«Smokers»: από brisket μέχρι προβατίνα

Το street food spot που μόλις προστέθηκε στο γευστικό μωσαϊκό των πέριξ της Πλατείας Αγίας Ειρήνης ειδικεύεται σε… είδη καπνιστού και ατμιστού.

«Smokers»: από brisket μέχρι προβατίνα

Ένα ακόμη street food spot προστέθηκε στο γευστικό μωσαϊκό των πέριξ της Πλατείας Αγίας Ειρήνης. Με φυσικό στιλ, ντυμένο από άκρη σε άκρη με OSB, ένα patchwork από ξυλοτεμάχια δηλαδή κι ένα δάσος από φωτιστικά-γλάστρες, καλάθια και μεταλλικά κουβαδάκια στο ταβάνι που τραβάνε το βλέμμα, το άρτι αφιχθέν «Smokers», που πήρε τη θέση ενός παλιού υφασματάδικου της περιοχής, έχει δύο βασικούς πόλους: τα γεμιστά ψωμάκια ατμού από αλεύρι λωτού (από € 2,30) και το σιγοψημένο, ελαφρά καπνιστό κρέας (μαύρος κόκορας, χοιρινό, χεράκι προβατίνας, brisket από Black Angus), το οποίο σερβίρεται και σε μερίδες.

Το μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Noel Christian Robert από τον Μαυρίκιο, ο οποίος ζει χρόνια στην Ελλάδα, παίζει με τις γεύσεις του κόσμου και τα ντόπια υλικά κι έτσι θα βρεις κι ένα ψωμάκι ατμού με σπανάκι με φέτα Καλαβρύτων, ένα ακόμη με λουκάνικο μαύρου χοίρου-προβατίνας, κι ένα γλυκό με κρέμα αρωματισμένη με μαστίχα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.