Ο Νίκος Κοντοσώρος έφυγε και η ελληνική κουζίνα έχασε έναν πρωτοπόρο υποστηρικτή της

Θα τον θυμόμαστε σαν έναν ιδεαλιστή της ελληνικής γαστρονομίας, λάτρη της κουζίνας του τόπου και των υλικών του.

Ο Νίκος Κοντοσώρος έφυγε και η ελληνική κουζίνα έχασε έναν πρωτοπόρο υποστηρικτή της

Ο Νίκος Κοντοσώρος, μάγειρας-εστιάτορας πιονιέρος στο είδος του και στον τόπο του, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Θα τον θυμόμαστε στην ελληνική γαστρονομική σκηνή σαν έναν ιδεαλιστή, λάτρη της κουζίνας του τόπου και των υλικών του, που γνώριζε σε βάθος και συχνά συνέλεγε μόνος του. Ακούραστος, δημιουργικός, με προσωπική ματιά κατάφερε να αναδείξει αυτή την άγνωστη τοπική κουζίνα και να τη συνδυάσει, τολμηρά για την περιοχή, με εκλεπτυσμένες αστικές και διεθνείς πινελιές και μια σπάνια κάβα, δημιουργώντας, έτσι, έναν μοναδικό στο είδος του γαστρονομικό προορισμό στη Δυτική Μακεδονία, ο οποίος βραβεύτηκε για πολλά συναπτά έτη με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Σε αυτό το γοητευτικό εστιατόριο εξοχής, δίπλα στον ξενώνα, στο μακρινό Ξινό Νερό, όσοι γνωρίσαμε τον Νίκο Κοντοσώρο κρατάμε κυρίως μια ευγενέστατη φυσιογνωμία, να μιλάει με περισσή αγάπη για τις γεύσεις και τα κρασιά της περιοχής του.

Ο Νίκος Κοντοσώρος έφυγε και η ελληνική κουζίνα έχασε έναν πρωτοπόρο υποστηρικτή της - εικόνα 1
Ο Νίκος Κοντοσώρος από το 2008 βραβευόταν ανειλλιπώς με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας (στη φωτογραφία πρώτος από αριστερά)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Peggy Sue" μεγάλωσε- και σε υποδέχεται με το signature brunch του στο Θησείο

Το νέο brunch στέκι που φτιάχτηκε για να αγαπηθεί όσο και το δημοφιλές αδερφάκι του στη Νέα Σμύρνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/07/2025

To Symposio at Ark ήταν και πάλι ένα πρωτοπόρο φεστιβάλ γεύσης

Το επιτυχημένο Symposio at Ark κατέβασε τη φετινή αυλαία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μετά από 10 μοναδικές γευστικές παραστάσεις που σύστησαν στο αθηναϊκό κοινό κορυφαίους σεφ της περιφέρειας και την τοπική κουζίνα τους.

Ronin Athens

Το ιαπωνικό της πλατείας Δεξαμενής αλλάζει πόστο για το καλοκαίρι και διατηρώντας ανέπαφη την ποιοτική (ωμοφαγική και μη) πρότασή του, σκαρφαλώνει πιο ψηλά στον Λυκαβηττό, για να απλώσει τα τραπέζια του σε δροσερή ταράτσα, με τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο

Στο Παγκράτι παίζουν εκλεκτές και πρωτότυπες λιχουδιές.

Το Iώdio σαλπάρει για Μύκονο

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κολωνακίου θα σερβίρει από τις 18 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου στο Νησί των Ανέμων και το Belvedere Hotel.

Stirring Stars: Κορυφαίοι σεφ δημιουργούν στο Μandarin Oriental,Costa Navarino

Το Mandarin Oriental, Costa Navarino ανεβάζει τον πήχη της γαστρονομικής εμπειρίας στην Ελλάδα, με το βραβευμένο The Private Kitchen και τη σειρά εκδηλώσεων Stirring Stars να φέρνουν κορυφαίους σεφ και οινοπαραγωγούς από όλο τον κόσμο στον Μεσσηνιακό κόλπο.