Τα οινοποιεία «Ανοίγουν τις πόρτες τους»

Ο ευρωπαϊκός θεσμός που θέλει τα επισκέψιμα οινοποιεία κάθε χώρας να ανοίγουν τις πόρτες τους για δυο μέρες, έχει βρει το κοινό του…

Τα οινοποιεία «Ανοίγουν τις πόρτες τους»

Κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις και οι συμμετοχές πληθαίνουν δίνοντας το σήμα για περισσότερες ενέργειες. Αυτή τη χρονιά, τα οινοποιεία που συμμετέχουν σε όλη την αμπελουργική Ελλάδα περιμένουν τους φίλους του κρασιού το Σάββατο 26 Μαΐου και την Κυριακή 27 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, προετοιμασμένα να μεταδώσουν ξεχωριστές οινικές εμπειρίες.

Ειδικά τα οινοποιεία της Αττικής, που βρίσκονται μια ανάσα από το κέντρο, δίνουν την καλύτερη αφορμή για μια εναλλακτική εξόρμηση μύησης στον κόσμο του κρασιού. Παίρνουμε το σακίδιό μας και κάνουμε ένα οινικό τουρ ξεκινώντας από το κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα, για να δοκιμάσουμε μερικά εξαιρετικά Cabernet, μετά στη Ραφήνα για να γνωρίσουμε την Αναστασία Φράγκου και τα ευχάριστα κρασιά της από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, συνεχίζουμε στην Παιανία στους Αμπελώνες Μάρκου για μια γευστική δοκιμή σε ιδιαίτερες ετικέτες, προχωράμε στο Μαρκόπουλο στο εντυπωσιακό οινοποιείο του Παπαγιαννάκου, κάνουμε στάση στο Κορωπί στον Αναγνώστου και στον Νικολού και τέλος αφήνουμε την Κερατέα και το οινοποιείο Μυλωνά με τις μοντέρνες εκδοχές των τοπικών ποικιλιών.

Τα οινοποιεία «Ανοίγουν τις πόρτες τους» - εικόνα 1

Μέσα από αυτή τη διαδρομή θα γνωρίσουμε μια βασική ελληνική ποικιλία, το Σαββατιανό, δοκιμάζοντας διαφορετικές φρέσκες και παλαιωμένες εκδοχές του σε κάθε οινοποιείο, θα τσεκάρουμε τις γνώσεις μας για τον αττικό αμπελώνα και, πάνω από όλα, θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί ειδικά γι αυτό το Σαββατοκύριακο και περιλαμβάνουν περιηγήσεις στους αμπελώνες, δοκιμές σπάνιων φιαλών, διαγωνισμούς και πολλά ενδιαφέροντα σεμινάρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/09/2025

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.

Η Ταβέρνα της Ερμού έρχεται και είναι ό,τι λέει το όνομά της

Τι ακριβώς ετοιμάζει η Ergon στην καρδιά της Αθήνας.

Το Saint’s by Mpoumpou σερβίρει burger που κολάζει κι άγιο

Ένα funky pop μαγαζί με γευστικό focus στο smash burger κάνει τη διαφορά στο Νέο Ψυχικό.

Επιστροφή στο Manko Athens, για λίγο ακόμη καλοκαίρι

Το δημοφιλές σποτ του One&Only Aesthesis παρατείνει την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, σε ένα σκηνικό κοσμοπολίτικης γεύσης και φινέτσας.