Το «Ούζο 12» συνοδοιπόρος του «Symposio at Ark» για 2η συνεχόμενη χρονιά

Για δεύτερη χρονιά φέτος, το «Symposio at Ark» που διοργανώνουν το Ark και το αθηνόραμα συγκεντρώνει στην Αθήνα σημαντικούς γευστικούς πρεσβευτές της περιφέρειας και αποτυπώνει το μοναδικό terroir της κάθε περιοχής με συνταξιδιώτη το νόστιμο «Ούζο 12» μέχρι και τις 20 Ιουνίου.

Το «Ούζο 12» συνοδοιπόρος του «Symposio at Ark» για 2η συνεχόμενη χρονιά

Για δεύτερη χρονιά φέτος, το «Symposio at Ark» που διοργανώνουν το Ark και το αθηνόραμα στα Αστέρια Γλυφάδας συγκεντρώνει στην Αθήνα δώδεκα από τους πιο σημαντικούς γευστικούς πρεσβευτές της περιφέρειας και αποτυπώνει το μοναδικό terroir της κάθε περιοχής με συνταξιδιώτη το νόστιμο «Ούζο 12».

Το «Ούζο 12» συνοδοιπόρος του «Symposio at Ark» για 2η συνεχόμενη χρονιά - εικόνα 1

Από την Κρήτη και τη Ρόδο, μέχρι την Κω και τη Θεσσαλονίκη το «Ούζο 12», σταθερή παρουσία δίπλα σε αρώματα και γεύσεις από όλη την Ελλάδα, ενώνει την comfort αίσθηση των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων με το fine dining των βραβευμένων εστιατορίων. Με ιστορία από το 1880, το «Ούζο 12» διατηρεί μια υπερτοπική ελκτική δύναμη σε λάτρεις της γαστρονομίας που δοκιμάζουν θαλασσινά και αλιεύματα, ένεκεν της περιόδου, ενώ αναδεικνύει αναπάντεχες πτυχές πιάτων με έντονο και αιχμηρό γευστικό ταμπεραμέντο της ηπειρωτικής ελληνικής επαρχίας.

Το «Ούζο 12» συνοδοιπόρος του «Symposio at Ark» για 2η συνεχόμενη χρονιά - εικόνα 2

Διατηρώντας τον κουλ χαρακτήρα του, κηρύσσει την έναρξη σε κάθε γευστικό ταξίδι του 2ου «Symposio @ Ark», καλωσορίζοντας τους συνδαιτυμόνες ως ένα welcome drink με νότες λιβανιού, μαύρου πιπεριού και γλυκάνισου. Παρόλαυτα, καθόλου απροσδόκητα, τις περισσότερες φορές γίνεται συνοδός μέχρι και το πέρας της βραδιάς, καθώς το γεμάτο με πάχος σώμα του σβήνει σε μια απαλή επίγευση. Έχοντας διανύσει ήδη πολλά γαστρονομικά χιλιόμετρα, το πρωτοποριακό πολύμηνο event υπόσχεται να μας ταξιδέψει μέχρι και το τέλος Ιουνίου από το νότιο μέχρι το βόριο τμήμα της ελληνικής γης, σε ένα δημιουργικό γαστρονομικό κίνημα και παρουσιάζει με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια τη σύγχρονη, πεντανόστιμη και πρωτότυπη ελληνική κουζίνα.

Το «Ούζο 12» συνοδοιπόρος του «Symposio at Ark» για 2η συνεχόμενη χρονιά - εικόνα 3

Τα επόμενα εστιατόρια που θα συμμετάσχουν στο 2o «Symposio @ Ark» μέχρι τις 20 Ιουνίου είναι:

9 Μαΐου
Ονήσιμος , Ηράκλειο
Με αγάπη για την παραδοσιακή κρητική κουζίνα, ο σεφ Ονήσιμος Σαριδάκης χειρίζεται εξαιρετικά τις φρέσκιες πρώτες ύλες που φέρνει από τη μεγαλόνησο, συστήνοντας την βαθιά γαστρονομική ταυτότητα του τόπου του.

23 Μαΐου
Γλυκάνισος , Θεσσαλονίκη
Με έμφαση στο ψάρι, χωρίς να απαρνείται τις υπόλοιπες­ γευστικές προσεγγίσεις, ο σεφ Δημήτρης Αγόρατζης εκφράζει με εύγλωττο τρόπο το πέρασμα της Θεσσαλονίκης σε μια νέα, πιο σύγχρονη αντιμετώπιση της γεύσης, που εξακολουθεί όμως να σέβεται και να τιμά την παράδοση.

13 Ιουνίου
Cuvée, Κως
Μια συναρπαστική εκδοχή της δωδεκανησιακής γαστρονομίας παρουσιάζει ο ταλαντούχος chef Μιχάλης Μάρθας με τις γευστικές παραδόσεις να γίνονται η αφορμή και η έμπνευση για μοντέρνες δημιουργίες υψηλού επιπέδου, σε ένα μενού-εμπειρία.

20 Ιουνίου
Χαρούπι, Θεσσαλονίκη
Αέρα αυθεντικής Κρήτης φέρνει ο Χανιώτης σεφ Μανώλης Παπουτσάκης στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, με ένα μενού που θυμίζει γαστρονομικό ταξίδι στη Μεγαλόνησο.

Οι κρατήσεις γίνονται online στο site της ενέργειας είτε τηλεφωνικά απευθείας από το Αrk.
Διοργάνωση: Ark, αθηνόραμα
Τηλέφωνο επικοινωνίας Ark: 210 8948882

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.