Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς

Τα πληθωρικά ενισχυμένα κρασιά είναι απαιτητικοί παρτενέρ, απαιτώντας ποιοτικά ταίρια για συναρπαστικά pairings.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς

Τα πληθωρικά ενισχυμένα κρασιά είναι απαιτητικοί παρτενέρ, απαιτώντας ποιοτικά ταίρια για συναρπαστικά pairings.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς - εικόνα 1

Όταν τα δημοφιλή Port και Sherry μπαίνουν δίπλα σε premium dark σοκολάτα η απόλαυση ανεβάζει γρήγορες στροφές. Τα πληθωρικά ενισχυμένα κρασιά είναι απαιτητικοί παρτενέρ. Τα εκρηκτικά αρώματα και η πλούσια γεύση τους μπορεί να σταθεί μόνο δίπλα σε αντίστοιχες πληθωρικές και γεμάτες dark σοκολάτες.

Για παράδειγμα το διάσημο ρουμπινί Port Fonseca, μετά από τρία χρόνια ξεκούρασης σε δρύινα βαρέλια, διατηρεί τη φρεσκάδα του εμπλουτισμένη με γοητευτικά αρώματα φραγκοστάφυλου, κερασιού, βύσσινου και σοκολάτας. Δοκιμάστε να πιείτε μια γουλιά και μετά να πάρετε μια μπουκιά από την ION Dark super fruits. Η επίγευση τότε του Fonseca μεγαλώνει και τα berries της ΙΟΝ εμπλουτίζουν την συναρπαστική αίσθηση των κόκκινων φρούτων.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς - εικόνα 2

Ένα απόλυτο ζευγάρι είναι το χρυσοκίτρινο Ramos Pinto με την ΙΟΝ Dark με το βιολογικό πορτοκάλι. Οι εκλεπτυσμένες νότες εσπεριδοειδών του Port δένουν με την ζωηρή παρουσία του πορτοκαλιού στην dark σοκολάτα και απογειώνουν την εμπειρία.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς - εικόνα 3

Στη περίπτωση που έχουμε Sherry, οπωσδήποτε αξίζει το πάντρεμα ανάμεσα στο premium Oloroso Don Nuno και στην ΙΟΝ Dark με αμύγδαλα και αλατισμένη καραμέλα. Το Don Nuno μετά από ωρίμανση 12 χρόνων σε βαρέλια, μας πλημμυρίζει με νότες καβουρδισμένων ξηρών καρπών, κυρίως αμύγδαλου, σε φόντο σοκολάτας και κάστανου. Φανταστείτε την έκρηξη στον ουρανίσκο μόλις συνδυαστεί με την dark σοκολάτα και αφήσει στην επίγευση τις νότες της καραμέλας.

Για το φινάλε ένα ανατρεπτικό ζευγάρι, το εμβληματικό Pedro Ximenez San Emilio αναλαμβάνει να αποπλανήσει τις αισθήσεις μας μαζί με την πρωτότυπη ION Dark με πράσινο τσάι και αντιοξειδωτικά. Η «δροσερή» dark σοκολάτα φρεσκάρει το λιπαρό Ximenez και ενισχύει πολύ όμορφα τον βοτανικό χαρακτήρα του. Τολμήστε να κάνετε και τους δικούς σας πειραματισμούς, γιατί πάντοτε το γιορτινό κλίμα ταιριάζει γάντι με τις απολαυστικές δοκιμές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.