Άρωμα Σίφνου στην Αθήνα

Η Σίφνος είναι το επόμενο λιμάνι της νόστιμης δράσης «το Public Café δοκιμάζει Κυκλάδες» μέχρι τις 10/4.

Άρωμα Σίφνου στην Αθήνα

Η Σίφνος είναι το επόμενο λιμάνι της νόστιμης δράσης «το Public Café δοκιμάζει Κυκλάδες». Μέχρι τις 10/4 όσοι ανεβείτε στην κορυφή του Public της πλατείας Συντάγματος, πλάι στο κανονικό μενού, θα βρείτε ακόμα «μαστέλο», το παραδοσιακό σιφνέικο κατσικάκι που σιγομαγειρεύεται στον φούρνο με κρασί και παραδοσιακή ρεβυθάδα μαγειρεμένη ασφαλώς με τον τρόπο των Σιφνιών.

Από τις συνταγές που έχουν τη σφραγίδα του καλού σιφναίικου εστιατορίου «Το Τσικάλι» δεν λείπει η μελόπιτα, το παραδοσιακό πασχαλινό κέρασμα στο ατμοσφαιρικό κυκλαδονήσι. Παράλληλα, το Σωματείο των Αγγειοπλαστών Σίφνου δώρισε παραδοσιακά σκεύη μαγειρικής, τα οποία εκτίθενται στο χώρο και μαρτυρούν την μακρά παράδοση του νησιού στην αγγειοπλαστική, ενώ η βιβλιοθήκη του εστιατορίου παραμένει γεμάτη με βιβλία από τις Κυκλάδες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.