Τα οινοποιεία «Ανοίγουν τις πόρτες τους»

Ο ευρωπαϊκός θεσμός που θέλει τα επισκέψιμα οινοποιεία κάθε χώρας να ανοίγουν τις πόρτες τους για δυο μέρες, έχει βρει το κοινό του…

Τα οινοποιεία «Ανοίγουν τις πόρτες τους»

Κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις και οι συμμετοχές πληθαίνουν δίνοντας το σήμα για περισσότερες ενέργειες. Αυτή τη χρονιά, τα οινοποιεία που συμμετέχουν σε όλη την αμπελουργική Ελλάδα περιμένουν τους φίλους του κρασιού το Σάββατο 26 Μαΐου και την Κυριακή 27 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, προετοιμασμένα να μεταδώσουν ξεχωριστές οινικές εμπειρίες.

Ειδικά τα οινοποιεία της Αττικής, που βρίσκονται μια ανάσα από το κέντρο, δίνουν την καλύτερη αφορμή για μια εναλλακτική εξόρμηση μύησης στον κόσμο του κρασιού. Παίρνουμε το σακίδιό μας και κάνουμε ένα οινικό τουρ ξεκινώντας από το κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα, για να δοκιμάσουμε μερικά εξαιρετικά Cabernet, μετά στη Ραφήνα για να γνωρίσουμε την Αναστασία Φράγκου και τα ευχάριστα κρασιά της από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, συνεχίζουμε στην Παιανία στους Αμπελώνες Μάρκου για μια γευστική δοκιμή σε ιδιαίτερες ετικέτες, προχωράμε στο Μαρκόπουλο στο εντυπωσιακό οινοποιείο του Παπαγιαννάκου, κάνουμε στάση στο Κορωπί στον Αναγνώστου και στον Νικολού και τέλος αφήνουμε την Κερατέα και το οινοποιείο Μυλωνά με τις μοντέρνες εκδοχές των τοπικών ποικιλιών.

Τα οινοποιεία «Ανοίγουν τις πόρτες τους» - εικόνα 1

Μέσα από αυτή τη διαδρομή θα γνωρίσουμε μια βασική ελληνική ποικιλία, το Σαββατιανό, δοκιμάζοντας διαφορετικές φρέσκες και παλαιωμένες εκδοχές του σε κάθε οινοποιείο, θα τσεκάρουμε τις γνώσεις μας για τον αττικό αμπελώνα και, πάνω από όλα, θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί ειδικά γι αυτό το Σαββατοκύριακο και περιλαμβάνουν περιηγήσεις στους αμπελώνες, δοκιμές σπάνιων φιαλών, διαγωνισμούς και πολλά ενδιαφέροντα σεμινάρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
06/11/2025

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.