«Cupola»: Θερινή dolce vita στο Παγκράτι

Δύσκολα μπορούμε να σκεφτούμε νοστιμότερο σενάριο καλοκαιρινής καλοπέρασης αλά ιταλικά από αυτό που ξετυλίγει το «Cupola» στο Παγκράτι.

«Cupola»: Θερινή dolce vita στο Παγκράτι

Δύσκολα μπορούμε να σκεφτούμε νοστιμότερο σενάριο καλοκαιρινής καλοπέρασης αλά ιταλικά από αυτό που ξετυλίγει το «Cupola» στο Παγκράτι. Προνοούμε, φυσικά, για κράτηση στα τραπέζια που βγάζει στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος διότι γίνονται ανάρπαστα και, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, αφηνόμαστε στα χέρια του ταλαντούχου σεφ Stefano Rossi, ο οποίος μας μυεί σταθερά στον συναρπαστικό κόσμο της αυθεντικής cucina Italiana.

«Cupola»: Θερινή dolce vita στο Παγκράτι - εικόνα 1

Μοναδικές λευκές και κόκκινες πίτσες με την απολύτως αυθεντική ναπολιτάνικη ζύμη, όπως η ολοκαίνουργια και ήδη αγαπημένη μας με σαλάμι Finochiona και κατσικίσιο τυρί Caprino, καλοκαιρινές και ανάλαφρες προτάσεις σε ωμά, όπως το καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο και το ταρτάρ τόνου με τζίντζερ, λάιμ, αβοκάντο και μαγιονέζα με τσίλι, και ασφαλώς ζυμαρικά, αποκλειστικά φρέσκα, που μαγειρεύονται σε συνταγές κλασικές και πιο μοντέρνες, όπως τα ταλιολίνι με αβγοτάραχο, φρέσκο αχινό και σάλτσα prosecco.

«Cupola»: Θερινή dolce vita στο Παγκράτι - εικόνα 2

Ο σεφ προικίζει επίσης μια σειρά πιάτων με την πλούσια γεύση και τα αρώματα της μαύρης καλοκαιρινής τρούφας, ενώ κάνει και πολλές προτάσεις ημέρας με ό,τι φρέσκο κι ενδιαφέρον βρει στην αγορά – τιμήστε τις φρέσκες βόνγκολες με λινγκουίνι και θα μας θυμηθείτε. Πολλές και καλές ετικέτες από ολόκληρο τον ιταλικό αμπελώνα και δροσιστικό γλυκό φινάλε με σούπα από κόκκινα φρούτα και παγωτό ζαμπαγιόνε.

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.