«Ouzeri Aegeon»: Η αττική ριβιέρα γιορτάζει την παράδοση με φαντασία

Εκλεκτά φρέσκα ψάρια και πιάτα με άποψη σε νησιώτικο ντεκ. Το αγαπημένο θαλασσινό εστιατόριο-ουζερί ανεβάζει την παραδοσιακή κουλτούρα του μεζέ σε νέο επίπεδο.

«Ouzeri Aegeon»: Η αττική ριβιέρα γιορτάζει την παράδοση με φαντασία

Αν θέλετε να χαρίσετε στον εαυτό σας μια ξεχωριστή βραδιά δίπλα στη θάλασσα με την παρέα σας και γεύσεις του ελληνικού καλοκαιριού, το αγαπημένο θαλασσινό εστιατόριο-ουζερί με τη σφραγίδα του «Grand Resort Lagonissi» ανεβάζει την παραδοσιακή κουλτούρα του μεζέ σε νέο επίπεδο.

Το σκηνικό στο νησιώτικο ντεκ με τις αναπαυτικές μπλε καρέκλες και τις λάμπες που παραπέμπουν σε παλιά ψαράδικα είναι άκρως ρομαντικό, με το πανόραμα της αττικής ριβιέρας που καθρεφτίζεται στο νερό να σε ταξιδεύει. Οι δημιουργικές ελληνικές γεύσεις με τη σφραγίδα του σεφ Παναγιώτη Τούμπα δίνουν έμφαση στο ψάρι, το έμπειρο σέρβις φροντίζει για κάθε λεπτομέρεια, ενώ το τρίο των Αταίριαστων, άλλο ένα σήμα κατατεθέν για τους σταθερούς επισκέπτες, δίνει το ιδανικό σάουντρακ στη βραδιά.

«Ouzeri Aegeon»: Η αττική ριβιέρα γιορτάζει την παράδοση με φαντασία - εικόνα 1

Στο μενού το τηγανητό ψαράκι ημέρας και τα εκλεκτά φρέσκα ψάρια, ψημένα όπως τα επιθυμείτε, συναντούν τις comfort προτάσεις με πιο μοντέρνα ματιά, όπως η ψητή φλαμπουρίτσα με ντομάτα, σύκα και γλυκό βαλσάμικο, η αιγαιοπελαγίτικη ψαρόσουπα με μάγουλα σφυρίδας, κοκκάρια και ζαφορά και τα ταλιολίνι με μελάνι σουπιάς, γαρίδες, ντοματίνια και σάλτσα λευκού κρασιού με εστραγκόν.

Θα βρείτε ακόμη πρωτότυπα μαγειρευτά με ψάρι, όπως τα γιουβαρλάκια μπακαλιάρου σε κακαβιά και μυρωδικά, ενώ δεν λείπουν οι επιλογές σε κρέας, όπως η μοσχαρίσια ταλιάτα με νεαρές πατάτες φούρνου, ρόκα, φλοίδες γραβιέ­ρας και λαδολέμονο τρούφας, και βέβαια οι ευφάνταστες γλυκές εκπλήξεις, όπως το εκμέκ τσουρέκι αρωματισμένο με μαστίχα, που σερβίρεται με παγωτό καϊμάκι και γλυκό του κουταλιού κυδώνι.

Περισσότερες πληροφορίες

Ouzeri Αιγαίον

(ξεν. «Grand Resort Lagonissi») 40ό χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.