Τι μαγειρεύουν αυτό το καλοκαίρι στο «Balcony»;

Στο εστιατόριο που αυτές τις μέρες κλείνει ένα χρόνο στη συμβολή Βεΐκου & Δημητρακοπούλου τα ποντιακά μαντί φλερτάρουν με την Ασία και...

Τι μαγειρεύουν αυτό το καλοκαίρι στο «Balcony»;

Αυτό τον Αύγουστο το «Βalcony» κλείνει ένα χρόνο από τότε που άνοιξε τις πόρτες του –και το μπαλκόνι του που βλέπει το Μουσείο Ακρόπολης και τη γειτονιά από τα ψηλά– σε ένα όμορφο διώροφο νεοκλασικό, στρατηγικά τοποθετημένο στη συμβολή Βεΐκου και Δημητρακοπούλου. Η κουζίνα σε επιμέλεια του Νίκου Φωτιάδη, με επικεφαλής τον Θανάση Ανδριτσόπουλο, έχει φορέσει τα καλοκαιρινά της, κι αυτό τον καιρό στο βραδινό μενού θα συναντήσετε πιάτα όπως μια δροσερή αγγουρόσουπα με γιαούρτι, ένα σεβίτσε λαβράκι αρωματισμένο με κεδροκούκουτσα, ένα συνδυασμό κατσικίσιου τυριού με κρούστα ξηρών καρπών και coulis παντζαριού, αλλά και μυλοκόπι με ψητά καρότα ή ένα onglet από αγελάδα 36μηνης ωρίμανσης. Όσο για τα ποντιακά μαντί, θα τα βρείτε παραλλαγμένα: στη θερινή τους βερσιόν φλερτάρουν με τα ασιατικά dumplings: η γέμιση είναι γαρίδα - καραβίδα - καλαμάρι - τζίντζερ κι έρχονται σε μπισκ αρωματισμένη με πορτοκάλι. Η ώρα του γλυκού φέρνει ανανά που ψήνεται με μπαχαρικά, και σερβίρεται με daquoise αμυγδάλου και κρέμα λουίζας.

Περισσότερες πληροφορίες

Balcony

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.