Το «Zinglee» στρώνει αστικό τραπέζι στο Κολωνάκι

Αλλαγή γευστικής πλεύσης για το all day bistro από την οικογένεια των «Nice ‘n’ easy», το οποίο επαναφέρει στο προσκήνιο κλασικές γεύσεις της αστικής κουζίνας με μοντέρνα ματιά.

Το «Zinglee» στρώνει αστικό τραπέζι στο Κολωνάκι

Η αστική κουζίνα είναι τάση που κερδίζει σεφ και τραπέζια, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια. Όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα, βλέπουμε πιάτα όπως η Αθηναϊκή ή οι γαρίδες κοκτέιλ να φιγουράρουν στα μενού των εστιατορίων είτε στην κλασική τους εκδοχή είτε ιδωμένα μέσα από σύγχρονο μαγειρικό φίλτρο.

Το «Zinglee», το all day bistro από την οικογένεια των «Nice ‘n’ easy», που ξεκίνησε φέτος την καριέρα του στο Κολωνάκι, ανέλαβε να εκφράσει την τάση στην καρδιά της πόλης. Αν και ο αρχικός γευστικός προσανατολισμός ήταν διαφορετικός, εδώ και πολύ λίγο καιρό ο executive chef (και συνιδιοκτήτης του ομίλου μαζί με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη) Χρήστος Αθανασιάδης και ο chef de cuisine του εστιατορίου –παλιός μας γνώριμος από το «Ιώδιο» του Παλαιού Φαλήρου– Μάρκος Πατεράκης έχουν στρέψει το τιμόνι αποφασιστικά προς τα πιάτα-κλειδιά της αστικής κουζίνας.

Το «Zinglee» στρώνει αστικό τραπέζι στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Έχει σημειολογικό και όχι μόνο ενδιαφέρον να ανοίγεις έναν κατάλογο εν έτει 2019 και να βλέπεις, λ.χ., από φασόλια πιαζ μέχρι μπιτόκ αλά ρους, κότα μιλανέζ και κοτόπουλο παγιάρ. Βέβαια, παρότι η εκφώνηση των πιάτων σε γυρίζει νοσταλγικά σε παλιότερες εποχές, στην πορεία διαπιστώνεις πως οι μοντέρνες πινελιές δεν λείπουν. Έτσι, η Αθηναϊκή δομείται, για παράδειγμα, με πρωταγωνιστή ένα εξαίσια ποσαρισμένο λαβράκι συνοδεία ωραίας μαγιονέζας με σαφράν, ενώ οι γαρίδες κοκτέιλ τυλίγονται σε παχιά κρούστα από πάνκο για να τις βουτήξεις στη συνέχεια σε μια σος από μαγιονέζα και ταμπάσκο με καυτερή επίγευση διαρκείας.

Στα κυρίως, ο μουσακάς αποδομείται σε ένα «δεματάκι» μελιτζάνας που κρύβει μέσα του νόστιμο μοσχαράκι ραγού έχοντας από πάνω ελαφριά μπεσαμέλ και τσιπς αγκινάρας Ιερουσαλήμ και το παστίτσιο σε ένα ναπολεόν από στριφογυριστό χοντρό μακαρόνι, που δυστυχώς ξέφυγε στο βράσιμο, μοσχάρι Black Angus, καψαλισμένη μπεσαμέλ και γραβιέρα Κρήτης. Μας άρεσαν ιδιαίτερα η καρμπονάρα με κρέμα από τυρί Σαν Μιχάλη, φλέικ παρμεζάνας και πιπεράτες νότες από παστό Πελοποννήσου, καθώς και το μπιτόκ με τρυφερό μπιφτέκι από βιολογικό μοσχάρι και Wagyu beef, αβγό μάτι και πατάτες country style. Κλείσαμε –πώς αλλιώς;– με κρεμ καραμελέ, ελαφριά και στεφανωμένη με μια ροζέτα καμένης μαρέγκας.

Περισσότερες πληροφορίες

Zinglee

Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
10/07/2025

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.