστική θέα στον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης και με την ευρηματική μοντέρνα κουζίνα του βραβευμένου Μιχάλη Νουρλόγλου να μας ιντριγκάρει. Ο ταλαντούχος σεφ κρατά το fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental σε σταθερή γαστρονομική τροχιά, δημιουργώντας φέτος το καλοκαίρι γεύσεις ανάλαφρες, μοντέρνες και κοσμοπολίτικες που φέρουν το αποτύπωμά του.

Η παγωμένη σούπα κεφίρ με σολομό καπνισμένο in-house, άνηθο και μάνγκο, το καρπάτσιο από λαβράκι με σάλτσα ponzu και «χιόνι» κίτρινης πιπεριάς, το μπαρμπούνι με βλίτα, ντομάτα κι έναν ευρηματικό ντολμά με αρακά και αστακό, όπως και το αρνί μαγειρεμένο με δύο τρόπους που σερβίρει με πουρέ μελιτζάνας, ντομάτα κονφί και γιαούρτι είναι κάποιες από τις ολοκαίνουργιες δημιουργίες του σεφ, που θα ανακαλύψουμε είτε αλά καρτ είτε μέσα από δύο menu dgustation, που αποτελούν όπως πάντα την ενδεδειγμένη οδό γνωριμίας με την κουζίνα του.

«Premiere»: Γαστρονομική γιορτή με θέα στην Ακρόπολη - εικόνα 1

Ολοκαίνουργιο –με εξαιρετικές προτάσεις σαν τη σελινόριζα Wellington με γκοργκοντζόλα, κάσιους και σάλτσα τρούφας ή τις αγκινάρες Ιερουσαλήμ με πραλίνα φουντουκιού και πράσινα λαχανικά– είναι επίσης το ειδικό γαστρονομικό μενού για χορτοφάγους και σταθερή αξία το food & wine pairing από τους έμπειρους οινοχόους του Premire, με εκλεκτές προτάσεις από την εντυπωσιακή walk-in κάβα του εστιατορίου. Καινοτομία τα δημιουργικά tapas του σεφ, που μπορούμε να απολαύσουμε στο μπροστινό και πιο «χαλαρό» κομμάτι της βεράντας, το οποίο ενισχύεται φέτος με signature cocktails και events με καλεσμένους γνωστούς DJs κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.