Whisky και σοκολάτα: ένα πρωτοποριακό ζευγάρι

Πως θα σας φαινόταν να σερβίρετε ουίσκι μαζί με σοκολάτα, για το φινάλε των γιορτινών δείπνων; Γι’ αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν από τη παραδοσιακή ιεροτελεστία δοκιμής του κλασικού ποτού με πούρο και να τολμήσουν κάτι συναρπαστικό, αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα, εναλλακτική επιλογή.

Whisky και σοκολάτα: ένα πρωτοποριακό ζευγάρι

Πως θα σας φαινόταν να σερβίρετε ουίσκι μαζί με σοκολάτα, για το φινάλε των γιορτινών δείπνων; Γι’ αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν από τη παραδοσιακή ιεροτελεστία δοκιμής του κλασικού ποτού με πούρο και να τολμήσουν κάτι συναρπαστικό, αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα, εναλλακτική επιλογή.

Whisky και σοκολάτα: ένα πρωτοποριακό ζευγάρι - εικόνα 1

Η διαδικασία για να αποκαλυφθούν τα ιδανικά ταίρια είναι άκρως απολαυστική, ειδικά όταν οι συνδυασμοί γίνονται ανάμεσα σε εκλεκτά ουίσκι και ποιοτική dark σοκολάτα. Οι bitter κόκκοι σοκολάτας, βλέπε ΙΟΝ Dark, εναρμονίζονται με τις γλυκές νότες του αλκοόλ και ζωηρεύουν τα μπαχαρικά του κριθαρένιου spirit. Πρώτα παίρνουμε μια καλή γουλιά από το ουίσκι και την αφήνουμε να ταξιδέψει μέσα στον ουρανίσκο μας, μετά κόβουμε ένα κομμάτι από την ION Dark και περιμένουμε τις γευστικές εκρήξεις. Για να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο τα αρώματα να απελευθερωθούν, μπορούμε να προσθέσουμε 2 με 3 σταγόνες νερό στο ουίσκι και να επαναλάβουμε την απολαυστική γευσιγνωσία.

Whisky και σοκολάτα: ένα πρωτοποριακό ζευγάρι - εικόνα 2

Ένα ζευγάρι με το οποίο αξίζει να ξεκινήσουμε τους πειραματισμούς είναι το ευγενικό Cutty Sark Blended με την ION Dark με lime και πράσινο τσάι. Το χρυσαφένιο ποτό έχει χαρακτηριστικές refreshing νότες εσπεριδοειδών, όμοιες με τις ζωηρές νύξεις της ION Dark. Η διακριτική φυτικότητα της ΙΟΝ μεγαλώνει την επίγευση του Cutty και μας ανεβάζει την διάθεση.

Whisky και σοκολάτα: ένα πρωτοποριακό ζευγάρι - εικόνα 3

Αλλάζουμε τελείως κατηγορία και βάζουμε στα ποτήρια μας το japanese best seller Nikka from the Barrel. To κεχριμπαρένιο malt έχει απρόσμενα αρώματα κόκκινων φρούτων, κυρίως βατόμουρα και μύρτιλα και γλυκές νότες βανίλιας και κανέλας. Με ένα μικρό κομμάτι από την ION Dark super fruits, η γοητευτική παρουσία των κόκκινων φρούτων αποκτάει μεγαλύτερη δυναμική και αρμονία.

Whisky και σοκολάτα: ένα πρωτοποριακό ζευγάρι - εικόνα 4

Γι’ αυτούς που ψάχνουν ακόμα ιδέες για δώρα, η νέα συλλεκτική συσκευασία του Chivas Regal 18 ετών είναι εντυπωσιακή και μαζί με την ION Dark με βιολογικό πορτοκάλι θα κλέψουν την παράσταση. Οι ωραίες νότες ροδάκινου και πορτοκαλιού του ουίσκι βρίσκουν το άλλο τους μισό στην ΙΟΝ με τις πιο παιχνιδιάρικες νύξεις εσπεριδοειδών.

Στην περίπτωση που θέλετε να κλείσετε φαντασμαγορικά το λουκούλλειο γιορτινό τραπέζι βάλτε Macallan Amber μαζί με ION Dark με αλμυρή καραμέλα και αμύγδαλα. Οι αισθήσεις σας θα γεμίσουν αρώματα μήλου, κανέλας, ξηρών καρπών και καραμέλας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.