Το «Silar» κάνει ποδαρικό στη Γλυφάδα

Φιλόδοξη άφιξη στην πλατεία Εσπερίδων, με τον ταλαντούχο Άγγελο Μπακόπουλο στο τιμόνι της κουζίνας.

Το «Silar» κάνει ποδαρικό στη Γλυφάδα

Σχεδόν μαζί με το νέο έτος αφίχθηκε στη ζωηρή πιάτσα της Γλυφάδας το μοντέρνου ύφους εστιατόριο «Silar». Στο τιμόνι της κουζίνας του καινούργιου και φιλόδοξου εγχειρήματος στην πλατεία Εσπερίδων βρίσκεται ο ταλαντούχος σεφ Άγγελος Μπακόπουλος, την ωραία δουλειά του οποίου έχουμε απολαύσει τόσο στο ξενοδοχείο «Doryssa Seaside Resort» της Σάμου όσο και στο «Katikies» της Μυκόνου το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Και εδώ ο σεφ κινείται σε μια βάση μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με μεσογειακές και διεθνείς πινελιές, προτείνοντας για παράδειγμα μοσχαρίσια ουρά με κουσκουσάκι, ψητά ντοματάκια και αφρό γραβιέρας ή ριζότο σφυρίδας σε emulsion από σπανάκι, και για τους πιο τολμηρούς συναγρίδα με μανιτάρια, μοσχαρίσιο γλυκάδι και αφρό φουντουκιού όπως και αρνίσιο καρέ με γάβρο μαρινέ και ψητή μελιτζάνα σε όσμωση από αρμπαρόριζα. Επιδόρπια σε παρόμοιο μήκος κύματος (π.χ. ανθός πορτοκαλιού, με μανταρίνι, passion fruit και παγωτό πικραμύγδαλο), λίστα κρασιών με επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, και κοκτέιλ σε αρμονία με τις γεύσεις της κουζίνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
10/07/2025

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.