Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς

Τα πληθωρικά ενισχυμένα κρασιά είναι απαιτητικοί παρτενέρ, απαιτώντας ποιοτικά ταίρια για συναρπαστικά pairings.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς

Τα πληθωρικά ενισχυμένα κρασιά είναι απαιτητικοί παρτενέρ, απαιτώντας ποιοτικά ταίρια για συναρπαστικά pairings.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς - εικόνα 1

Όταν τα δημοφιλή Port και Sherry μπαίνουν δίπλα σε premium dark σοκολάτα η απόλαυση ανεβάζει γρήγορες στροφές. Τα πληθωρικά ενισχυμένα κρασιά είναι απαιτητικοί παρτενέρ. Τα εκρηκτικά αρώματα και η πλούσια γεύση τους μπορεί να σταθεί μόνο δίπλα σε αντίστοιχες πληθωρικές και γεμάτες dark σοκολάτες.

Για παράδειγμα το διάσημο ρουμπινί Port Fonseca, μετά από τρία χρόνια ξεκούρασης σε δρύινα βαρέλια, διατηρεί τη φρεσκάδα του εμπλουτισμένη με γοητευτικά αρώματα φραγκοστάφυλου, κερασιού, βύσσινου και σοκολάτας. Δοκιμάστε να πιείτε μια γουλιά και μετά να πάρετε μια μπουκιά από την ION Dark super fruits. Η επίγευση τότε του Fonseca μεγαλώνει και τα berries της ΙΟΝ εμπλουτίζουν την συναρπαστική αίσθηση των κόκκινων φρούτων.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς - εικόνα 2

Ένα απόλυτο ζευγάρι είναι το χρυσοκίτρινο Ramos Pinto με την ΙΟΝ Dark με το βιολογικό πορτοκάλι. Οι εκλεπτυσμένες νότες εσπεριδοειδών του Port δένουν με την ζωηρή παρουσία του πορτοκαλιού στην dark σοκολάτα και απογειώνουν την εμπειρία.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς - εικόνα 3

Στη περίπτωση που έχουμε Sherry, οπωσδήποτε αξίζει το πάντρεμα ανάμεσα στο premium Oloroso Don Nuno και στην ΙΟΝ Dark με αμύγδαλα και αλατισμένη καραμέλα. Το Don Nuno μετά από ωρίμανση 12 χρόνων σε βαρέλια, μας πλημμυρίζει με νότες καβουρδισμένων ξηρών καρπών, κυρίως αμύγδαλου, σε φόντο σοκολάτας και κάστανου. Φανταστείτε την έκρηξη στον ουρανίσκο μόλις συνδυαστεί με την dark σοκολάτα και αφήσει στην επίγευση τις νότες της καραμέλας.

Για το φινάλε ένα ανατρεπτικό ζευγάρι, το εμβληματικό Pedro Ximenez San Emilio αναλαμβάνει να αποπλανήσει τις αισθήσεις μας μαζί με την πρωτότυπη ION Dark με πράσινο τσάι και αντιοξειδωτικά. Η «δροσερή» dark σοκολάτα φρεσκάρει το λιπαρό Ximenez και ενισχύει πολύ όμορφα τον βοτανικό χαρακτήρα του. Τολμήστε να κάνετε και τους δικούς σας πειραματισμούς, γιατί πάντοτε το γιορτινό κλίμα ταιριάζει γάντι με τις απολαυστικές δοκιμές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/09/2025

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.

Η Ταβέρνα της Ερμού έρχεται και είναι ό,τι λέει το όνομά της

Τι ακριβώς ετοιμάζει η Ergon στην καρδιά της Αθήνας.

Το Saint’s by Mpoumpou σερβίρει burger που κολάζει κι άγιο

Ένα funky pop μαγαζί με γευστικό focus στο smash burger κάνει τη διαφορά στο Νέο Ψυχικό.

Επιστροφή στο Manko Athens, για λίγο ακόμη καλοκαίρι

Το δημοφιλές σποτ του One&Only Aesthesis παρατείνει την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, σε ένα σκηνικό κοσμοπολίτικης γεύσης και φινέτσας.