«Ramino»: Carpaccio mio!

Ανανεωμένο υποδέχεται τους φίλους του (και δεν είναι λίγοι!) το φινετσάτο ιταλικό εστιατόριο-προορισμός στα νότια φέτος το καλοκαίρι.

«Ramino»: Carpaccio mio!

Ανανεωμένο υποδέχεται τους φίλους του (και δεν είναι λίγοι!) το φινετσάτο ιταλικό εστιατόριο-προορισμός στα νότια φέτος το καλοκαίρι. Ο νέος σεφ Βασίλης Καφαλούκος, με εμπειρία χρόνων στην ιταλική κουζίνα και συνεργασίες με σεφ της γείτονος, έχει δώσει ένα πιο μοντέρνο στιλ στις κλασικές συνταγές της πιο αγαπημένης εθνικής κουζίνας στον κόσμο, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και πολύ καλά υλικά.

Πιάτα όπως το carpaccio di vitello με ιταλική μαγιονέζα, φρέσκες τρούφες, φύλλα ρόκας και τηγανητή κινόα, τα Caesar flavored arancini, που ανανεώνουν τις κλασικές ιταλικές ρυζοκροκέτες, η πίτσα salumeria με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, προσούτο, πεπερόνι, ζαμπόν και ventricina και η πανακότα με λευκή σοκολάτα, γιούζου, μπισκότο τζίντζερ, πουρέ μάνγκο και μαρέγκα καρύδας δείχνουν την ευφάνταστη ματιά του στην ιταλική γαστρονομική παράδοση, η οποία απογειώνεται με το ξεχωριστό food styling.

«Ramino»: Carpaccio mio! - εικόνα 1

Σαν εξοχική όαση στο κέντρο της Γλυφάδας, με μια συστοιχία από χαλκοσωλήνες-φωτιστικά να ξεπροβάλλουν ανάμεσα στις... φυλλωσιές της πέργκολας του ταβανιού και τα μικρά χάλκινα κατσαρολάκια που του χαρίζουν το όνομά του στα ράφια της ανοιχτής κουζίνας, το «Ramino» έχει εκείνο το κοσμοπολίτικο feeling των νεοϋορκέζικων μπιστρό που εξιτάρει όλες τις αισθήσεις. Η ατμόσφαιρα, τα vibes του κόσμου που περνάει καλά και απολαμβάνει τις γεύσεις, τα πιάτα που ετοιμάζονται la minute και είναι γεμάτα συναίσθημα – όλα εδώ γιορτάζουν τη χαρά του φαγητού.

Περισσότερες πληροφορίες

Ramino

Δημάρχου Μεταξά 36, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.