Εξερευνήσαμε το πολύχρωμο μικροσύμπαν του «Mamacita» στην Πλάκα

Με γεύσεις κλασικά μεξικάνικες και ορισμένα twists, ωραίο αμπαλάζ και καλή αναλογία value for money, δεν είναι να απορείς που το καινούργιο έθνικ εστιατόριο της Απόλλωνος έχει γίνει ήδη στέκι.

Εξερευνήσαμε το πολύχρωμο μικροσύμπαν του «Mamacita» στην Πλάκα

Περνώντας απέξω, αποκλείεται να μην κοντοσταθείς για να κοιτάξεις το πολύχρωμο μικροσύμπαν του: μια mamacita ανεμίζει φουριόζα τη φούστα της σε ολόσωμη τοιχογραφία, ο άλλος τοίχος είναι κεντημένος όλος με memorabilia της Dia de los Muertos και καδράκια της Φρίντα Κάλο, πάνω από τα τραπέζια κατεβαίνουν ψάθινα αμπαζούρ σε διάφορα χρώματα, σκορπίζοντας γλυκό φως στο χώρο, ενώ στο βάθος η κουζίνα και η μπάρα είναι ντυμένες μέχρι τη μέση με ένα «παραβάν» από φωτιζόμενα πλακάκια. Είναι πράγματι όμορφο το καινούργιο μεξικάνικο που εγκαταστάθηκε το καλοκαίρι στην Απόλλωνος, βάζοντας άλλη μία έθνικ πινελιά στο παλλόμενο αθηναϊκό downtown.

Απλό βράδυ καθημερινής και τριγύρω μας τρώνε αρκετοί ξένοι, που συνεχίζουν να δίνουν το «παρών» στην πόλη μας, όπως και πολλοί Αθηναίοι, που έχουν κάνει ήδη το «Mamacita» στέκι τους – βοηθάνε ιδιαίτερα σε αυτό η καλή σχέση ποιότητας-τιμής και το χαλαρό attitude του χώρου. Με θητεία σε γνωστά μαγαζιά του είδους (από το αθηναϊκό «Mi Sueno» μέχρι το «Barcelonica» της Θεσσαλονίκης), ο Jose Arcas (για τους φίλους Pepe) έχει διαμορφώσει έναν περιεκτικό κατάλογο που σου προσφέρει όσα θα περίμενες σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο (tacos, quesadillas, fajitas, burritos κ.λπ.), αλλά με ορισμένα twists.

Η σαλάτα Que Padre έρχεται πληθωρική, με πολλές πρασινάδες σε δροσερό ντρέσινγκ, κοτόπουλο, καλαμπόκι και γυαλιστερές φέτες αβοκάντο, και στέκει θαυμάσια και ως κύριο πιάτο, ενώ το πανταχού παρόν πια σεβίτσε εδώ κλείνει το μάτι στις γαρίδες κοκτέιλ και σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι, με μπόλικα κομμάτια από φιλεταρισμένο λαβράκι, έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και στικ γλυκοπατάτας για ποικιλία υφών. Πιο απαλό απ’ όσο θα περιμέναμε το chili con carne, με ωραία αψάδα η quesadilla με τσορίθο, κερδίζει επιπλέον πόντους χάρη στο καλοφτιαγμένο γκουακαμόλε του μαγαζιού.

Δώστε βάση...

...στο tacos combo

Εξερευνήσαμε το πολύχρωμο μικροσύμπαν του «Mamacita» στην Πλάκα - εικόνα 1

Ένα από τα πλέον αβανταδόρικα πιάτα στο «Mamacita». Τρία ζευγάρια tacos έρχονται ανάσκελα, σε μια όμορφη ξύλινη πιρόγα, καθένα με το δικό του ξεχωριστό στιλ: κοτόπουλο ελαφροτηγανισμένο και ζουμερό, με αβοκάντο και τυρί, σιγοψημένο, τρυφερό χοιρινό με pico de gallo και γκουακαμόλε κι ένα πιο εξοτίκ με γαρίδες, ανανά και σαλατικά.

...στα κοκτέιλ

Εξερευνήσαμε το πολύχρωμο μικροσύμπαν του «Mamacita» στην Πλάκα - εικόνα 2

Αν έχετε κλασικά γούστα, μπορείτε να κινηθείτε ανάμεσα σε μια frozen Margarita ή μια σανγκρία, που αμφότερες σερβίρονται και σε κανάτα. Αξίζει ωστόσο η περιδιάβαση στην υπόλοιπη cocktail list, η οποία κρύβει από ένα δροσιστικό κι ελαφρύ Moscow Mule με ανανά μέχρι την υπερπαραγωγή που ακούει στο όνομα «Mexican Bulldog», με τεκίλα, φρέσκο χυμό από πορτοκάλι και λάιμ, κουαντρό και μια ολόκληρη Corona για topping! Μιλώντας για μπίρες, σημειώστε ότι σερβίρουν και Estrella από βαρέλι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.