«Smokers»: από brisket μέχρι προβατίνα

Το street food spot που μόλις προστέθηκε στο γευστικό μωσαϊκό των πέριξ της Πλατείας Αγίας Ειρήνης ειδικεύεται σε… είδη καπνιστού και ατμιστού.

«Smokers»: από brisket μέχρι προβατίνα

Ένα ακόμη street food spot προστέθηκε στο γευστικό μωσαϊκό των πέριξ της Πλατείας Αγίας Ειρήνης. Με φυσικό στιλ, ντυμένο από άκρη σε άκρη με OSB, ένα patchwork από ξυλοτεμάχια δηλαδή κι ένα δάσος από φωτιστικά-γλάστρες, καλάθια και μεταλλικά κουβαδάκια στο ταβάνι που τραβάνε το βλέμμα, το άρτι αφιχθέν «Smokers», που πήρε τη θέση ενός παλιού υφασματάδικου της περιοχής, έχει δύο βασικούς πόλους: τα γεμιστά ψωμάκια ατμού από αλεύρι λωτού (από € 2,30) και το σιγοψημένο, ελαφρά καπνιστό κρέας (μαύρος κόκορας, χοιρινό, χεράκι προβατίνας, brisket από Black Angus), το οποίο σερβίρεται και σε μερίδες.

Το μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Noel Christian Robert από τον Μαυρίκιο, ο οποίος ζει χρόνια στην Ελλάδα, παίζει με τις γεύσεις του κόσμου και τα ντόπια υλικά κι έτσι θα βρεις κι ένα ψωμάκι ατμού με σπανάκι με φέτα Καλαβρύτων, ένα ακόμη με λουκάνικο μαύρου χοίρου-προβατίνας, κι ένα γλυκό με κρέμα αρωματισμένη με μαστίχα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αφιέρωμα: Ταβέρνες και εστιατόρια για την Τσικνοπέμπτη

Από παραδοσιακές ταβέρνες και μοντέρνα steak restos μέχρι σταθερά upscale στέκια κρεατοφαγίας και σουβλατζίδικα με οινικές αναζητήσεις: από όλα εκείνα τα σημεία της πόλης, δηλαδή, που τιμούν στο κρέας σε όλες τις μορφές του και ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν για την Τσικνοπέμπτη, ανάβοντας τα κάρβουνα και προετοιμάζοντας τις σχάρες τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/03/2024

To Dine Athens επιστρέφει

To Restaurant Week της Αθήνας επανέρχεται για 8η χρονιά.

4 παλιές ψαροταβέρνες της Αττικής - αφορμή για εκδρομή που αξίζει να κρατήσεις μυστικό

Ταβερνάκια με προσωπικότητα σε γραφικούς προορισμούς, τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από την πόλη.

Νέος executive chef, νέα μενού και νέες γαστρονομικές εμπειρίες στο "Rooftop" του "St. George Lycabettus"

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, τη γευστική εμπειρία "Dome dining" μέσα σε ένα "Bubble" περιβάλλον με φόντο όλη την Αθήνα.

Ο Παύλος Κυριάκης είναι ο νέος executive chef στο 'Elaia' του 'Kapsaliana Village'

Αλλαγή σκυτάλης στο βραβευμένο εστιατόριο του κρητικού χωριού-ξενοδοχείου.

"Lesante Cape": Η ελληνική φιλοξενία συναντά την υψηλή γαστρονομία μέσα από τις δημιουργίες του Σταύρου Υφαντίδη

Το πιο πρόσφατο εγχείρημα της Lesante Collection στη Ζάκυνθο βάζει τη γεύση στο επίκεντρο αντλώντας έμπνευση από την ελληνική παράδοση.

Τι σημαίνει να είσαι σεφ-πατρόν στην εστιατορική Αθήνα του τώρα

Άνταμ Κοντοβάς, Δήμος Σαμουράκης και Χάρης Νικολούζος μιλούν για την απόφαση να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο.