Ακρόπολη: χαμηλά ή ψηλά;

«Gargaretta» και «Point A» στη Ροβέρτου Γκάλλι φτιάχνουν ένα όμορφο και νόστιμο δίδυμο για κάθε διάθεση.

Ακρόπολη: χαμηλά ή ψηλά;

Η όμορφη «Gargaretta» υφαίνει εδώ και λίγο ένα καλογραμμένο all day σενάριο στους πρόποδες της Ακρόπολης. Ο μακρόστενος χώρος με τις μεγάλες τζαμαρίες που ανοίγουν για το καλοκαίρι, ανοίγει από νωρίς με καλό καφέ και ενδιαφέρουσες προτάσεις για πρωινό και brunch, ενώ ποντάρει για τη συνέχεια σε μεσογειακές γεύσεις, tapas και πλατό τυριών και αλλαντικών, που κόβονται εκείνη την ώρα και μπορείτε να αγοράσετε και για το σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για τα ψαγμένα προϊόντα που θα δείτε να κοσμούν τα ράφια του, ενώ δεν λείπουν τα cocktail και τα κρασιά που θα δροσίσουν τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές.

Ακρόπολη: χαμηλά ή ψηλά; - εικόνα 1

Ακριβώς απέναντι τώρα, το «Point A» άνοιξε μόλις τις πόρτες του για φέτος στην κορυφή του ξενοδοχείου «Ηρώδειον». Ανανεωμένο -ιδιαίτερα στα της μπάρας του που ενισχύεται φέτος με τα signature cocktail της Barflies και τις πρωτότυπες προτάσεις σε barfood-, προσφέρει σταθερά ένα από τα ωραιότερα 360 πανοράματα στην πόλη και τον ιερό βράχο μαζί με τις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις των σεφ Μανώλη Μαυριγιαννάκη και Μάριου Πιρπιρίδη που φωτίζουν συνταγές και υλικά της χώρας μας: από τους all time classic λουκουμάδες με μανούρι Ελασσόνας μέχρι το κερκυραϊκό σοφρίτο με μοσχαρίσιο φιλέτο και το ναξιώτικο πατούδο με αρνάκι, σέσκουλα, γλυκοπατάτα και ψητά σκόρδα.

Περισσότερες πληροφορίες

Gargaretta

Ροβέρτου Γκάλλι 1, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.