Νέες γεύσεις θάλασσας στο «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας

Το ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή, αφού καθιέρωσε την προσιτή και ποιοτική ψαροφαγία στο γευστικό στερέωμα της πόλης και χαιρόμαστε που το «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας ωριμάζει όμορφα.

Νέες γεύσεις θάλασσας στο «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας

Το ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή, αφού καθιέρωσε την προσιτή και ποιοτική ψαροφαγία στο γευστικό στερέωμα της πόλης και χαιρόμαστε που το «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας ωριμάζει όμορφα. Κάθε φορά που πιάνουμε τραπέζι εδώ –είτε στην μπροστινή πλευρά για να χαζεύουμε το πηγαινέλα της Πανδώρας είτε στην πιο ήσυχη και δροσερή πίσω αυλή με τα φυτά και την εντυπωσιακή θαλασσινή τοιχογραφία– είμαστε σίγουροι πως όλο και κάτι νέο θα έχουν να μας προτείνουν.

Να, όπως τα ολοκαίνουργια ωμά τους, από σεβίτσε και ταρτάρ μέχρι διάφορα rolls που ετοιμάζει ο Ασιάτης σεφ σε δικό του πόστο μέσα στο μαγαζί, με τόνο, σολομό και ό,τι πιο φρέσκο κολυμπάει στη θάλασσα. Σημαντικό δέλεαρ και ο ειδικός κατάλογος με τα πιάτα ημέρας, που αριθμεί σταθερά οκτώ έως δέκα επιλογές και μπορεί να κρύβει από σαρδέλα φούρνου ελαφρώς πικάντικη και γαύρο ριγανάτο μέχρι ξεχωριστές σπεσιαλιτέ, όπως ο λαχανοντολμάς με ψίχα μπακαλιάρου αλλά και μεγάλο ψάρι στην εποχή του.

Νέες γεύσεις θάλασσας στο «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας - εικόνα 1

Θα τιμήσουμε βεβαίως και τα κλασικά σουξέ της κουζίνας, όπως η θρακιώτικη σκορδαλιά με ψωμί και καρύδι, η ταραμοσαλάτα, το μαριναρισμένο χταποδάκι, το πεντατράγανο και νοστιμότατο μικρό μπαρμπούνι, κρατώντας πάντα χώρο για το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, τις «παντρεμένες» σαρδέλες, που έρχονται ψημένες στη σχάρα και γεμισμένες με ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό.

Αν η παρέα αγαπά τα ζυμαρικά, θα κινηθούμε προς μια λινγκουινάδα ή ένα κριθαρότο με γαρίδες, μύδια και κυδώνια και θα τσεκάρουμε την εμπλουτισμένη λίστα, που κάνει πλέον μια ολοκληρωμένη πρόταση με ψαγμένα ούζα και τσίπουρα από μικρούς παραγωγούς κι εμφιαλωμένα κρασιά, για να επιλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει. Στο φινάλε το καλό μωσαϊκό με μπίτερ σοκολάτα είναι, όπως πάντα, κερασμένο, όμως και το χειροποίητο προφιτερόλ είναι ωραίο και αξίζει να το παραγγείλουμε. Τιμές εξαιρετικές, σέρβις ταχύτατο.

Περισσότερες πληροφορίες

Σαρδελάκι

Πανδώρας 16, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
30/09/2022

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.