Νόστιμες αφίξεις αλά ιταλικά στο «Ramino»

Στο όμορφο, cosy εστιατόριο της οδού Μεταξά ο σεφ Χρήστος Γιατράκος έχει μπολιάσει τον κατάλογο με καλοκαιρινό πνεύμα.

Νόστιμες αφίξεις αλά ιταλικά στο «Ramino»

Στο όμορφο, cosy εστιατόριο της οδού Μεταξά ο σεφ Χρήστος Γιατράκος έχει μπολιάσει τον κατάλογο με καλοκαιρινό πνεύμα.

Νόστιμες αφίξεις αλά ιταλικά στο «Ramino» - εικόνα 1

Κρίνοντας από το «Ramino», το καλοκαίρι είναι η εποχή του... χαλκού. Χάρη στο ιδανικό τόσο για τετ-α-τετ όσο και για παρέες, όμορφο, cosy εστιατόριο του Ομίλου Καστελόριζο, που πήρε το όνομά του από τις χάλκινες κουτάλες και τα σκεύη, παραδοσιακά στις ιταλικές κουζίνες, πολλοί είναι εκείνοι που δίνουν νόστιμα ραντεβού στην οδό Μεταξά. Ξεκινήστε με ένα ελαφρύ κοκτέιλ ή ένα ωραίο ποτήρι κρασί, καθισμένοι στα μαρμάρινα τραπέζια του δίπλα στις φυλλωσιές και μετά αφεθείτε στα χέρια του σεφ Χρήστου Γιατράκου, ο οποίος έχει μπολιάσει τον κατάλογο με καλοκαιρινό πνεύμα.

Νόστιμες αφίξεις αλά ιταλικά στο «Ramino» - εικόνα 2

Μπορείτε κάλλιστα να ξεκινήσετε με το σολομό μαρινέ, που συνοδεύεται με δύο διαφορετικές κρέμες, μία με αβοκάντο και μία με μασκαρπόνε και ουασάμπι, καθώς και με τη σαλάτα με βαλεριάνα, αβοκάντο και γαρίδες ποσέ σε βούτυρο, που δροσίζεται με σορμπέ λεμόνι-δυόσμο, και να μοιραστείτε μια καινούργια πίτσα με προσούτο San Daniele, φλέικ­ παρμεζάνας και κρέμα βαλσαμικού ξιδιού αρωματισμένη με λευκή τρούφα.

Νόστιμες αφίξεις αλά ιταλικά στο «Ramino» - εικόνα 3

Στα primi piatti σάς περιμένουν ένα ασυνήθιστο ριζότο με καλαμπόκι, φιλέτο λαβράκι και λάδι βασιλικού αλλά και φιογκάκια γεμιστά με ρικότα και αχλάδι, με σάλτσα από καρύδι και γκοργκοντζόλα, ένα πιάτο που βλέπει με δια­φορετική ματιά έναν κλασικό συνδυασμό της γειτόνισσας χώρας. Και στα secondi τόνος alla Marinara, με κάππαρη, ελιά, σκόρδο και ρίγανη, κι ένα εντυπωσιακό T-bone 1000-1200 γρ. με baby πατάτες, guanciale, ντοματίνια και μυρωδικά, που μαντεύουμε ότι δεν θα αφήσει ασυγκίνητους τους aficionados του κρέατος.

Αγγ. Μεταξά 36, Γλυφάδα, 2108944430, www.raminoresto.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Ramino

Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέα εποχή για την ιστορική "Διαγώνιο" της Θεσσαλονίκης

Το κλασικό στέκι που έγραψε ιστορία με τα ψητά σουτζουκάκια και τον ζουμερό του γύρο, γυρνά σελίδα με την ομάδα των "Γλυκάνισος", "Marea Sea Spirit" και "Iberico" να αναλαμβάνει τη νέα εποχή του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
26/09/2022

Καλαμάτα update: 6+1 γευστικά στέκια στην ανανεωμένη πόλη της διπλανής πόρτας

Ολοκαίνουργια εντυπωσιακά μαγαζιά και ξενοδοχεία αλλά και κλασικές αξίες που κάνουν τη διαφορά, και απλώνονται από την διάσημη παραλία και το κέντρο ως τα περίχωρα, μπαίνουν στην ατζέντα μας για ένα από τα τελευταία σαββατοκύριακα με άρωμα καλοκαιριού στην ολοζώντανη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Για τον Dabiz Muñoz η γεύση είναι μία μεγάλη περιπέτεια

Ο προβοκάτορας Ισπανός μύστης της γεύσης βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας των 'The Best Chef Awards'. Όχι τυχαία.

Το S.Pellegrino και το Perrier μας περιμένουν στο "Lit Athens"

Το ολόφρεσκο all day στέκι του Κέντρου μιξάρει παραδοσιακή και μοντέρνα Αθήνα σε αύρα, πιάτα και shakers.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "α"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: "Μετά από τόσες απανωτές "σφαλιάρες" πάντα βρίσκουμε τη λύση στα δύσκολα"

Μια κουβέντα με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για τις φετινές εξελίξεις στην εστίαση και το νέο εκδοτικό του εγχείρημα που συμπυκνώνει τις προσωπικές του "Gefsis".

Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και "παιχνιδιάρικο" στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.