Οι «Ψαράδες» αρμενίζουν στον αφρό της νοστιμιάς

Στο πολύ όμορφο εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου χτυπάμε σταθερά θαλασσινή κάρτα κάθε φορά που θέλουμε να απολαύσουμε δημιουργική ψαροφαγία με χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Οι «Ψαράδες» αρμενίζουν στον αφρό της νοστιμιάς

Στο πολύ όμορφο εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου χτυπάμε σταθερά θαλασσινή κάρτα κάθε φορά που θέλουμε να απολαύσουμε δημιουργική ψαροφαγία με χαρακτήρα και προσωπικότητα. Η κομψή σάλα, ντυμένη στο άσπρο και το γαλάζιο, με τα γυάλινα αντικείμενα και τις αντίκες να κυριαρχούν όπου κι αν κοιτάξεις, μας χαλαρώνει και προσφέρει το ιδανικό ντεκόρ για τις ανατρεπτικές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Βασίλη Τσατσάκη.

Από το διάσημο παστίτσιο τόνου με μακαρούνες και μπεσαμέλ από γραβιέρα Ίου ή το τραχανότο μυδιών με φρέσκα μυρωδικά που σβήνεται με Μοσχάτο Λήμνου μέχρι τη σαρδέλα μπουρδέτο στο φούρνο με φρέσκια ντομάτα και πέρλες κρεμμυδιού αλλά και την καρμπονάρα με καπνιστές γαρίδες μαγειρεμένες στο ζωμό τους, ο ταλαντούχος σεφ φροντίζει να κεντρίζει διαρκώς το ενδιαφέρον μας με ξεχωριστές προτάσεις, που φέρνουν την παράδοση σε ένα γοητευτικό τετ-α-τετ με τη σύγχρονη όψη της γαστρονομίας.

Οι «Ψαράδες» αρμενίζουν στον αφρό της νοστιμιάς - εικόνα 1

Χάρη δε στη σταθερή συνεργασία του εστιατορίου με ορισμένες από τις καλύτερες ελληνικές ιχθυόσκαλες, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως ατόφια θαλασσινή γεύση θα έχει ό,τι κι αν προτιμήσουμε από τον πλούσιο κατάλογο, που ανοίγεται σε πολλές άλλες δημιουργικές προτάσεις, ψάρια, οστρακόδερμα, εξαι­ρετικά ωμά, καπνιστά και μαρινάτα. ­Πάνω­­ από 70 αποστάγματα κι εμφιαλωμένα κρασιά προσφέρουν την τέλεια συνοδεία στις γεύσεις, ενώ στο τέλος θα μας γλυκάνουν με πορτοκαλόπιτα με παγωτό κανέλα και κρεμ μπριλέ αρωματισμένη με φυσική βανίλια.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/12/2022

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.