«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία

Μεγάλη wine list με εκλεκτές ετικέτες και ανάλαφρο μενού με στοιχεία από όλη τη Μεσόγειο σε έναν χώρο με σοφιστικέ, arty διάθεση.

«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία

Μεγάλη wine list με εκλεκτές ετικέτες, μια γερή συλλογή ιδιαίτερων ιταλικών τυριών και αλλαντικών και ένα ανάλαφρο μενού με στοιχεία από όλη τη Μεσόγειο σε ένα χώρο με σοφιστικέ, arty διάθεση.

«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία - εικόνα 1

Προτού καν δεις το walk-in cellar με τις 300 και πλέον ετικέτες από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα, η arty διάθεση του διεπίπεδου χώρου με την οθόνη, όπου προβάλλονται παλιές ταινίες με θρυλικούς αστέρες του Χόλιγουντ, σε έχει βάλει στη λογική της σοφιστικέ γαστροοινικής εμπειρίας που ακολουθεί. Το «Vinarte», έργο της Ειρήνης και του Αντώνη Σολωμού, βρίσκεται σε ένα μικρό δρομάκι της Γλυφάδας και δηλώνει την αγάπη του για τη γείτονα –κυρίως για τον ιταλικό Βορρά– μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη συλλογή τυριών και αλλαντικών που έχει ανακαλύψει η Ειρήνη στα ταξίδια της στη Βερόνα, όπως το τυρί παλαιωμένο­ σε στέμφυλα από Barolo, το παλαι­ωμένο Monte Veronese καθώς και το σαλάμι αγριόχοιρου.

«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία - εικόνα 2

Το καινούργιο μενού του εστιατορίου επιμελείται ο νέος σεφ Terens Hoxha, ο οποίος ετοιμάζει πιάτα που ενσωματώνουν γευστικά στοιχεία από όλη τη Μεσόγειο. Το «σπαγκέτι» από μαριναρισμένο κολοκυθάκι με ποπκόρν γαρίδας, σιρόπι λαδολέμονο και δυόσμο έχει ανοιξιάτικη φρεσκάδα. Οι χειροποίητες μαύρες ταλιατέλες με τόνο, κάππαρη, μαύρη ελιά και ντομάτα είναι μια πρόταση με σιτσιλιάνικη σφραγίδα και δυνατή νοστιμιά. Η ναπολιτάνικη πίτσα carbonara (η ζύμη ζυμώνεται με ιταλικό αλεύρι) παίρνει πόντους από το ορεκτικό topping με μοτσαρέλα, κρέμα πεκορίνο, παρμεζάνα, αβγό και guanciale, ενώ το πλούσιο ραγού από μοσχάρι ταιριά­ζει με τη βελούδινη πολέντα.

«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία - εικόνα 3

Πολύ όμορφο και το wine bar στο επάνω επίπεδο του εστιατορίου, όπου σερβίρονται πάνω από 45 ετικέτες κρασιών με το ποτήρι. Η wine list ανανεώνεται κάθε μήνα με ιταλικά κρασιά, κάποια από τα οποία εισάγονται από την Tenuta Sant’Antonio, ενώ κάθε Πέμπ­τη διοργανώνονται βραδιές γευστικών δοκιμών αλλά και παρουσιάσεις κρασιών από τους παραγωγούς τους συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
10/07/2025

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.