Νόστιμος «Παλιάτσος» σε open-air σκηνή

Σ' αυτό το all-day café & wine bar στην πλατεία Παλιάς Πεντέλης, η γοητευτική vintage/παιγνιδιάρικη διάθεση είναι παντού.

Νόστιμος «Παλιάτσος» σε open-air σκηνή

Στο all-day café & wine bar «Παλιάτσος» στην πλατεία Παλιάς Πεντέλης, η γοητευτική vintage διάθεση είναι παντού, από τη σάλα με τα έπιπλα-αντίκες και το μεγάλο, υπέροχο, ξύλινο μπαρ μέχρι τον όμορφο, δροσερό εξωτερικό χώρο με τα διάσπαρτα τραπεζάκια και το δεύτερο σκεπαστό, υπέροχο μπαρ. Τα εξαιρετικά κοκτέιλ προσφέρονται όλη την ημέρα –classic, signature και twisted cocktails σε επιμέλεια του ταλαντούχου bartender Κωνσταντίνου Λύτρα– και το ενδιαφέρον μενού, σε επιμέλεια του έμπειρου σεφ Διονύση Παπανικολάου, συνδυάζει δημοφιλή ελληνικά delicatessen και γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας.

Νόστιμος «Παλιάτσος» σε open-air σκηνή - εικόνα 1

Ξεκινήσαμε με ένα κομψό fingerfood με αβγοτάραχο Τρικαλινός και συκομαΐδα πάνω σε μικρούτσικα αφράτα μπλίνι και συνεχίσαμε με γαρίδες σχάρας πάνω σε σάλτσα από αμαγείρευτη ντομάτα με σος πέστο – μια φρέσκια και πολύ καλοκαιρινή γεύση. Η πίτσα «Παλιάτσος» έπαιρνε πόντους από το χοιρομέρι Καρδίτσας και τα αρωματικά, αλλά είχε ανάγκη από μια καλύτερα ψημένη ζύμη. Τρυφερή η ταλιάτα μόσχου 12 μηνών με ανθό (αλάτι) Μεσολογγίου και τραγανά λαχανικά σχάρας, νόστιμο το ριζότο με φρέσκο τόνο και σόγια, με τεχνικές αδυναμίες όμως – πιο μαγειρεμένα από όσο έπρεπε και το ρύζι και οι γαρίδες.

Νόστιμος «Παλιάτσος» σε open-air σκηνή - εικόνα 2

Συνοδεύσαμε το φαγητό μας με μια σειρά από εξαιρετικά κοκτέιλ: Τhe Boufon με τεκίλα, λάιμ, πουρέ μάνγκο και καυτερά bitters, Pierrot με παλαιωμένο ρούμι, λάιμ, σιρόπι πικραμύγδαλου και ιβίσκου και αρωματικά bitters και Jester με Regina di miele (ελληνικό αλκοολούχο εκχύλισμα από μέλι), σιρόπι σύκο και bitters δαμάσκηνο. Θεϊκός ο χαλβάς με γάλα, μαύρες σταφιδούλες, κουκουνάρι, ξερά φρούτα και παγωτό κανέλα. Τα φώτα που χαμηλώνουν μετά τη δύση του ηλίου και οι μουσικές κυρίως από βινίλια σε funky και rock & roll ήχους, θα σας κλέψουν την καρδιά.

Περισσότερες πληροφορίες

Παλιάτσος

Λάμπη Σουβαλιώτη & Πλ. Αγ. Τριάδας, Πεντέλη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.