Μην πυροβολείτε τον πιανίστα…

… πόσο μάλλον όταν παίζει Χατζιδάκι, Satie και Morricone σε ένα κλασικό εστιατόριο των Ιλισίων που μετράει τέσσερις δεκαετίες ιστορίας.

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα…

… πόσο μάλλον όταν παίζει Χατζιδάκι, Satie και Morricone σε ένα κλασικό εστιατόριο των Ιλισίων που μετράει τέσσερις δεκαετίες ιστορίας.

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα… - εικόνα 1

«Saloon» με τον πιανίστα του: στο κλασικό εστιατόριο στην οδό Αλκμάνος ο Κώστας Μπιλίσης κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ γύρω στις 9 μ.μ. κάθεται στο πιάνο και από κομμάτια του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη και του Ξαρχάκο μέχρι τον Βαγγέλη Παπαθανασίου περνάει σε Erik Satie, Εnnio Morricone και αμερικάνικα μιούζικαλ, επιφυλάσσοντάς σας, ενδιάμεσα, από… Carmina Burana μέχρι Pink Floyd και Eric Clapton. Όσον αφορά στο φαγητό, οι διεθνείς σπεσιαλιτέ παραμένουν στη θέση τους, με κάποια εμβόλιμα καινούργια πιάτα στο ίδιο στιλ, εξ ου και στον κατάλογο θα συναντήσετε Τ-Bone, μπιφτέκια, σνίτσελ, σκαλοπίνια με μοσχάρι και μανιτάρια πλευρώτους ή με πιπεράτη σος –τα δε σουπλά που στρώνουν στο τραπέζι είναι σταμπαρισμένα με σκίτσα του Μητρόπουλου και του Φασιανού, αντλώντας υλικό από το γεμάτο καλλιτεχνικά memorabilia λεύκωμα του μαγαζιού. Μπορείτε πάντα να καθίσετε και στο αλά σαλούν, επενδυμένο με σκουρόχρωμο ξύλο μπαρ, και να χαρείτε το μουσικό, κι ενίοτε νοσταλγικό, ταξίδι πίνοντας το ποτό σας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

27/09/2022

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

"Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Τι νέο φέρνει η αλέγρα σεβιτσερία του "Diego", που στήνεται και πάλι στην Αδριανού κατά την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Γιατί όλοι πάνε για σάντουιτς στο 'Borghese'

Το πιο πρόσφατο hit της Αρχελάου ξέρει πώς να γεμίζει σωστά δύο φέτες ψωμί.

Νέα εποχή για την ιστορική "Διαγώνιο" της Θεσσαλονίκης

Το κλασικό στέκι που έγραψε ιστορία με τα ψητά σουτζουκάκια και τον ζουμερό του γύρο, γυρνά σελίδα με την ομάδα των "Γλυκάνισος", "Marea Sea Spirit" και "Iberico" να αναλαμβάνει τη νέα εποχή του.