Νόστιμος «Παλιάτσος» σε open-air σκηνή

Σ' αυτό το all-day café & wine bar στην πλατεία Παλιάς Πεντέλης, η γοητευτική vintage/παιγνιδιάρικη διάθεση είναι παντού.

Νόστιμος «Παλιάτσος» σε open-air σκηνή

Στο all-day café & wine bar «Παλιάτσος» στην πλατεία Παλιάς Πεντέλης, η γοητευτική vintage διάθεση είναι παντού, από τη σάλα με τα έπιπλα-αντίκες και το μεγάλο, υπέροχο, ξύλινο μπαρ μέχρι τον όμορφο, δροσερό εξωτερικό χώρο με τα διάσπαρτα τραπεζάκια και το δεύτερο σκεπαστό, υπέροχο μπαρ. Τα εξαιρετικά κοκτέιλ προσφέρονται όλη την ημέρα –classic, signature και twisted cocktails σε επιμέλεια του ταλαντούχου bartender Κωνσταντίνου Λύτρα– και το ενδιαφέρον μενού, σε επιμέλεια του έμπειρου σεφ Διονύση Παπανικολάου, συνδυάζει δημοφιλή ελληνικά delicatessen και γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας.

Νόστιμος «Παλιάτσος» σε open-air σκηνή - εικόνα 1

Ξεκινήσαμε με ένα κομψό fingerfood με αβγοτάραχο Τρικαλινός και συκομαΐδα πάνω σε μικρούτσικα αφράτα μπλίνι και συνεχίσαμε με γαρίδες σχάρας πάνω σε σάλτσα από αμαγείρευτη ντομάτα με σος πέστο – μια φρέσκια και πολύ καλοκαιρινή γεύση. Η πίτσα «Παλιάτσος» έπαιρνε πόντους από το χοιρομέρι Καρδίτσας και τα αρωματικά, αλλά είχε ανάγκη από μια καλύτερα ψημένη ζύμη. Τρυφερή η ταλιάτα μόσχου 12 μηνών με ανθό (αλάτι) Μεσολογγίου και τραγανά λαχανικά σχάρας, νόστιμο το ριζότο με φρέσκο τόνο και σόγια, με τεχνικές αδυναμίες όμως – πιο μαγειρεμένα από όσο έπρεπε και το ρύζι και οι γαρίδες.

Νόστιμος «Παλιάτσος» σε open-air σκηνή - εικόνα 2

Συνοδεύσαμε το φαγητό μας με μια σειρά από εξαιρετικά κοκτέιλ: Τhe Boufon με τεκίλα, λάιμ, πουρέ μάνγκο και καυτερά bitters, Pierrot με παλαιωμένο ρούμι, λάιμ, σιρόπι πικραμύγδαλου και ιβίσκου και αρωματικά bitters και Jester με Regina di miele (ελληνικό αλκοολούχο εκχύλισμα από μέλι), σιρόπι σύκο και bitters δαμάσκηνο. Θεϊκός ο χαλβάς με γάλα, μαύρες σταφιδούλες, κουκουνάρι, ξερά φρούτα και παγωτό κανέλα. Τα φώτα που χαμηλώνουν μετά τη δύση του ηλίου και οι μουσικές κυρίως από βινίλια σε funky και rock & roll ήχους, θα σας κλέψουν την καρδιά.

Περισσότερες πληροφορίες

Παλιάτσος

Λάμπη Σουβαλιώτη & Πλ. Αγ. Τριάδας, Πεντέλη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.