Νόστιμες αφίξεις αλά ιταλικά στο «Ramino»

Στο όμορφο, cosy εστιατόριο της οδού Μεταξά ο σεφ Χρήστος Γιατράκος έχει μπολιάσει τον κατάλογο με καλοκαιρινό πνεύμα.

Νόστιμες αφίξεις αλά ιταλικά στο «Ramino»

Στο όμορφο, cosy εστιατόριο της οδού Μεταξά ο σεφ Χρήστος Γιατράκος έχει μπολιάσει τον κατάλογο με καλοκαιρινό πνεύμα.

Νόστιμες αφίξεις αλά ιταλικά στο «Ramino» - εικόνα 1

Κρίνοντας από το «Ramino», το καλοκαίρι είναι η εποχή του... χαλκού. Χάρη στο ιδανικό τόσο για τετ-α-τετ όσο και για παρέες, όμορφο, cosy εστιατόριο του Ομίλου Καστελόριζο, που πήρε το όνομά του από τις χάλκινες κουτάλες και τα σκεύη, παραδοσιακά στις ιταλικές κουζίνες, πολλοί είναι εκείνοι που δίνουν νόστιμα ραντεβού στην οδό Μεταξά. Ξεκινήστε με ένα ελαφρύ κοκτέιλ ή ένα ωραίο ποτήρι κρασί, καθισμένοι στα μαρμάρινα τραπέζια του δίπλα στις φυλλωσιές και μετά αφεθείτε στα χέρια του σεφ Χρήστου Γιατράκου, ο οποίος έχει μπολιάσει τον κατάλογο με καλοκαιρινό πνεύμα.

Νόστιμες αφίξεις αλά ιταλικά στο «Ramino» - εικόνα 2

Μπορείτε κάλλιστα να ξεκινήσετε με το σολομό μαρινέ, που συνοδεύεται με δύο διαφορετικές κρέμες, μία με αβοκάντο και μία με μασκαρπόνε και ουασάμπι, καθώς και με τη σαλάτα με βαλεριάνα, αβοκάντο και γαρίδες ποσέ σε βούτυρο, που δροσίζεται με σορμπέ λεμόνι-δυόσμο, και να μοιραστείτε μια καινούργια πίτσα με προσούτο San Daniele, φλέικ­ παρμεζάνας και κρέμα βαλσαμικού ξιδιού αρωματισμένη με λευκή τρούφα.

Νόστιμες αφίξεις αλά ιταλικά στο «Ramino» - εικόνα 3

Στα primi piatti σάς περιμένουν ένα ασυνήθιστο ριζότο με καλαμπόκι, φιλέτο λαβράκι και λάδι βασιλικού αλλά και φιογκάκια γεμιστά με ρικότα και αχλάδι, με σάλτσα από καρύδι και γκοργκοντζόλα, ένα πιάτο που βλέπει με δια­φορετική ματιά έναν κλασικό συνδυασμό της γειτόνισσας χώρας. Και στα secondi τόνος alla Marinara, με κάππαρη, ελιά, σκόρδο και ρίγανη, κι ένα εντυπωσιακό T-bone 1000-1200 γρ. με baby πατάτες, guanciale, ντοματίνια και μυρωδικά, που μαντεύουμε ότι δεν θα αφήσει ασυγκίνητους τους aficionados του κρέατος.

Αγγ. Μεταξά 36, Γλυφάδα, 2108944430, www.raminoresto.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Ramino

Δημάρχου Μεταξά 36, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.