Μια λευκή Golden Wednesday

Στο πιστό μας ραντεβού με τις «Χρυσές Τετάρτες» το Σαββατιανό, το Μοσχοφίλερο και η Μαλαγουζιά ενθουσίασαν.

Μια λευκή Golden Wednesday

Εσείς ποιο λευκό κρασί προτιμάτε; Είναι ακόμα η εποχή τους και οι ελληνικές ποικιλίες μας δίνουν εξαιρετικές επιλογές για να περάσουμε καλά. Για του λόγου το αληθές στο πιστό μας ραντεβού με τις «Χρυσές Τετάρτες» το Σαββατιανό, το Μοσχοφίλερο και η Μαλαγουζιά ενθουσίασαν.

Μια λευκή Golden Wednesday - εικόνα 1

Σε μια ακόμα sold out παρουσίαση στο ανανεωμένο Pastis δοκιμάσαμε τις τρεις σημαντικές ελληνικές ποικιλίες συνδυασμένες με το νέο πολύ νόστιμο μενού. Το παιχνίδι των ταιριασμάτων ήταν πιο συναρπαστικό… Από κάθε ποικιλία είχαμε δυο διαφορετικές εκδοχές, που διεκδικούσαν το καλύτερο ταίρι τους. Τελικά το 9 Σαββατιανό του κτήματος Μουσών ένωσε την φρουτώδη φρεσκάδα του με μια δροσερή σαλάτα τόνου, ενώ το Σαββατιανό της Φράγκου με τη λεμονάτη επίγευση απογείωσε το ταρτάρ σολομού.

Μια λευκή Golden Wednesday - εικόνα 2

Στη περίπτωση του Μοσχοφίλερου τα λουλουδάτα αρώματα του Λαντίδη έδωσαν περισσότερη ένταση στο ριζότο με τα άγρια μανιτάρια και η πληθωρική Μαντινεία Νασιάκου φρέσκαρε στον ουρανίσκο τα γευστικά garganeli με κοτόπουλο. Στο τελευταίο ντουέτο με τη Μαλαγουζιά το κρασί της Ρωξάνης Μάτσα με τα εξωτικά αρώματα έδεσε απόλυτα με το spaggeti με γαρίδες και η αρμονική και φινετσάτη πρόταση του κτήματος Άλφα έκανε δυνατό φινάλε με ένα μυρωδάτο μπιφτέκι γαλοπούλας.

Μια λευκή Golden Wednesday - εικόνα 3

Αυτή η Χρυσή Τετάρτη τα είχε όλα, μας μύησε στα μυστικά των Ελληνικών ποικιλιών και στα tips των συνδυασμών και ήταν ένας εξαιρετικός τρόπος για να καλωσορίσουμε το Hall of taste, που έρχεται τον Οκτώβριο. Μπείτε στο site www.halloftaste.gr και πιάστε το γευστικό τέμπο, που θα κρατήσει για οκτώ μέρες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.