«Smokers»: από brisket μέχρι προβατίνα

Το street food spot που μόλις προστέθηκε στο γευστικό μωσαϊκό των πέριξ της Πλατείας Αγίας Ειρήνης ειδικεύεται σε… είδη καπνιστού και ατμιστού.

«Smokers»: από brisket μέχρι προβατίνα

Ένα ακόμη street food spot προστέθηκε στο γευστικό μωσαϊκό των πέριξ της Πλατείας Αγίας Ειρήνης. Με φυσικό στιλ, ντυμένο από άκρη σε άκρη με OSB, ένα patchwork από ξυλοτεμάχια δηλαδή κι ένα δάσος από φωτιστικά-γλάστρες, καλάθια και μεταλλικά κουβαδάκια στο ταβάνι που τραβάνε το βλέμμα, το άρτι αφιχθέν «Smokers», που πήρε τη θέση ενός παλιού υφασματάδικου της περιοχής, έχει δύο βασικούς πόλους: τα γεμιστά ψωμάκια ατμού από αλεύρι λωτού (από € 2,30) και το σιγοψημένο, ελαφρά καπνιστό κρέας (μαύρος κόκορας, χοιρινό, χεράκι προβατίνας, brisket από Black Angus), το οποίο σερβίρεται και σε μερίδες.

Το μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Noel Christian Robert από τον Μαυρίκιο, ο οποίος ζει χρόνια στην Ελλάδα, παίζει με τις γεύσεις του κόσμου και τα ντόπια υλικά κι έτσι θα βρεις κι ένα ψωμάκι ατμού με σπανάκι με φέτα Καλαβρύτων, ένα ακόμη με λουκάνικο μαύρου χοίρου-προβατίνας, κι ένα γλυκό με κρέμα αρωματισμένη με μαστίχα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/08/2022

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.

Το χειροποίητο iced tea "Feeju" φέρνει τη βιωσιμότητα στο ποτήρι σας!

Μια αναζωογονητική δόση δροσιάς και ευεξίας με το πιο χορταστικό παγωμένο τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς τύψεις.

''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.