Μια «Ελλούδα» στο Παγκράτι

Ένα φιλόξενο, χρωματιστό και... λουλουδιαστό καφέ, μπαρ κι εστιατόριο ήρθε να προστεθεί σε μια γευστικά δραστήρια γειτονιά.

Μια «Ελλούδα» στο Παγκράτι

Στα κυπριακά το όνομά του είναι υποκοριστικό του «Έλλη» και σημαίνει κάτι το «ευωδιαστό», το «φρέσκο». Και το «Ελλούδα», το καινούργιο καφέ, μπαρ κι εστιατόριο της Αρχελάου, βαμμένο σε ένα συνδυασμό φωτεινού μπορντό και πρασινωπού τιρκουάζ, με βιομηχανικές λεπτομέρειες, έργα τέχνης τυπωμένα σε καμβά στους τοίχους, λουλούδια στα βάζα και κισσούς πάνω από το μπαρ, έχει σκοπό να το βγάλει ασπροπρόσωπο. Στο μενού που έχει συνθέσει ο σεφ και ιδιοκτήτης Δημήτρης Παυλόπουλος και βασίζεται σε προϊόντα μικρών παραγωγών θα βρεις σαλάτες… ιταλίδες, νησιώτισσες κι εξοτίκ, φάβα Σχοινούσας και πατάτες από τη Νάξο, λουκάνικα μαύρου χοίρου, σεφταλιές και πανσετάκια αλλά και κάποια θαλασσινά ημέρας, όπως μύδια αχνιστά ή συμιακό γαριδάκι. Χαλαρό, φιλικό και easy going, σε περιμένει και για απογευματινό καφέ κι ένα γλυκό ή ένα ποτήρι κρασί με μια ποικιλία τυριών μετά τη δουλειά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/09/2022

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

"Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Τι νέο φέρνει η αλέγρα σεβιτσερία του "Diego", που στήνεται και πάλι στην Αδριανού κατά την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Γιατί όλοι πάνε για σάντουιτς στο 'Borghese'

Το πιο πρόσφατο hit της Αρχελάου ξέρει πώς να γεμίζει σωστά δύο φέτες ψωμί.