«Dos Gardenias» para ti...

Pintxos και paellas σ’ ένα καινούργιο μαγαζί που έχεις την αίσθηση ότι ξεπήδησε από κάποια από τις ισπανικές αποικίες της Καραϊβικής.

«Dos Gardenias» para ti...

Το βλέπεις μπροστά σου εκεί που περπατάς στην Ήβης, στου Ψυρρή, με τα πολύχρωμα πλακάκια του, που είναι όλα ζωγραφισμένα στο χέρι, τα χρωματιστά ταβάνια, τις παλιές φωτογραφίες και την Carmen Miranda κι ένα σωρό απίθανες vintage λεπτομέρειες που κάπως κατάφεραν και χώρεσαν σε λίγα τετραγωνικά, κι έχεις την αίσθηση ότι ξεπήδησε από κάποια από τις ισπανικές αποικίες της Καραϊβικής. Με το όνομά του, το «Dos Gardenias», πίσω από το οποίο βρίσκονται ο ιδιοκτήτης του «Minnie the Moοcher» Γιάννη Καρβουτζής και ο καλλιτέχνης και δημιουργός του θρυλικού «El Pecado» Διονύσης Πρώιος Ραλλάτος, αποτίνει φόρο τιμής στην Κουβανή τραγουδοποιό Isolina Carrillo και στο ομώνυμο μπολερό της (είναι πιθανό να το έχεις ακούσει και στην εκτέλεση των Buena Vista Social Club). Οι στίχοι του τραγουδιού είναι γραμμένοι στον τοίχο, τα βάσκικα pintxos και η paella –που εμφανίζεται τροχήλατη με ένα ιδιαίτερο happening– έχουν για παρέα τους μπίρες και κοκτέιλ και ατμοσφαιρικές μουσικές που σε ταξιδεύουν μεταξύ Τζαμάικας, Κούβας και Τρινιντάντ. Φαίνεται ωραία φάση, μόλις το δοκιμάσω θα σας γράψω περισσότερα.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Gardenias

Ήβης 21, Ψυρρή
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.