«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία

Μεγάλη wine list με εκλεκτές ετικέτες και ανάλαφρο μενού με στοιχεία από όλη τη Μεσόγειο σε έναν χώρο με σοφιστικέ, arty διάθεση.

«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία

Μεγάλη wine list με εκλεκτές ετικέτες, μια γερή συλλογή ιδιαίτερων ιταλικών τυριών και αλλαντικών και ένα ανάλαφρο μενού με στοιχεία από όλη τη Μεσόγειο σε ένα χώρο με σοφιστικέ, arty διάθεση.

«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία - εικόνα 1

Προτού καν δεις το walk-in cellar με τις 300 και πλέον ετικέτες από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα, η arty διάθεση του διεπίπεδου χώρου με την οθόνη, όπου προβάλλονται παλιές ταινίες με θρυλικούς αστέρες του Χόλιγουντ, σε έχει βάλει στη λογική της σοφιστικέ γαστροοινικής εμπειρίας που ακολουθεί. Το «Vinarte», έργο της Ειρήνης και του Αντώνη Σολωμού, βρίσκεται σε ένα μικρό δρομάκι της Γλυφάδας και δηλώνει την αγάπη του για τη γείτονα –κυρίως για τον ιταλικό Βορρά– μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη συλλογή τυριών και αλλαντικών που έχει ανακαλύψει η Ειρήνη στα ταξίδια της στη Βερόνα, όπως το τυρί παλαιωμένο­ σε στέμφυλα από Barolo, το παλαι­ωμένο Monte Veronese καθώς και το σαλάμι αγριόχοιρου.

«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία - εικόνα 2

Το καινούργιο μενού του εστιατορίου επιμελείται ο νέος σεφ Terens Hoxha, ο οποίος ετοιμάζει πιάτα που ενσωματώνουν γευστικά στοιχεία από όλη τη Μεσόγειο. Το «σπαγκέτι» από μαριναρισμένο κολοκυθάκι με ποπκόρν γαρίδας, σιρόπι λαδολέμονο και δυόσμο έχει ανοιξιάτικη φρεσκάδα. Οι χειροποίητες μαύρες ταλιατέλες με τόνο, κάππαρη, μαύρη ελιά και ντομάτα είναι μια πρόταση με σιτσιλιάνικη σφραγίδα και δυνατή νοστιμιά. Η ναπολιτάνικη πίτσα carbonara (η ζύμη ζυμώνεται με ιταλικό αλεύρι) παίρνει πόντους από το ορεκτικό topping με μοτσαρέλα, κρέμα πεκορίνο, παρμεζάνα, αβγό και guanciale, ενώ το πλούσιο ραγού από μοσχάρι ταιριά­ζει με τη βελούδινη πολέντα.

«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία - εικόνα 3

Πολύ όμορφο και το wine bar στο επάνω επίπεδο του εστιατορίου, όπου σερβίρονται πάνω από 45 ετικέτες κρασιών με το ποτήρι. Η wine list ανανεώνεται κάθε μήνα με ιταλικά κρασιά, κάποια από τα οποία εισάγονται από την Tenuta Sant’Antonio, ενώ κάθε Πέμπ­τη διοργανώνονται βραδιές γευστικών δοκιμών αλλά και παρουσιάσεις κρασιών από τους παραγωγούς τους συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

"Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Τι νέο φέρνει η αλέγρα σεβιτσερία του "Diego", που στήνεται και πάλι στην Αδριανού κατά την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.