Τα «Βοροινά» στην Αθήνα

Οι κορυφαίοι οινοπαραγωγοί της Βορείου Ελλάδος, μαζί με όλα τους τα οινικά διαμάντια κατηφορίζουν στην Αθήνα, με αφορμή το ετήσιο δημοφιλές ραντεβού με το αθηναϊκό οινόφιλο κοινό.

Τα «Βοροινά» στην Αθήνα

Στις 3 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της Αθήνας θα πνέει έντονος βορεινός αέρας. Η Μεγάλη Βρεταννία θα γεμίσει με ετικέτες κρασιών με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα. Από το πρωί στις 12:00 μέχρι το βράδυ στις 20:00, γνωστοί οινοπαραγωγοί, μπροστά από τα τραπέζια τους, θα μας ενημερώσουν για την φετινή σοδειά τους και όχι μόνο.

Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε φρέσκα και παλαιωμένα κρασιά. Να τσεκάρουμε όλες τις γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, που διαπρέπουν στα «Βοροινά» αμπελοτόπια. Να κάνουμε ένα crash test ανάμεσα στα λευκά, τα ροζέ, τα ερυθρά και να εμβαθύνουμε καλύτερα στα χαρακτηριστικά των αφρωδών και των orange. Φυσικά, στη λίστα προστίθενται τα γλυκά κρασιά, ακόμα και τα ιδιαίτερα αποστάγματα από σταφύλια.

Γι' αυτούς που διψούν για περισσότερες πληροφορίες και δοκιμές, παράλληλα θα τρέχουν σε άλλη αίθουσα του ξενοδοχείου πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και σεμινάρια. Πρώτο, στις 11:45, ένα ιδιαίτερο masterclass από τον master of wine Γιάννη Καρακάση για το Cabernet Sauvignon. Επίσης, από το μεσημέρι μέχρι το απόγεμα στις 17:00 θα λειτουργεί ένας χώρος αποκλειστικών δοκιμών για παιχνιδιάρικα αφρώδη και γοητευτικά, γλυκά κρασιά. Αμέσως μετά, θα μπορούμε να πάρουμε μέρος σε έναν συναρπαστικό διαγωνισμό τυφλής γευστικής δοκιμής.

Αν νομίζετε ότι μόνο με αυτά τελείωσε η έντονη… Βοροινή επέλαση, κάνετε λάθος. Πριν την έκθεση, οργανώνεται μια εβδομάδα με εκδηλώσεις στην πόλη, που θα μας βάλουν ακόμα καλύτερα μέσα στο «βορεινό» κλίμα.

Τα «Βοροινά» στην Αθήνα - εικόνα 1

Στις 31 του μήνα, στις 19:30, κανείς δεν πρέπει να χάσει το finger food που θα ετοιμάσει ο Δημήτρης Κατριβέσης, στον νέο χώρο του Fuga στο Casa Jaguar, για να συνδυαστούν με το open wine bar.

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου έχουμε προχωρημένα μαθήματα μαγειρικής, με άρωμα βορείου Ελλάδας. Την πρώτη ημέρα, στο Yolenis, η Ντίνα Νικολάου θα μας δώσει πολύ ωραία ιδέες εδεσμάτων για ένα επιτυχημένο wine party και τη δεύτερη, ο βραβευμένος σεφ Τάσος Λάντος θα μας μάθει να μαγειρεύουμε το πιο νόστιμο brunch, με τα κρασιά που του ταιριάζουν.

Για να κλείσετε θέση έγκαιρα και να πάρετε περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο site της διοργάνωσης.

i«Τα Βοροινά» | Μεγάλη Βρεταννία, | Κυριακή 3 Φεβρουαρίου | 12:00 – 15:00 για τους επαγγελματίες δωρεάν, 15:00 – 20:00 για το οινόφιλο κοινό, είσοδος € 8 (με προεγγραφή στο site € 5).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.