Νόστιμες αφίξεις αλά ιταλικά στο «Ramino»

Στο όμορφο, cosy εστιατόριο της οδού Μεταξά ο σεφ Χρήστος Γιατράκος έχει μπολιάσει τον κατάλογο με καλοκαιρινό πνεύμα.

Νόστιμες αφίξεις αλά ιταλικά στο «Ramino»

Στο όμορφο, cosy εστιατόριο της οδού Μεταξά ο σεφ Χρήστος Γιατράκος έχει μπολιάσει τον κατάλογο με καλοκαιρινό πνεύμα.

Νόστιμες αφίξεις αλά ιταλικά στο «Ramino» - εικόνα 1

Κρίνοντας από το «Ramino», το καλοκαίρι είναι η εποχή του... χαλκού. Χάρη στο ιδανικό τόσο για τετ-α-τετ όσο και για παρέες, όμορφο, cosy εστιατόριο του Ομίλου Καστελόριζο, που πήρε το όνομά του από τις χάλκινες κουτάλες και τα σκεύη, παραδοσιακά στις ιταλικές κουζίνες, πολλοί είναι εκείνοι που δίνουν νόστιμα ραντεβού στην οδό Μεταξά. Ξεκινήστε με ένα ελαφρύ κοκτέιλ ή ένα ωραίο ποτήρι κρασί, καθισμένοι στα μαρμάρινα τραπέζια του δίπλα στις φυλλωσιές και μετά αφεθείτε στα χέρια του σεφ Χρήστου Γιατράκου, ο οποίος έχει μπολιάσει τον κατάλογο με καλοκαιρινό πνεύμα.

Νόστιμες αφίξεις αλά ιταλικά στο «Ramino» - εικόνα 2

Μπορείτε κάλλιστα να ξεκινήσετε με το σολομό μαρινέ, που συνοδεύεται με δύο διαφορετικές κρέμες, μία με αβοκάντο και μία με μασκαρπόνε και ουασάμπι, καθώς και με τη σαλάτα με βαλεριάνα, αβοκάντο και γαρίδες ποσέ σε βούτυρο, που δροσίζεται με σορμπέ λεμόνι-δυόσμο, και να μοιραστείτε μια καινούργια πίτσα με προσούτο San Daniele, φλέικ­ παρμεζάνας και κρέμα βαλσαμικού ξιδιού αρωματισμένη με λευκή τρούφα.

Νόστιμες αφίξεις αλά ιταλικά στο «Ramino» - εικόνα 3

Στα primi piatti σάς περιμένουν ένα ασυνήθιστο ριζότο με καλαμπόκι, φιλέτο λαβράκι και λάδι βασιλικού αλλά και φιογκάκια γεμιστά με ρικότα και αχλάδι, με σάλτσα από καρύδι και γκοργκοντζόλα, ένα πιάτο που βλέπει με δια­φορετική ματιά έναν κλασικό συνδυασμό της γειτόνισσας χώρας. Και στα secondi τόνος alla Marinara, με κάππαρη, ελιά, σκόρδο και ρίγανη, κι ένα εντυπωσιακό T-bone 1000-1200 γρ. με baby πατάτες, guanciale, ντοματίνια και μυρωδικά, που μαντεύουμε ότι δεν θα αφήσει ασυγκίνητους τους aficionados του κρέατος.

Αγγ. Μεταξά 36, Γλυφάδα, 2108944430, www.raminoresto.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Ramino

Ι. Μεταξά 36, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.