Το «Silar» κάνει ποδαρικό στη Γλυφάδα

Φιλόδοξη άφιξη στην πλατεία Εσπερίδων, με τον ταλαντούχο Άγγελο Μπακόπουλο στο τιμόνι της κουζίνας.

Το «Silar» κάνει ποδαρικό στη Γλυφάδα

Σχεδόν μαζί με το νέο έτος αφίχθηκε στη ζωηρή πιάτσα της Γλυφάδας το μοντέρνου ύφους εστιατόριο «Silar». Στο τιμόνι της κουζίνας του καινούργιου και φιλόδοξου εγχειρήματος στην πλατεία Εσπερίδων βρίσκεται ο ταλαντούχος σεφ Άγγελος Μπακόπουλος, την ωραία δουλειά του οποίου έχουμε απολαύσει τόσο στο ξενοδοχείο «Doryssa Seaside Resort» της Σάμου όσο και στο «Katikies» της Μυκόνου το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Και εδώ ο σεφ κινείται σε μια βάση μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με μεσογειακές και διεθνείς πινελιές, προτείνοντας για παράδειγμα μοσχαρίσια ουρά με κουσκουσάκι, ψητά ντοματάκια και αφρό γραβιέρας ή ριζότο σφυρίδας σε emulsion από σπανάκι, και για τους πιο τολμηρούς συναγρίδα με μανιτάρια, μοσχαρίσιο γλυκάδι και αφρό φουντουκιού όπως και αρνίσιο καρέ με γάβρο μαρινέ και ψητή μελιτζάνα σε όσμωση από αρμπαρόριζα. Επιδόρπια σε παρόμοιο μήκος κύματος (π.χ. ανθός πορτοκαλιού, με μανταρίνι, passion fruit και παγωτό πικραμύγδαλο), λίστα κρασιών με επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, και κοκτέιλ σε αρμονία με τις γεύσεις της κουζίνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/08/2022

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.

Το χειροποίητο iced tea "Feeju" φέρνει τη βιωσιμότητα στο ποτήρι σας!

Μια αναζωογονητική δόση δροσιάς και ευεξίας με το πιο χορταστικό παγωμένο τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς τύψεις.

''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.