«Premiere»: Γαστρονομική γιορτή με θέα στην Ακρόπολη

Ανάλαφρες, μοντέρνες και κοσμοπολίτικες, οι ολοκαίνουργιες γευστικές δημιουργίες του ταλαντούχου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου μας ιντριγκάρουν.

«Premiere»: Γαστρονομική γιορτή με θέα στην Ακρόπολη

Τα καλοκαιρινά βράδια στην πολύ ατμοσφαιρική βεράντα του «Premiere» κυλούν με συναρπαστική θέα στον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης και με την ευρηματική μοντέρνα κουζίνα του βραβευμένου Μιχάλη Νουρλόγλου να μας ιντριγκάρει. Ο ταλαντούχος σεφ κρατά το fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental σε σταθερή γαστρονομική τροχιά, δημιουργώντας φέτος το καλοκαίρι γεύσεις ανάλαφρες, μοντέρνες και κοσμοπολίτικες που φέρουν το αποτύπωμά του.

Η παγωμένη σούπα κεφίρ με σολομό καπνισμένο in-house, άνηθο και μάνγκο, το καρπάτσιο από λαβράκι με σάλτσα ponzu και «χιόνι» κίτρινης πιπεριάς, το μπαρμπούνι με βλίτα, ντομάτα κι έναν ευρηματικό ντολμά με αρακά και αστακό, όπως και το αρνί μαγειρεμένο με δύο τρόπους που σερβίρει με πουρέ μελιτζάνας, ντομάτα κονφί και γιαούρτι είναι κάποιες από τις ολοκαίνουργιες δημιουργίες του σεφ, που θα ανακαλύψουμε είτε αλά καρτ είτε μέσα από δύο menu dgustation, που αποτελούν όπως πάντα την ενδεδειγμένη οδό γνωριμίας με την κουζίνα του.

«Premiere»: Γαστρονομική γιορτή με θέα στην Ακρόπολη - εικόνα 1

Ολοκαίνουργιο –με εξαιρετικές προτάσεις σαν τη σελινόριζα Wellington με γκοργκοντζόλα, κάσιους και σάλτσα τρούφας ή τις αγκινάρες Ιερουσαλήμ με πραλίνα φουντουκιού και πράσινα λαχανικά– είναι επίσης το ειδικό γαστρονομικό μενού για χορτοφάγους και σταθερή αξία το food & wine pairing από τους έμπειρους οινοχόους του Premire, με εκλεκτές προτάσεις από την εντυπωσιακή walk-in κάβα του εστιατορίου. Καινοτομία τα δημιουργικά tapas του σεφ, που μπορούμε να απολαύσουμε στο μπροστινό και πιο «χαλαρό» κομμάτι της βεράντας, το οποίο ενισχύεται φέτος με signature cocktails και events με καλεσμένους γνωστούς DJs κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Περισσότερες πληροφορίες

Premiere

(ξεν. «Athenaeum InterContinental») Λεωφ. Συγγρού 89-93, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.