«Cupola»: Θερινή dolce vita στο Παγκράτι

Δύσκολα μπορούμε να σκεφτούμε νοστιμότερο σενάριο καλοκαιρινής καλοπέρασης αλά ιταλικά από αυτό που ξετυλίγει το «Cupola» στο Παγκράτι.

«Cupola»: Θερινή dolce vita στο Παγκράτι

Δύσκολα μπορούμε να σκεφτούμε νοστιμότερο σενάριο καλοκαιρινής καλοπέρασης αλά ιταλικά από αυτό που ξετυλίγει το «Cupola» στο Παγκράτι. Προνοούμε, φυσικά, για κράτηση στα τραπέζια που βγάζει στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος διότι γίνονται ανάρπαστα και, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, αφηνόμαστε στα χέρια του ταλαντούχου σεφ Stefano Rossi, ο οποίος μας μυεί σταθερά στον συναρπαστικό κόσμο της αυθεντικής cucina Italiana.

«Cupola»: Θερινή dolce vita στο Παγκράτι - εικόνα 1

Μοναδικές λευκές και κόκκινες πίτσες με την απολύτως αυθεντική ναπολιτάνικη ζύμη, όπως η ολοκαίνουργια και ήδη αγαπημένη μας με σαλάμι Finochiona και κατσικίσιο τυρί Caprino, καλοκαιρινές και ανάλαφρες προτάσεις σε ωμά, όπως το καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο και το ταρτάρ τόνου με τζίντζερ, λάιμ, αβοκάντο και μαγιονέζα με τσίλι, και ασφαλώς ζυμαρικά, αποκλειστικά φρέσκα, που μαγειρεύονται σε συνταγές κλασικές και πιο μοντέρνες, όπως τα ταλιολίνι με αβγοτάραχο, φρέσκο αχινό και σάλτσα prosecco.

«Cupola»: Θερινή dolce vita στο Παγκράτι - εικόνα 2

Ο σεφ προικίζει επίσης μια σειρά πιάτων με την πλούσια γεύση και τα αρώματα της μαύρης καλοκαιρινής τρούφας, ενώ κάνει και πολλές προτάσεις ημέρας με ό,τι φρέσκο κι ενδιαφέρον βρει στην αγορά – τιμήστε τις φρέσκες βόνγκολες με λινγκουίνι και θα μας θυμηθείτε. Πολλές και καλές ετικέτες από ολόκληρο τον ιταλικό αμπελώνα και δροσιστικό γλυκό φινάλε με σούπα από κόκκινα φρούτα και παγωτό ζαμπαγιόνε.

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κανείς δε στρώνει κυριακάτικο τραπέζι όπως το "Mercato" του "Four Seasons"

Στη Βουλιαγμένη, για την πιο πληθωρική γευστική εμπειρία που έλαβε ποτέ χώρα στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/12/2022

"The Wine Barrel": Αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει του κουτιού!

Το "The Wine Barrel" δίνει ιδέες για τη wine list και το pairing με τα εδέσματα του Χριστουγεννιάτικου ή του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ανατρέποντας όλα όσα πίστευες για τα κρασιά που δεν βρίσκονται στη συνηθισμένη γυάλινη συσκευασία.

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "ITALI.CO"

Το εστιατόριο-μπυραρία είναι η πρόσφατη άφιξη στα νότια που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες draft.

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.