Aμαρτωλά... haute dogs στην Καλλιθέα

Αυτό το αλλιώτικο μπεργκεράδικο/ σαντουιτσάδικο/χοντντογκάδικο έχει κι έναν «κρυφό» καταπράσινο κήπο.

Aμαρτωλά... haute dogs στην Καλλιθέα

Η cool βιομηχανική αισθητική του «Μomo», του αλλιώτικου μπεργκεράδικου/ σαντουιτσάδικου/χοντντογκάδικου της Καλλιθέας έπαιξε το ρόλο της για να γίνει σύντομα στέκι –θα μπορούσε να βρίσκεται άνετα κάπου στη Νέα Υόρκη–, και οι τρεις διαφορετικοί χώροι όπου μπορείς να καθίσεις προσθέτουν πόντους, αφού σου δίνουν επιλογές ανάλογα με τη διάθεση και την εποχή: πιο χειμωνιάτικη η με δερμάτινα καθίσματα σε σκούρο καφέ χρώμα, τουβλάκι στους τοίχους, μεγάλο μπαρ και θαυμάσιες τζαζ μουσικές, ακριβώς στο πλάι, ένα αίθριο που επικοινωνεί με τη σάλα με τζαμαρίες και, πίσω, ένας πολύ όμορφος κρυφός κήπος με πολύ πράσινο, πολύ χρώμα και σπιτική αίσθηση περασμένων δεκαετιών. Ξεκινήσαμε το made in USA σερί των πιάτων με το πολύ νόστιμο και πολύ χορταστικό burger «Μaple & Smoked cheese» και γαρνιτούρα από ψητή πατάτα και coleslow. Πολύ ιδιαίτερο είναι και το burger Bacon Jam με μια καταπληκτική μαρμελάδα με μπέικον.

Aμαρτωλά... haute dogs στην Καλλιθέα - εικόνα 1

Μας άρεσε πολύ το melt cheese sandwich MOMO με roast beef, spread μοτσαρέλας και πίκλες σε λευκό ψωμί: μια ολόκληρη «παντόφλα» από δύο φέτες ψωμί με κριτσανιστή κόρα και ανάμεσα, μια γερή, τρυφερή φέτα ψητού μοσχαριού (υπάρχουν και σάντουιτς με ψωμί από σίκαλη). Δυνατή η γεύση του ενισχυμένου «haute» dog «Bourbon Bbq» με δύο πικάντικα λουκάνικα, σάλτσα μουστάρδας, τραγανό μπέικον, λιωμένο τυρί και Bourbon Bbq sauce. Κομψό και απαλό το Shrimp bun με lemon mustard shrimps – μαριναρισμένες γαρίδες με σος λεμόνι, μουστάρδα και ντοματίνια μέσα σε αφράτο ψωμάκι (bun). Ανάμεσα στα ποτά, εντοπίσαμε και την μπύρα ΑΘΗΝΕΟ –lager, draft, χειροποίητη, απαστερίωτη, αφιλτράριστη από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία αρωματισμένη με κόλιανδρο και μέλι. Σημειώνουμε τις μεγάλες μερίδες –ένα μπέργκερ ή ένα χοτντογκ ή ένα melt cheese sandwich κι ένα γλυκό είναι απολύτως χορταστική επιλογή και σε πολύ λογική τιμή.

Περισσότερες πληροφορίες

Momo

Σαπφούς 95, Πλ. Κύπρου, Καλλιθέα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.