Το «Ούζο 12» συνοδοιπόρος του «Symposio at Ark» για 2η συνεχόμενη χρονιά

Για δεύτερη χρονιά φέτος, το «Symposio at Ark» που διοργανώνουν το Ark και το αθηνόραμα συγκεντρώνει στην Αθήνα σημαντικούς γευστικούς πρεσβευτές της περιφέρειας και αποτυπώνει το μοναδικό terroir της κάθε περιοχής με συνταξιδιώτη το νόστιμο «Ούζο 12» μέχρι και τις 20 Ιουνίου.

Το «Ούζο 12» συνοδοιπόρος του «Symposio at Ark» για 2η συνεχόμενη χρονιά

Για δεύτερη χρονιά φέτος, το «Symposio at Ark» που διοργανώνουν το Ark και το αθηνόραμα στα Αστέρια Γλυφάδας συγκεντρώνει στην Αθήνα δώδεκα από τους πιο σημαντικούς γευστικούς πρεσβευτές της περιφέρειας και αποτυπώνει το μοναδικό terroir της κάθε περιοχής με συνταξιδιώτη το νόστιμο «Ούζο 12».

Το «Ούζο 12» συνοδοιπόρος του «Symposio at Ark» για 2η συνεχόμενη χρονιά - εικόνα 1

Από την Κρήτη και τη Ρόδο, μέχρι την Κω και τη Θεσσαλονίκη το «Ούζο 12», σταθερή παρουσία δίπλα σε αρώματα και γεύσεις από όλη την Ελλάδα, ενώνει την comfort αίσθηση των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων με το fine dining των βραβευμένων εστιατορίων. Με ιστορία από το 1880, το «Ούζο 12» διατηρεί μια υπερτοπική ελκτική δύναμη σε λάτρεις της γαστρονομίας που δοκιμάζουν θαλασσινά και αλιεύματα, ένεκεν της περιόδου, ενώ αναδεικνύει αναπάντεχες πτυχές πιάτων με έντονο και αιχμηρό γευστικό ταμπεραμέντο της ηπειρωτικής ελληνικής επαρχίας.

Το «Ούζο 12» συνοδοιπόρος του «Symposio at Ark» για 2η συνεχόμενη χρονιά - εικόνα 2

Διατηρώντας τον κουλ χαρακτήρα του, κηρύσσει την έναρξη σε κάθε γευστικό ταξίδι του 2ου «Symposio @ Ark», καλωσορίζοντας τους συνδαιτυμόνες ως ένα welcome drink με νότες λιβανιού, μαύρου πιπεριού και γλυκάνισου. Παρόλαυτα, καθόλου απροσδόκητα, τις περισσότερες φορές γίνεται συνοδός μέχρι και το πέρας της βραδιάς, καθώς το γεμάτο με πάχος σώμα του σβήνει σε μια απαλή επίγευση. Έχοντας διανύσει ήδη πολλά γαστρονομικά χιλιόμετρα, το πρωτοποριακό πολύμηνο event υπόσχεται να μας ταξιδέψει μέχρι και το τέλος Ιουνίου από το νότιο μέχρι το βόριο τμήμα της ελληνικής γης, σε ένα δημιουργικό γαστρονομικό κίνημα και παρουσιάζει με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια τη σύγχρονη, πεντανόστιμη και πρωτότυπη ελληνική κουζίνα.

Το «Ούζο 12» συνοδοιπόρος του «Symposio at Ark» για 2η συνεχόμενη χρονιά - εικόνα 3

Τα επόμενα εστιατόρια που θα συμμετάσχουν στο 2o «Symposio @ Ark» μέχρι τις 20 Ιουνίου είναι:

9 Μαΐου
Ονήσιμος , Ηράκλειο
Με αγάπη για την παραδοσιακή κρητική κουζίνα, ο σεφ Ονήσιμος Σαριδάκης χειρίζεται εξαιρετικά τις φρέσκιες πρώτες ύλες που φέρνει από τη μεγαλόνησο, συστήνοντας την βαθιά γαστρονομική ταυτότητα του τόπου του.

23 Μαΐου
Γλυκάνισος , Θεσσαλονίκη
Με έμφαση στο ψάρι, χωρίς να απαρνείται τις υπόλοιπες­ γευστικές προσεγγίσεις, ο σεφ Δημήτρης Αγόρατζης εκφράζει με εύγλωττο τρόπο το πέρασμα της Θεσσαλονίκης σε μια νέα, πιο σύγχρονη αντιμετώπιση της γεύσης, που εξακολουθεί όμως να σέβεται και να τιμά την παράδοση.

13 Ιουνίου
Cuvée, Κως
Μια συναρπαστική εκδοχή της δωδεκανησιακής γαστρονομίας παρουσιάζει ο ταλαντούχος chef Μιχάλης Μάρθας με τις γευστικές παραδόσεις να γίνονται η αφορμή και η έμπνευση για μοντέρνες δημιουργίες υψηλού επιπέδου, σε ένα μενού-εμπειρία.

20 Ιουνίου
Χαρούπι, Θεσσαλονίκη
Αέρα αυθεντικής Κρήτης φέρνει ο Χανιώτης σεφ Μανώλης Παπουτσάκης στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, με ένα μενού που θυμίζει γαστρονομικό ταξίδι στη Μεγαλόνησο.

Οι κρατήσεις γίνονται online στο site της ενέργειας είτε τηλεφωνικά απευθείας από το Αrk.
Διοργάνωση: Ark, αθηνόραμα
Τηλέφωνο επικοινωνίας Ark: 210 8948882

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.