Στο όμορφο, cosy εστιατόριο της οδού Μεταξά ο σεφ Χρήστος Γιατράκος έχει μπολιάσει τον κατάλογο με καλοκαιρινό πνεύμα.
Κρίνοντας από το «Ramino», το καλοκαίρι είναι η εποχή του... χαλκού. Χάρη στο ιδανικό τόσο για τετ-α-τετ όσο και για παρέες, όμορφο, cosy εστιατόριο του Ομίλου Καστελόριζο, που πήρε το όνομά του από τις χάλκινες κουτάλες και τα σκεύη, παραδοσιακά στις ιταλικές κουζίνες, πολλοί είναι εκείνοι που δίνουν νόστιμα ραντεβού στην οδό Μεταξά. Ξεκινήστε με ένα ελαφρύ κοκτέιλ ή ένα ωραίο ποτήρι κρασί, καθισμένοι στα μαρμάρινα τραπέζια του δίπλα στις φυλλωσιές και μετά αφεθείτε στα χέρια του σεφ Χρήστου Γιατράκου, ο οποίος έχει μπολιάσει τον κατάλογο με καλοκαιρινό πνεύμα.
Μπορείτε κάλλιστα να ξεκινήσετε με το σολομό μαρινέ, που συνοδεύεται με δύο διαφορετικές κρέμες, μία με αβοκάντο και μία με μασκαρπόνε και ουασάμπι, καθώς και με τη σαλάτα με βαλεριάνα, αβοκάντο και γαρίδες ποσέ σε βούτυρο, που δροσίζεται με σορμπέ λεμόνι-δυόσμο, και να μοιραστείτε μια καινούργια πίτσα με προσούτο San Daniele, φλέικ παρμεζάνας και κρέμα βαλσαμικού ξιδιού αρωματισμένη με λευκή τρούφα.
Στα primi piatti σάς περιμένουν ένα ασυνήθιστο ριζότο με καλαμπόκι, φιλέτο λαβράκι και λάδι βασιλικού αλλά και φιογκάκια γεμιστά με ρικότα και αχλάδι, με σάλτσα από καρύδι και γκοργκοντζόλα, ένα πιάτο που βλέπει με διαφορετική ματιά έναν κλασικό συνδυασμό της γειτόνισσας χώρας. Και στα secondi τόνος alla Marinara, με κάππαρη, ελιά, σκόρδο και ρίγανη, κι ένα εντυπωσιακό T-bone 1000-1200 γρ. με baby πατάτες, guanciale, ντοματίνια και μυρωδικά, που μαντεύουμε ότι δεν θα αφήσει ασυγκίνητους τους aficionados του κρέατος.
Αγγ. Μεταξά 36, Γλυφάδα, 2108944430, www.raminoresto.gr