Τα «Βοροινά» στην Αθήνα

Οι κορυφαίοι οινοπαραγωγοί της Βορείου Ελλάδος, μαζί με όλα τους τα οινικά διαμάντια κατηφορίζουν στην Αθήνα, με αφορμή το ετήσιο δημοφιλές ραντεβού με το αθηναϊκό οινόφιλο κοινό.

Τα «Βοροινά» στην Αθήνα

Στις 3 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της Αθήνας θα πνέει έντονος βορεινός αέρας. Η Μεγάλη Βρεταννία θα γεμίσει με ετικέτες κρασιών με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα. Από το πρωί στις 12:00 μέχρι το βράδυ στις 20:00, γνωστοί οινοπαραγωγοί, μπροστά από τα τραπέζια τους, θα μας ενημερώσουν για την φετινή σοδειά τους και όχι μόνο.

Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε φρέσκα και παλαιωμένα κρασιά. Να τσεκάρουμε όλες τις γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, που διαπρέπουν στα «Βοροινά» αμπελοτόπια. Να κάνουμε ένα crash test ανάμεσα στα λευκά, τα ροζέ, τα ερυθρά και να εμβαθύνουμε καλύτερα στα χαρακτηριστικά των αφρωδών και των orange. Φυσικά, στη λίστα προστίθενται τα γλυκά κρασιά, ακόμα και τα ιδιαίτερα αποστάγματα από σταφύλια.

Γι' αυτούς που διψούν για περισσότερες πληροφορίες και δοκιμές, παράλληλα θα τρέχουν σε άλλη αίθουσα του ξενοδοχείου πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και σεμινάρια. Πρώτο, στις 11:45, ένα ιδιαίτερο masterclass από τον master of wine Γιάννη Καρακάση για το Cabernet Sauvignon. Επίσης, από το μεσημέρι μέχρι το απόγεμα στις 17:00 θα λειτουργεί ένας χώρος αποκλειστικών δοκιμών για παιχνιδιάρικα αφρώδη και γοητευτικά, γλυκά κρασιά. Αμέσως μετά, θα μπορούμε να πάρουμε μέρος σε έναν συναρπαστικό διαγωνισμό τυφλής γευστικής δοκιμής.

Αν νομίζετε ότι μόνο με αυτά τελείωσε η έντονη… Βοροινή επέλαση, κάνετε λάθος. Πριν την έκθεση, οργανώνεται μια εβδομάδα με εκδηλώσεις στην πόλη, που θα μας βάλουν ακόμα καλύτερα μέσα στο «βορεινό» κλίμα.

Τα «Βοροινά» στην Αθήνα - εικόνα 1

Στις 31 του μήνα, στις 19:30, κανείς δεν πρέπει να χάσει το finger food που θα ετοιμάσει ο Δημήτρης Κατριβέσης, στον νέο χώρο του Fuga στο Casa Jaguar, για να συνδυαστούν με το open wine bar.

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου έχουμε προχωρημένα μαθήματα μαγειρικής, με άρωμα βορείου Ελλάδας. Την πρώτη ημέρα, στο Yolenis, η Ντίνα Νικολάου θα μας δώσει πολύ ωραία ιδέες εδεσμάτων για ένα επιτυχημένο wine party και τη δεύτερη, ο βραβευμένος σεφ Τάσος Λάντος θα μας μάθει να μαγειρεύουμε το πιο νόστιμο brunch, με τα κρασιά που του ταιριάζουν.

Για να κλείσετε θέση έγκαιρα και να πάρετε περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο site της διοργάνωσης.

i«Τα Βοροινά» | Μεγάλη Βρεταννία, | Κυριακή 3 Φεβρουαρίου | 12:00 – 15:00 για τους επαγγελματίες δωρεάν, 15:00 – 20:00 για το οινόφιλο κοινό, είσοδος € 8 (με προεγγραφή στο site € 5).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/08/2022

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.

Το χειροποίητο iced tea "Feeju" φέρνει τη βιωσιμότητα στο ποτήρι σας!

Μια αναζωογονητική δόση δροσιάς και ευεξίας με το πιο χορταστικό παγωμένο τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς τύψεις.

''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.