Η «Varka» αρμενίζει στο γιαλό του Παγκρατίου

Το ανοιχτόκαρδο καλοκαιρινό σκηνικό απέναντι από το καταπράσινο παρκάκι της Πλατείας Κάραβελ στο Παγκράτι είναι ό,τι πρέπει για χαλαρές και προσιτές εξόδους.

Η «Varka» αρμενίζει στο γιαλό του Παγκρατίου

Ο μερακλίδικος καπνιστός τσίρος και τα υπόλοιπα αλίπαστα μας στέλνουν κατευθείαν στο μόλο του αγαπημένου μας νησιού, ενώ νοστιμιές όπως η τηγανητή φέτα με γλυκό ντοματάκι, οι σαρδέλες σαβόρο (με κάππαρη, σταφίδα και λιαστή ντομάτα) ή η φάβα Σαντορίνης με φρέσκο κρεμμυδάκι ζωντανεύουν γευστικές καλοκαιρινές αναμνήσεις από τη Μυτιλήνη και την Κέρκυρα έως τις Κυκλάδες. Γι’ αυτό το αγαπάμε αυτό το θαλασσινό «αδερφάκι» των Palmie bistro και το τιμάμε σταθερά μες στα χρόνια. Οι γεύσεις του μυρίζουν Ελλάδα, ενώ το ανοιχτόκαρδο ναυτικό, καλοκαιρινό σκηνικό απέναντι από το καταπράσινο παρκάκι της Πλατείας Κάραβελ στο Παγκράτι είναι ό,τι πρέπει για χαλαρές και προσιτές εξόδους.

Η «Varka» αρμενίζει στο γιαλό του Παγκρατίου - εικόνα 1

Επιλέγουμε ανάμεσα στα φαρδιά πεζοδρόμια με τις νότες πρασίνου, στο μπαλκονάκι αλλά και στη φωτεινή, κλιματιζόμενη σάλα με τις μεγάλες τζαμαρίες και τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες με τις βάρκες. Ξεκινάμε με ωραία ταραμοσαλάτα, τραγανούς ντοματοκεφτέδες και μυρωδάτους λαχανοντολμάδες με γαρίδες, ενώ η παντρεμένη σαρδέλα (φιλέτο στη σχάρα με γέμιση ντομάτα και κρεμμυδάκι), το σαγανάκι ή η μακαρονάδα με θαλασσινά, το τυλιχτό σουβλάκι με ταραμοσαλάτα, καλαμαράκια και μύδια και τα μαγειρευτά ημέρας είναι μερικά από τα κλασικά hits που μπαίνουν απαραιτήτως στο κέντρο του τραπεζιού, για να μοιραστούμε όλη η παρέα μαζί με το ουζάκι ή το κρασί μας. Άντε και καλές διακοπές, να ’χουμε!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.