Τα ελληνικά spirits σε dark ταιριάσματα

Δοκιμάζουμε μερικά από τα πιο εμβληματικά ελληνικά ποτά και τα συνδυάζουμε με dark σοκολάτες σε ιδανικές χειμωνιάτικες αρμονίες.

Τα ελληνικά spirits σε dark ταιριάσματα

Δοκιμάζουμε μερικά από τα πιο εμβληματικά ελληνικά ποτά και τα συνδυάζουμε με dark σοκολάτες σε ιδανικές χειμωνιάτικες αρμονίες.

Τα ελληνικά spirits σε dark ταιριάσματα - εικόνα 1

Το ξέρατε ότι από τα μαστιχόδεντρα της Χίου και από τα φύλλα της Κιτριάς της Νάξου προέρχονται μερικά από τα πιο εμβληματικά ελληνικά ποτά; Πρόκειται για την μαστίχα και το κίτρο αντίστοιχα, που ανήκουν στην dream team των παραδοσιακών spirits, μαζί με την «μοσχοβολήθρα» τεντούρα και το σαγηνευτικό κουμκουάτ. Τα εγχώρια λικέρ και ηδύποτα, ενώ παράγονται πάνω από έναν αιώνα, καταφέρνουν να ισορροπούν ανάμεσα στην παράδοση και τις σύγχρονες τάσεις. Ειδικά με την έκρηξη του bartending βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή συμμετέχοντας ακόμα και με πρώτους ρόλους σε πρωτοποριακές μεσογειακές μείξεις. Το επόμενο βήμα είναι να τα δοκιμάσουμε σε μη πεπατημένους συνδυασμούς. Μια τέτοια μεγάλη πρόκληση είναι να τα προξενέψουμε με premium dark σοκολάτα, όπως είναι η ION Dark από τους καλύτερους κόκκους κακάο.

Τα ελληνικά spirits σε dark ταιριάσματα - εικόνα 2

Για παράδειγμα η καινοτόμα ΙΟΝ Dark με πράσινο τσάι και lime, βγάζει μια απρόσμενη δροσιά, που ανανεώνεται με μερικές γουλιές από την πρωτότυπη M Dry Mαστίχα. Η Mdry είναι το πρώτο ποτό μαστίχας και όχι λικέρ, με λιγότερη ζάχαρη, αλλά γεμάτη γεύση, που αμέσως θα ισορροπήσει με την ΙΟΝ Dark.

Τα ελληνικά spirits σε dark ταιριάσματα - εικόνα 3

Γι αυτούς που αγαπάνε τα εσπεριδοειδή πρέπει να τσεκάρουν τα ζευγάρια της ION Dark με βιολογικό πορτοκάλι, μαζί με το Κερκυραϊκό κουμκουάτ και το Ναξιώτικο κίτρο. Και τα δυο είναι φανταστικά καθώς τα κομματάκια βιολογικού πορτοκαλιού της ΙΟΝ Dark, ενώνονται με τα γλυκόπικρα εσπεριδοειδή των ελληνικών λικέρ. Ετοιμαστείτε για έντονες εκρήξεις στον ουρανίσκο.

Τα ελληνικά spirits σε dark ταιριάσματα - εικόνα 4

Στη περίπτωση που θέλετε να δώσετε ένα διαφορετικό φινάλε σε ένα δείπνο, αξίζει να σερβίρετε στους καλεσμένους σας το καλύτερο χωνευτικό, την Τεντούρα Πατρών, μαζί με την ION Dark με αμύγδαλα και αλατισμένη καραμέλα. Εδώ έχουμε ακόμα πιο έντονα αρώματα και γεύσεις ξηρών καρπών και σοκολάτας, που κάνουν ένα μαγικό refreshing στον ουρανίσκο !

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.