Νέες γεύσεις θάλασσας στο «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας

Το ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή, αφού καθιέρωσε την προσιτή και ποιοτική ψαροφαγία στο γευστικό στερέωμα της πόλης και χαιρόμαστε που το «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας ωριμάζει όμορφα.

Νέες γεύσεις θάλασσας στο «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας

Το ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή, αφού καθιέρωσε την προσιτή και ποιοτική ψαροφαγία στο γευστικό στερέωμα της πόλης και χαιρόμαστε που το «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας ωριμάζει όμορφα. Κάθε φορά που πιάνουμε τραπέζι εδώ –είτε στην μπροστινή πλευρά για να χαζεύουμε το πηγαινέλα της Πανδώρας είτε στην πιο ήσυχη και δροσερή πίσω αυλή με τα φυτά και την εντυπωσιακή θαλασσινή τοιχογραφία– είμαστε σίγουροι πως όλο και κάτι νέο θα έχουν να μας προτείνουν.

Να, όπως τα ολοκαίνουργια ωμά τους, από σεβίτσε και ταρτάρ μέχρι διάφορα rolls που ετοιμάζει ο Ασιάτης σεφ σε δικό του πόστο μέσα στο μαγαζί, με τόνο, σολομό και ό,τι πιο φρέσκο κολυμπάει στη θάλασσα. Σημαντικό δέλεαρ και ο ειδικός κατάλογος με τα πιάτα ημέρας, που αριθμεί σταθερά οκτώ έως δέκα επιλογές και μπορεί να κρύβει από σαρδέλα φούρνου ελαφρώς πικάντικη και γαύρο ριγανάτο μέχρι ξεχωριστές σπεσιαλιτέ, όπως ο λαχανοντολμάς με ψίχα μπακαλιάρου αλλά και μεγάλο ψάρι στην εποχή του.

Νέες γεύσεις θάλασσας στο «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας - εικόνα 1

Θα τιμήσουμε βεβαίως και τα κλασικά σουξέ της κουζίνας, όπως η θρακιώτικη σκορδαλιά με ψωμί και καρύδι, η ταραμοσαλάτα, το μαριναρισμένο χταποδάκι, το πεντατράγανο και νοστιμότατο μικρό μπαρμπούνι, κρατώντας πάντα χώρο για το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, τις «παντρεμένες» σαρδέλες, που έρχονται ψημένες στη σχάρα και γεμισμένες με ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό.

Αν η παρέα αγαπά τα ζυμαρικά, θα κινηθούμε προς μια λινγκουινάδα ή ένα κριθαρότο με γαρίδες, μύδια και κυδώνια και θα τσεκάρουμε την εμπλουτισμένη λίστα, που κάνει πλέον μια ολοκληρωμένη πρόταση με ψαγμένα ούζα και τσίπουρα από μικρούς παραγωγούς κι εμφιαλωμένα κρασιά, για να επιλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει. Στο φινάλε το καλό μωσαϊκό με μπίτερ σοκολάτα είναι, όπως πάντα, κερασμένο, όμως και το χειροποίητο προφιτερόλ είναι ωραίο και αξίζει να το παραγγείλουμε. Τιμές εξαιρετικές, σέρβις ταχύτατο.

Περισσότερες πληροφορίες

Σαρδελάκι

Πανδώρας 16, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.