Οι Golden Wednesdays επιστρέφουν

Τα οινικά-γευστικά ραντεβού του Σεπτεμβρίου στο Golden Hall είναι δυνατά. Πατάμε το restart, στις 13/9, με κλασικά κοκτέιλ.. with a twist.

Οι Golden Wednesdays επιστρέφουν

Μετράμε περίπου ένα χρόνο δημιουργικών οινικών και γευστικών συναντήσεων την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα στο Golden Hall, οι οποίες μας μύησαν στον κόσμο του κρασιού, των spirits και των γεύσεων. Πολλά ήταν αυτά που τράβηξαν την προσοχή μας και γίναμε μια παρέα δοκιμάζοντας και μαθαίνοντας. Για παράδειγμα στο «Wagamama» γνωρίσαμε τις μπίρες της Άπω Ανατολής και τις παντρέψαμε με την αντίστοιχη κουζίνα, στο «Il Barretto» κάναμε ζευγάρια με ελληνικά κρασιά και ιταλικά αλλαντικά και στο «La Pasteria» ταιριάξαμε aperitivi με το κατάλληλο fingerfood. Ο θεσμός των Golden Wednesdays, λοιπόν, επανέρχεται και μας υπόσχεται ότι φέτος θα περάσουμε ακόμη πιο συναρπαστικά!

Οι Golden Wednesdays επιστρέφουν - εικόνα 1

Στις 13/9 (8 μ.μ.) έχουμε την πρώτη μας συνάντηση στο φινετσάτο «Πρυτανείον» με τον βραβευμένο bartender Αλέξανδρο Κεχαγιαδάκη («Ark»), ο οποίος θα μας παρουσιάσει κλασικά κοκτέιλ και τις παραλλαγές τους: θα μας πει τα πάντα γι’ αυτά, θα μας δώσει τις αυθεντικές συνταγές που μπορούμε κι εμείς να φτιάξουμε στο σπίτι και στη συνέχεια θα ετοιμάσει μερικές δικές του συνταγές εμπνευσμένες από αυτά. Οι παραλλαγές στα all time classic cocktails αποτελούν την πιο hot τάση του bartending και με την καθοδήγηση του Αλέξανδρου θα μάθουμε να δίνουμε κι εμείς το δικό μας twist. Στις 27/9 (8 μ.μ.), πάλι, το ραντεβού μας είναι οινικό και θα πραγματοποιηθεί στο κομψό εστιατόριο «Pastis». Η οινολόγος Μαριάννα Μακρύγιαννη (κάτοχος του Diploma WSPC) έχει αναλάβει να μας γνωρίσει φρέσκα ελληνικά λευκά κρασιά από διαφορετικές αρωματικές ποικιλίες: θα δούμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός, θα τα δοκιμάσουμε και στη συνέχεια θα τα συνδυάσουμε με τα μεσογειακά πιάτα του «Pastis» για να ανακαλύψουμε τα ιδανικά ντουέτα. Μπείτε στο site του Hall of Taste (www.halloftaste.gr) και κρατήστε θέση. Οι φετινές Golden Wednesdays αρχίζουν και θα μας ενθουσιάσουν!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.