Χρυσή Τετάρτη με ποικιλίες-πρεσβευτές

Δεν θα μπορούσε το φινάλε των Golden Wednesdays στο Golden Hall να μην είναι δυνατό και ιδιαίτερο: την τελευταία Τετάρτη του μήνα τις πιο σημαντικές ελληνικές ποικιλίες κρασιού συνοδεύουν πιάτα από το «La Pasteria».

Χρυσή Τετάρτη με ποικιλίες-πρεσβευτές

Δεν θα μπορούσε το φινάλε των Golden Wednesdays στο Golden Hall να μην είναι δυνατό και ιδιαίτερο. Η τελευταία Τετάρτη του μήνα (29/11) έχει και τις πιο σημαντικές ελληνικές ποικιλίες κρασιού, με επιλεγμένα νόστιμα πιάτα από το «La Pasteria» να τις συνοδεύουν. Έπειτα από τόσες οινικές δοκιμές και ιδανικά pairings ήρθε η στιγμή να μάθουμε καλύτερα τις τέσσερις ποικιλίες, δύο λευκές και δύο ερυθρές, που αποτελούν σημαία της εξωστρέφειας των ελληνικών κρασιών και διαπρέπουν εντός κι εκτός συνόρων: το Ασύρτικο, το Μοσχοφίλερο­, το Αγιωργίτικο και το Ξινόμαυρο.

Δοκιμάζοντας τις ετικέτες που έχουν επιλεγεί από την ενημερωμένη wine list του «La Pasteria», θα ανακαλύψουμε τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητές τους. Για να γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα η δοκιμή, τα κρασιά θα σερβιριστούν στο ποτήρι μας χωρίς να ξέρουμε ποιο είναι κάθε φορά. Θα καταφέρουν άραγε κάποιοι να τις ξεχωρίσουν;

Για να διεκδικήσετε τον τίτλο του master των ποικιλιών/πρεσβευτών, κλείστε έγκαιρα θέση στο www.halloftaste.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.