Στο Matsuhisa Athens η Ιαπωνία συναντά την Ελλάδα και το Περού!

Το Matsuhisa διατηρεί τις γαστρονομικές του δάφνες, όσον αφορά τη Γιαπωνέζικη κουζίνα και τις εμπλουτίζει με Ελληνικά και Περουβιανά στοιχεία, προσεγγίζοντας με επιτυχία το umami γευστικό αποτέλεσμα.

Στο Matsuhisa Athens η Ιαπωνία συναντά την Ελλάδα και το Περού!

Το Matsuhisa διατηρεί τις γαστρονομικές του δάφνες, όσον αφορά τη Γιαπωνέζικη κουζίνα και τις εμπλουτίζει με Ελληνικά και Περουβιανά στοιχεία, προσεγγίζοντας με επιτυχία το umami γευστικό αποτέλεσμα.

Κάθε φορά που το Matshuhisa είναι στο πρόγραμμα των γευστικών δοκιμών η προδιάθεση είναι πολύ θετική. Και πώς να μην είναι όταν ξέρεις ότι θα βρεθείς σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά location της Αθηναϊκής Ριβιέρας, για να δοκιμάσεις πιάτα που υπογράφει ο ειδικός Nobu;

Αυτή τη φορά καθίσαμε σε ένα από τα στρογγυλά τραπέζια, που έχουν πρόσβαση στην θέα της κουζίνας και της θάλασσας. Όπως πάντα το προσωπικό είναι απόλυτα ενημερωμένο και ευγενικό. Ξεκινήσαμε μελετώντας την ανανεωμένη λίστα cocktail. O bar manager Χάρης Γεωργακόπουλος με την ομάδα του έχει δημιουργήσει συνταγές, που συνδυάζουν με επιτυχία Ιαπωνικά και τοπικά υλικά, αναδεικνύουν τα χαρίσματα των spirits και παντρεύονται με τα πιάτα, αναβαθμίζοντας το bar station του εστιατορίου.

Στο Matsuhisa Athens η Ιαπωνία συναντά την Ελλάδα και το Περού! - εικόνα 1

Για την προετοιμασία του ουρανίσκου, πολύ καλό είναι το Dolce Verde, με βάση το gin. Είναι τόσο δροσερό και όξινο, που φρεσκάρει την παλέτα. Εξίσου καλό, για να κάνει παρέα στα πρώτα ωμά πιάτα είναι το Bourbon safari με ωραίες νότες εσπεριδοειδών. Το δοκιμάσαμε μαζί με τα σπιρτόζικα Sashimi tacos με σολομό, Sashimi λαβράκι και τα πληθωρικά γευστικά Tiradito White Fish.

Ένα από τα καινούργια πιάτα που ξεχωρίζει για την ένταση του είναι το New Style Toro με φρέσκο τόνο, που ισορροπεί ακόμα καλύτερα αν του βάλεις δίπλα ένα plum sour, που είναι γλυκόξινο με καπνιστές πινελιές.

Μερικά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε είναι το κλασικό black cod, το Χιλιανό λαβράκι και τα πικάντικα noodle καλαμαριού. Έκπληξη είναι η συλλογή με sushi που έχουν ως βάση ελληνικά ψάρια και ο συνδυασμός του foie gras με τα ζουμερά escalopes. Στην ενότητα των γλυκών το επίπεδο έχει ανέβει, με πιο σύνθετες προτάσεις και πολύ καλό homemade παγωτό - ξεχωρίζει το sorbet καρύδας με λάιμ.

Barilla Masters of Pasta

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Astir Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.