COOK 8 - Ο Νέος Τόπος Εστίασης: Ήρθε η ώρα να δειπνήσετε στο μέλλον

Το αθηνόραμα δίνει την ευκαιρία να επισκεφθείτε δωρεάν τη νέα έκθεση «COOK 8 - Ο Νέος Τόπος Εστίασης» του Μουσείου Μπενάκη και να απολαύσετε ένα δείπνο κατευθείαν από το μέλλον.

COOK 8 - Ο Νέος Τόπος Εστίασης: Ήρθε η ώρα να δειπνήσετε στο μέλλον

Πώς θα ήταν ένα καλοκαιρινό γεύμα μέσα στην καλοκαιρινή άμμο; Ή ένα τελετουργικό συμπόσιο μετά από μια σκοτεινή πομπή αρωμάτων και γεύσεων; Ή ένας χώρος εστίασης για οκτώ μοναχικούς μέσα σε ένα σύννεφο από καθρέπτες; Οι τρεις νικητήριες ιδέες του διεθνή διαγωνισμού αρχιτεκτονικής «COOK 8 - Ο Νέος Τόπος Εστίασης» σας περιμένουν υλοποιημένες σε πραγματική κλίμακα, στο μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, και το «αθηνόραμα» δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να επισκεφθούν δωρεάν την έκθεση αλλά και να δειπνήσουν σε ένα από τα δυστοπικά σενάρια εστίασης.

COOK 8 - Ο Νέος Τόπος Εστίασης: Ήρθε η ώρα να δειπνήσετε στο μέλλον - εικόνα 1
Το Sea, sex & sun, εμπνέεται από τον Serge Gainsbourg και σκηνοθετεί μία παραλία μέσα στην πόλη.

Ψάχνετε ένα σκηνικό με αέρα αρμύρας και θερινής ανάπαυλας; Το «Sea, sex & sun» (των Δανάη Βλαχάκη, Δάφνη-Χριστίνα Παπαδοπούλου και Κατιάνα-Μαρία Λιόγα) φέρνει την παραλία στο κέντρο της πόλης με ένα σκηνοθετημένο καλοκαιρινό αμμώδες τοπίο, έτοιμο να φιλοξενήσει άγνωστους συνδαιτυμόνες για ένα γεύμα σε απόσταση αναπνοής από τους περαστικούς του δρόμου. Θέλεις, από την άλλη, κάτι μυσταγωγικό; Μία σκοτεινή πομπή με οδηγό τις αισθήσεις της αφής και της οσμής σε περιμένει με το «Glorious Holistic» (των Κώστα Αλιβιζάτου και Ιωάννη), όπου οκτώ συνδαιτυμόνες βαδίζουν σε ένα διάδρομο χωρίς φως, αγγίζουν πάγο, μυρίζουν κρεμασμένα κρέατα, ακούν μαχαίρια να ακονίζονται και φτάνουν στην τελετουργική κορύφωση. Η πιο φουτουριστική πρόταση, δε, έρχεται με το «Nefos» (των Felix Chun Lam, Ziyang Luo και Yi Ran Weng): ένα περιβάλλον μεταξύ φυσικής και εικονικής πραγματικότητας με δοκιμές γεύσεων πάνω σε ένα αιωρούμενο σύννεφο, γύρω από εικοσιτέσσερις ανακλαστικούς καθρέφτες.

COOK 8 - Ο Νέος Τόπος Εστίασης: Ήρθε η ώρα να δειπνήσετε στο μέλλον - εικόνα 2
Στο Glorious Holistic, δειπνούμε στα συμπόσια του μέλλοντος.

Επίλεξε ένα από τα τρία αρχιτεκτονικά δωμάτια εστίασης, συμπλήρωσε τη φόρμα που ακολουθεί στο σύνδεσμο μέχρι και τις 6 Ιουλίου στις 15.00 και διεκδίκησε μία από τις 12 διπλές προσκλήσεις για private tour στην έκθεση αλλά και ένα ολοκληρωμένο γεύμα στο δωμάτιο της επιλογής σου. Το φαγητό σερβίρεται από το «Δειπνοσοφιστήριον» ενώ το event είναι προγραμματισμένο για τις 12 Ιουλίου, μετά από το ωράριο της έκθεσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.