7 ποτήρια, 7 χρονιές Chateau Porto Carras

Ένα κρασί με μεγάλη ιστορία μας δίνει ραντεβού στην επόμενη γευσιγνωσία του «Fabrica de Vino».

7 ποτήρια, 7 χρονιές Chateau Porto Carras

Ένα κρασί με μεγάλη ιστορία μας δίνει ραντεβού στην επόμενη γευσιγνωσία του «Fabrica de Vino». Πλοηγοί πάντα ο Αλέξανδρος Σακκάς και ο Νεκτάριος Κεφαλάς.

7 ποτήρια, 7 χρονιές Chateau Porto Carras - εικόνα 1

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου στη βραδιά γευσιγνωσίας του «Fabrica de Vino» φωτίζει ένα από πρώτα μεγάλα ελληνικά κρασιά. Το Château Porto Carras (Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα) παντρεύει μπορντολέζικες ποικιλίες και ελληνικό Λημνιό. Είναι ο μοναδικός οίνος ΠΟΠ στο χαρμάνι του οποίου πρωταγωνιστεί το Cabernet Sauvignon – πρωτοφυτεύτηκε στις πλαγιές του όρους Μελίτων τη δεκαετία του εξήντα με την επίβλεψη του μεγάλου οινολόγου και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπορντό Émile Peynaud.

Στη γευσιγνωσία που διοργανώνουν ο ειδήμονας του κρασιού και οινικός σύμβουλος Αλέξανδρος Σακκάς και ο ιδιοκτήτης του wine bar της Εμμανουήλ Μπενάκη Νεκτάριος Κεφαλάς θα δοκιμαστούν και θα αξιολογηθούν επτά διαφορετικές σοδειές, το 2009, το 2008, το 2007, το 2006, το 2005, το 2004 και, με ένα μεγάλο άλμα στο χρόνο, το 1995, ενώ στο δείπνο που θα ακολουθήσει, σας περιμένουν σαλάτα σπανάκι με ζεστή σος από ξύδι, μέλι και τραγανό μπέικον, σπαράγγια με ισπανικό jamon, αρνίσιο μπουτάκι γεμιστό με μυρωδικά και ένα πλατό τυριών. Η βραδιά ξεκινά στις 9 μ.μ., οι κρατήσεις απαραίτητες και το κόστος συμμετοχής είναι € 30 ανά άτομο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
10/07/2025

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.