Πρεμιέρα καρυκευμένη με λέμονγκρας και πιπέρι Σετσουάν

Στο νέο κολωνακιώτικο bar-restaurant ένα πορτοκαλί σφενδάμι και τίγρεις και λεοπαρδάλεις ζωγραφισμένες στο χέρι θα σε βάλουν στο κλίμα.

Πρεμιέρα καρυκευμένη με λέμονγκρας και πιπέρι Σετσουάν

Ένα πορτοκαλί σφενδάμι και τίγρεις και λεοπαρδάλεις ζωγραφισμένες στο χέρι θα σε βάλουν στο κλίμα στην είσοδο του νέου πανασιατικού bar-restaurant του Γιάννη Μωράκη και του Τάκη Διδασκάλου στη συμβολή Πλουτάρχου και Πατριάρχου Ιωακείμ: ο Γιώργος Παντελούκας της GJP Design & Construction μεταμόρφωσε το χώρο του live stage «Cabaret» σε ένα χρωματιστό «δάσος» εσωτερικού χώρου. Στο «WooWoo» γεωμετρικές κατασκευές που σου φέρνουν στο μυαλό κορμούς δέντρων κι ασύμμετρα μπαμπού που φτάνουν μέχρι την οροφή ντύνουν μια μοντέρνα εκδοχή της ευρύτερης ασιατικής κουζίνας, σε επιμέλεια του πολύ αξιόλογου σεφ Σταμάτη Σκριάπα, η οποία λειτουργεί αρκετά στη λογική της μοιρασιάς. Ξεκινάς με ιαπωνική miso soup και ταϊλανδέζικη σούπα tom yum, συνεχίζεις με dumplings και bao buns, για να περάσεις σε λαβράκι στον ατμό με λαχανικά και μανιτάρια, καραμελωμένα χοιρινά spare ribs κι αρνίσια παϊδάκια σε στιλ κορεάτικου BBQ, αφήνοντας λίγο χώρο και για τα σοκολατένια harumaki. Και μετά συνεχίζεις με κοκτέιλ, με ανάλογες πανασιατικές αναφορές, σε επιμέλεια του Σπύρου Κερκύρα και της Bar Solutions. Περισσότερα μόλις το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ντίνος Τορνιβούκας: "Γαστρονομία και φιλοξενία είναι δυο έννοιες συνδεδεμένες απόλυτα"

Επικεφαλής της TOR Hotel Group, του ξενοδοχειακού γίγαντα της Βορείου Ελλάδας, ο κύριος Ντίνος Τορνιβούκας αποδεικνύει ότι η γαστρονομία είναι άρρηκτο κομμάτι του premium τουριστικού προϊόντος, μέσα από μια διαδρομή εστιατορικών επενδύσεων που πηγαίνει τόσο πίσω όσο κι αυτή της παλιότερης οικογένειας ενεργών ξενοδόχων της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
28/09/2023

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Κεντρικής Μακεδονίας

Η Κεντρική Μακεδονία πρωτοστατεί με μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα βραβευμένα στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Σας τα παρουσιάζουμε στο πλαίσιο του αφιερώματός μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έχει συντελέσει σημαντικά στην οικονομική και πολιτιστική αναβάθμισή της περιοχής μέσω της γαστρονομίας.

Οι "Λεύκες" στο Γαλάτσι είναι αξία διαχρονική

Χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον και γεύσεις σαν καθησυχαστικό χάδι στον ουρανίσκο δίνουν τον τόνο στο διαχρονικό στέκι του Γαλατσίου

"The Zillers Pastry Bar": Ένα νέο μοναδικό "ζαχαρο-εστιατόριο" στην Αθήνα

Ένα καινοτόμο ζαχαροπλαστείο που εισάγει νέα ήθη στην αθηναϊκή σκηνή άνοιξε πριν από λίγες μέρες στο κέντρο από τον κορυφαίο chef pâtissier Γιώργο Πλατινό και την ομάδα του.

Το Σαββατοκύριακο για brunch στο ανανεωμένο menu του "Matsuhisa Athens"

Ο Τόνυ Βρατσάνος, Executive Sushi Chef του εστιατορίου, και ο Θωμάς Κουράκος, Executive Chef, υπογράφουν το νέο μενού, με signature πιάτα και δημιουργίες που συνδυάζουν ιδανικά τις ιαπωνικές επιρροές με την έννοια του brunch.

8 καφενεία και ταβέρνες που αγαπούν τους μεζέδες και την ελληνική κουζίνα

Γουστόζικα καφενεία και ταβέρνες-μεζεδοπωλεία που τιμούν την ελληνική κουζίνα αναβιώνοντας παραδοσιακά εδέσματα ή προσθέτοντας λεπτές ανανεωτικές πινελιές στα κλασικά για κρασο-ουζο-τσιπουροποσίες περιωπής.

Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Pasta fresca στο "Da Bruno"

Το premium ιταλικό νερό των Άλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του ιταλικό στο Π. Φάληρο, για φρέσκα ζυμαρικά και premium Ιταλική κουζίνα.