«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία

Μεγάλη wine list με εκλεκτές ετικέτες και ανάλαφρο μενού με στοιχεία από όλη τη Μεσόγειο σε έναν χώρο με σοφιστικέ, arty διάθεση.

«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία

Μεγάλη wine list με εκλεκτές ετικέτες, μια γερή συλλογή ιδιαίτερων ιταλικών τυριών και αλλαντικών και ένα ανάλαφρο μενού με στοιχεία από όλη τη Μεσόγειο σε ένα χώρο με σοφιστικέ, arty διάθεση.

«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία - εικόνα 1

Προτού καν δεις το walk-in cellar με τις 300 και πλέον ετικέτες από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα, η arty διάθεση του διεπίπεδου χώρου με την οθόνη, όπου προβάλλονται παλιές ταινίες με θρυλικούς αστέρες του Χόλιγουντ, σε έχει βάλει στη λογική της σοφιστικέ γαστροοινικής εμπειρίας που ακολουθεί. Το «Vinarte», έργο της Ειρήνης και του Αντώνη Σολωμού, βρίσκεται σε ένα μικρό δρομάκι της Γλυφάδας και δηλώνει την αγάπη του για τη γείτονα –κυρίως για τον ιταλικό Βορρά– μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη συλλογή τυριών και αλλαντικών που έχει ανακαλύψει η Ειρήνη στα ταξίδια της στη Βερόνα, όπως το τυρί παλαιωμένο­ σε στέμφυλα από Barolo, το παλαι­ωμένο Monte Veronese καθώς και το σαλάμι αγριόχοιρου.

«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία - εικόνα 2

Το καινούργιο μενού του εστιατορίου επιμελείται ο νέος σεφ Terens Hoxha, ο οποίος ετοιμάζει πιάτα που ενσωματώνουν γευστικά στοιχεία από όλη τη Μεσόγειο. Το «σπαγκέτι» από μαριναρισμένο κολοκυθάκι με ποπκόρν γαρίδας, σιρόπι λαδολέμονο και δυόσμο έχει ανοιξιάτικη φρεσκάδα. Οι χειροποίητες μαύρες ταλιατέλες με τόνο, κάππαρη, μαύρη ελιά και ντομάτα είναι μια πρόταση με σιτσιλιάνικη σφραγίδα και δυνατή νοστιμιά. Η ναπολιτάνικη πίτσα carbonara (η ζύμη ζυμώνεται με ιταλικό αλεύρι) παίρνει πόντους από το ορεκτικό topping με μοτσαρέλα, κρέμα πεκορίνο, παρμεζάνα, αβγό και guanciale, ενώ το πλούσιο ραγού από μοσχάρι ταιριά­ζει με τη βελούδινη πολέντα.

«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία - εικόνα 3

Πολύ όμορφο και το wine bar στο επάνω επίπεδο του εστιατορίου, όπου σερβίρονται πάνω από 45 ετικέτες κρασιών με το ποτήρι. Η wine list ανανεώνεται κάθε μήνα με ιταλικά κρασιά, κάποια από τα οποία εισάγονται από την Tenuta Sant’Antonio, ενώ κάθε Πέμπ­τη διοργανώνονται βραδιές γευστικών δοκιμών αλλά και παρουσιάσεις κρασιών από τους παραγωγούς τους συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".