Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες

Πληθωρικά πιάτα από τον έμπειρο σεφ Μάκη Κουτσονίκα στο μικρό μαγαζί της Καλλιθέας με το μαγικό όνομα «Μανδραγόρας».

Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες

Πληθωρικά πιάτα από τον έμπειρο σεφ Μάκη Κουτσονίκα στο μικρό μαγαζί της Καλλιθέας με το μαγικό όνομα «Μανδραγόρας».

Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες - εικόνα 1

Ο χώρος διατηρεί την ιδιαίτερη ρετρό διακόσμησή του με πέτρα, ξύλο και πλακάκια και σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και χαλαρά. Στην κουζίνα ο σεφ Μάκης Κουτσονίκας (εργαζόταν για εννιά χρόνια στο εστιατόριο «Αγορά Select») προτείνει μια πληθωρική, νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες. Η βελούδινη φάβα από ρεβίθι με φιλετάκια από καπνιστό χέλι και κρεμμύδια είναι μια καλή αρχή, ενώ όποιος συμμερίζεται τη μεγάλη αγάπη του σεφ για το τυρί δεν θα ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει: φέτα «μπουγιουρντί» ψημένη στο φούρνο, με πιπεριά, ντομάτα, μπούκοβο και καπνιστή πάπρικα, χαλούμι στη σχάρα με ντομάτα και λάδι βασιλικού, κεφαλοτύρι σαγανάκι σβησμένο με ούζο, φέτα τυλιχτή σε φύλλο με μέλι, ξίδι και μαυροκούκι, πιτάκια Καισαρείας με παστουρμά και γραβιέρα…

Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες - εικόνα 2

Όσο για τα κυρίως, το ριζότο μαζί με στάρι, μανιτάρια και κρέμα ελληνικής τρούφας μάς κέρδισε με τον ιδιαίτερο συνδυασμό των υλικών και την ενδιαφέρουσα υφή του. Το κοκκινιστό μοσχαρίσιο χτένι με λιαστή ντομάτα και ταλιατέλες ήταν πραγματικό λουκούμι, θα ήθελε όμως πιο πυκνή και δεμένη τη σάλτσα του. Σπουδαία συνοδεία τα τραγανά λευκά νεροκρέμμυδα Ζακύνθου στο τρυφερό ψαρονέφρι. Το πληθωρικό μοσχαρίσιο μπιφτέκι γεμιστό με καπνιστό τυρί Βερμίου και μαρμελάδα από μπέικον έχει προοπτικές, κυρίως αν λιγοστέψει το τυρί και η μαρμελάδα είναι λιγότερο γλυκιά. Σερβίρονται ακόμη πολλά πιάτα ημέρας –κυρίως της ώρας– αλλά και ζυμαρικά γραμμένα στο μαυροπίνακα πάνω από την ανοιχτή κουζίνα. Συνοδεύονται από τσίπουρα, ούζα και μπίρες, ενώ οι μερίδες είναι ικανοποιητικές και οι τιμές φιλικές.

Περισσότερες πληροφορίες

Mandragoras

Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.