Τι μαγειρεύουν αυτό το καλοκαίρι στο «Balcony»;

Στο εστιατόριο που αυτές τις μέρες κλείνει ένα χρόνο στη συμβολή Βεΐκου & Δημητρακοπούλου τα ποντιακά μαντί φλερτάρουν με την Ασία και...

Τι μαγειρεύουν αυτό το καλοκαίρι στο «Balcony»;

Αυτό τον Αύγουστο το «Βalcony» κλείνει ένα χρόνο από τότε που άνοιξε τις πόρτες του –και το μπαλκόνι του που βλέπει το Μουσείο Ακρόπολης και τη γειτονιά από τα ψηλά– σε ένα όμορφο διώροφο νεοκλασικό, στρατηγικά τοποθετημένο στη συμβολή Βεΐκου και Δημητρακοπούλου. Η κουζίνα σε επιμέλεια του Νίκου Φωτιάδη, με επικεφαλής τον Θανάση Ανδριτσόπουλο, έχει φορέσει τα καλοκαιρινά της, κι αυτό τον καιρό στο βραδινό μενού θα συναντήσετε πιάτα όπως μια δροσερή αγγουρόσουπα με γιαούρτι, ένα σεβίτσε λαβράκι αρωματισμένο με κεδροκούκουτσα, ένα συνδυασμό κατσικίσιου τυριού με κρούστα ξηρών καρπών και coulis παντζαριού, αλλά και μυλοκόπι με ψητά καρότα ή ένα onglet από αγελάδα 36μηνης ωρίμανσης. Όσο για τα ποντιακά μαντί, θα τα βρείτε παραλλαγμένα: στη θερινή τους βερσιόν φλερτάρουν με τα ασιατικά dumplings: η γέμιση είναι γαρίδα - καραβίδα - καλαμάρι - τζίντζερ κι έρχονται σε μπισκ αρωματισμένη με πορτοκάλι. Η ώρα του γλυκού φέρνει ανανά που ψήνεται με μπαχαρικά, και σερβίρεται με daquoise αμυγδάλου και κρέμα λουίζας.

Περισσότερες πληροφορίες

Balcony

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.