Ποιος θα είναι ο επόμενος World Master of Pasta;

18 «μαέστροι» της παγκόσμιας γαστρονομίας θα διαγωνιστούν για το μεγάλο τίτλο στο Barilla Pasta World Championship, με τον χαρισματικό νεαρό σεφ Σταμάτη Μισομικέ να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Ποιος θα είναι ο επόμενος World Master of Pasta;

Για 7η χρονιά, τo Pasta World Championship της φημισμένης ιταλικής μάρκας ζυμαρικών Barilla επιστρέφει δυναμικά στις 24 και 25 Οκτωβρίου με μια διήμερη γαστριμαργική πρόκληση: 18 ταλαντούχοι σεφ από όλο τον κόσμο ηλικίας έως 35 ετών θα διαγωνιστούν για να αναδειχθεί ο επόμενος Master of Pasta.

Οι 18 επιλεγμένοι υποψήφιοι θα έρθουν αντιμέτωποι όχι μόνο με την πρόκληση της δημιουργίας ενός ανατρεπτικού πιάτου, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό, ενώ στην κριτική επιτροπή θα συμμετέχουν εμβληματικοί σεφ και προσωπικότητες του χώρου της γαστρονομίας. Τα κριτήρια με τα οποία θα αναδειχθεί ο νικητής είναι η πρωτοτυπία, το στήσιμο του πιάτου και, φυσικά, η μαγειρική δεξιοτεχνία, μέσα από τρεις «καυτές» δοκιμασίες.

Ποιος θα είναι ο επόμενος World Master of Pasta; - εικόνα 1

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στο φετινό Pasta World Championship ένας από τους χαρισματικούς σεφ της γενιάς του, ο Σταμάτης Μισομικές, ο οποίος θα κληθεί να μοιραστεί τις υψηλού επιπέδου γνώσεις του, πειραματιζόμενος με παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα.

Φέτος, ο βασικός άξονας του Pasta World Championship επικεντρώνεται γύρω από την ιδέα «Eat Postitive», σε μια προσπάθεια της Barilla να συμβάλλει στην προώθηση της σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Έτσι, οι 18 συμμετέχοντες θα κληθούν να διαδώσουν αυτή τη φιλοσοφία, δημιουργώντας πιάτα που υιοθετούν το μοντέλο της υγιεινής διατροφής.

Περισσότερα στο www.pastaworldchampionship.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.