Αυτό τον Αύγουστο το «Βalcony» κλείνει ένα χρόνο από τότε που άνοιξε τις πόρτες του –και το μπαλκόνι του που βλέπει το Μουσείο Ακρόπολης και τη γειτονιά από τα ψηλά– σε ένα όμορφο διώροφο νεοκλασικό, στρατηγικά τοποθετημένο στη συμβολή Βεΐκου και Δημητρακοπούλου. Η κουζίνα σε επιμέλεια του Νίκου Φωτιάδη, με επικεφαλής τον Θανάση Ανδριτσόπουλο, έχει φορέσει τα καλοκαιρινά της, κι αυτό τον καιρό στο βραδινό μενού θα συναντήσετε πιάτα όπως μια δροσερή αγγουρόσουπα με γιαούρτι, ένα σεβίτσε λαβράκι αρωματισμένο με κεδροκούκουτσα, ένα συνδυασμό κατσικίσιου τυριού με κρούστα ξηρών καρπών και coulis παντζαριού, αλλά και μυλοκόπι με ψητά καρότα ή ένα onglet από αγελάδα 36μηνης ωρίμανσης. Όσο για τα ποντιακά μαντί, θα τα βρείτε παραλλαγμένα: στη θερινή τους βερσιόν φλερτάρουν με τα ασιατικά dumplings: η γέμιση είναι γαρίδα - καραβίδα - καλαμάρι - τζίντζερ κι έρχονται σε μπισκ αρωματισμένη με πορτοκάλι. Η ώρα του γλυκού φέρνει ανανά που ψήνεται με μπαχαρικά, και σερβίρεται με daquoise αμυγδάλου και κρέμα λουίζας.
Τι μαγειρεύουν αυτό το καλοκαίρι στο «Balcony»;
Στο εστιατόριο που αυτές τις μέρες κλείνει ένα χρόνο στη συμβολή Βεΐκου & Δημητρακοπούλου τα ποντιακά μαντί φλερτάρουν με την Ασία και...