Τα «Βοροινά» στην Αθήνα

Οι κορυφαίοι οινοπαραγωγοί της Βορείου Ελλάδος, μαζί με όλα τους τα οινικά διαμάντια κατηφορίζουν στην Αθήνα, με αφορμή το ετήσιο δημοφιλές ραντεβού με το αθηναϊκό οινόφιλο κοινό.

Τα «Βοροινά» στην Αθήνα

Στις 3 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της Αθήνας θα πνέει έντονος βορεινός αέρας. Η Μεγάλη Βρεταννία θα γεμίσει με ετικέτες κρασιών με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα. Από το πρωί στις 12:00 μέχρι το βράδυ στις 20:00, γνωστοί οινοπαραγωγοί, μπροστά από τα τραπέζια τους, θα μας ενημερώσουν για την φετινή σοδειά τους και όχι μόνο.

Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε φρέσκα και παλαιωμένα κρασιά. Να τσεκάρουμε όλες τις γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, που διαπρέπουν στα «Βοροινά» αμπελοτόπια. Να κάνουμε ένα crash test ανάμεσα στα λευκά, τα ροζέ, τα ερυθρά και να εμβαθύνουμε καλύτερα στα χαρακτηριστικά των αφρωδών και των orange. Φυσικά, στη λίστα προστίθενται τα γλυκά κρασιά, ακόμα και τα ιδιαίτερα αποστάγματα από σταφύλια.

Γι' αυτούς που διψούν για περισσότερες πληροφορίες και δοκιμές, παράλληλα θα τρέχουν σε άλλη αίθουσα του ξενοδοχείου πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και σεμινάρια. Πρώτο, στις 11:45, ένα ιδιαίτερο masterclass από τον master of wine Γιάννη Καρακάση για το Cabernet Sauvignon. Επίσης, από το μεσημέρι μέχρι το απόγεμα στις 17:00 θα λειτουργεί ένας χώρος αποκλειστικών δοκιμών για παιχνιδιάρικα αφρώδη και γοητευτικά, γλυκά κρασιά. Αμέσως μετά, θα μπορούμε να πάρουμε μέρος σε έναν συναρπαστικό διαγωνισμό τυφλής γευστικής δοκιμής.

Αν νομίζετε ότι μόνο με αυτά τελείωσε η έντονη… Βοροινή επέλαση, κάνετε λάθος. Πριν την έκθεση, οργανώνεται μια εβδομάδα με εκδηλώσεις στην πόλη, που θα μας βάλουν ακόμα καλύτερα μέσα στο «βορεινό» κλίμα.

Τα «Βοροινά» στην Αθήνα - εικόνα 1

Στις 31 του μήνα, στις 19:30, κανείς δεν πρέπει να χάσει το finger food που θα ετοιμάσει ο Δημήτρης Κατριβέσης, στον νέο χώρο του Fuga στο Casa Jaguar, για να συνδυαστούν με το open wine bar.

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου έχουμε προχωρημένα μαθήματα μαγειρικής, με άρωμα βορείου Ελλάδας. Την πρώτη ημέρα, στο Yolenis, η Ντίνα Νικολάου θα μας δώσει πολύ ωραία ιδέες εδεσμάτων για ένα επιτυχημένο wine party και τη δεύτερη, ο βραβευμένος σεφ Τάσος Λάντος θα μας μάθει να μαγειρεύουμε το πιο νόστιμο brunch, με τα κρασιά που του ταιριάζουν.

Για να κλείσετε θέση έγκαιρα και να πάρετε περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο site της διοργάνωσης.

i«Τα Βοροινά» | Μεγάλη Βρεταννία, | Κυριακή 3 Φεβρουαρίου | 12:00 – 15:00 για τους επαγγελματίες δωρεάν, 15:00 – 20:00 για το οινόφιλο κοινό, είσοδος € 8 (με προεγγραφή στο site € 5).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.