Μια «Ελλούδα» στο Παγκράτι

Ένα φιλόξενο, χρωματιστό και... λουλουδιαστό καφέ, μπαρ κι εστιατόριο ήρθε να προστεθεί σε μια γευστικά δραστήρια γειτονιά.

Μια «Ελλούδα» στο Παγκράτι

Στα κυπριακά το όνομά του είναι υποκοριστικό του «Έλλη» και σημαίνει κάτι το «ευωδιαστό», το «φρέσκο». Και το «Ελλούδα», το καινούργιο καφέ, μπαρ κι εστιατόριο της Αρχελάου, βαμμένο σε ένα συνδυασμό φωτεινού μπορντό και πρασινωπού τιρκουάζ, με βιομηχανικές λεπτομέρειες, έργα τέχνης τυπωμένα σε καμβά στους τοίχους, λουλούδια στα βάζα και κισσούς πάνω από το μπαρ, έχει σκοπό να το βγάλει ασπροπρόσωπο. Στο μενού που έχει συνθέσει ο σεφ και ιδιοκτήτης Δημήτρης Παυλόπουλος και βασίζεται σε προϊόντα μικρών παραγωγών θα βρεις σαλάτες… ιταλίδες, νησιώτισσες κι εξοτίκ, φάβα Σχοινούσας και πατάτες από τη Νάξο, λουκάνικα μαύρου χοίρου, σεφταλιές και πανσετάκια αλλά και κάποια θαλασσινά ημέρας, όπως μύδια αχνιστά ή συμιακό γαριδάκι. Χαλαρό, φιλικό και easy going, σε περιμένει και για απογευματινό καφέ κι ένα γλυκό ή ένα ποτήρι κρασί με μια ποικιλία τυριών μετά τη δουλειά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
10/07/2025

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.