«Αθερίνα» με την μικροψαροφαγία στο επίκεντρο

Μικρά ψαράκια κι ολόλευκο σκηνικό νησιού, που δημιουργεί αυθόρμητα συνειρμούς διακοπών, σε μια αυλή με ελιές και πανύψηλα πεύκα.

«Αθερίνα» με την μικροψαροφαγία στο επίκεντρο

Ολόλευκο σκηνικό νησιού, που δημιουργεί αυθόρμητα συνειρμούς διακοπών, σε μια τεράστια αυλή με ελιές και πανύψηλα πεύκα.

«Αθερίνα» με την μικροψαροφαγία στο επίκεντρο - εικόνα 1

Πραγματικά πιο καλοκαιρινός δεν μπορεί να γίνει ο χώρος της «Αθερίνας»! Το μαγαζί βάζει στο επίκεντρο τη «μικροψαροφαγία», ήτοι πολλούς μεζέδες και πιατάκια με φρέσκα ψαράκια (αθερίνες, μαρίδες, σαρδελίτσα, απλή και παντρεμένη), σαγανάκια με γαρίδες και μύδια αχνιστά, ενώ φέτος ανανεώνει το μενού του με καρπάτσιο από τσιπούρα και λαβράκι, γαρίδες τεμπούρα, καραβιδοουρές και πολύ ωραίες σαλάτες, όπως η «κυκλαδίτικη» με κριθαροκουλούρα, κάππαρη και καππαρόφυλλα, ντοματίνια, κρίταμο και ξινομυζήθρα.

«Αθερίνα» με την μικροψαροφαγία στο επίκεντρο - εικόνα 2

Ο σεφ Γιάννης Λιάκου βάζει στο παιχνίδι και δουλεμένα πιάτα, όπως το ριζότο με μελάνι σουπιάς και ρόδι ή το κριθαρότο με πεσκανδρίτσα και αρωματικά βότανα.

«Αθερίνα» με την μικροψαροφαγία στο επίκεντρο - εικόνα 3

Αν συνυπολογίσουμε τις εξαιρετικές τιμές και τη λίστα των ούζων και των τσίπουρων (δεν υπάρχει κάτι που δεν το έχουν), η «Αθερίνα» καλύπτει και με το παραπάνω την ανάγκη της εποχής για προσιτή, ποιοτική έξοδο, με ψαρο­δημιουργίες που τιμούν τις προσδοκίες μας και την ουσία της γεύσης τους.

Χαρ. Τρικούπη 162, Νέα Ερυθραία, 2106200089, www.atherina.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέα εποχή για την ιστορική "Διαγώνιο" της Θεσσαλονίκης

Το κλασικό στέκι που έγραψε ιστορία με τα ψητά σουτζουκάκια και τον ζουμερό του γύρο, γυρνά σελίδα με την ομάδα των "Γλυκάνισος", "Marea Sea Spirit" και "Iberico" να αναλαμβάνει τη νέα εποχή του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
26/09/2022

Καλαμάτα update: 6+1 γευστικά στέκια στην ανανεωμένη πόλη της διπλανής πόρτας

Ολοκαίνουργια εντυπωσιακά μαγαζιά και ξενοδοχεία αλλά και κλασικές αξίες που κάνουν τη διαφορά, και απλώνονται από την διάσημη παραλία και το κέντρο ως τα περίχωρα, μπαίνουν στην ατζέντα μας για ένα από τα τελευταία σαββατοκύριακα με άρωμα καλοκαιριού στην ολοζώντανη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Για τον Dabiz Muñoz η γεύση είναι μία μεγάλη περιπέτεια

Ο προβοκάτορας Ισπανός μύστης της γεύσης βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας των 'The Best Chef Awards'. Όχι τυχαία.

Το S.Pellegrino και το Perrier μας περιμένουν στο "Lit Athens"

Το ολόφρεσκο all day στέκι του Κέντρου μιξάρει παραδοσιακή και μοντέρνα Αθήνα σε αύρα, πιάτα και shakers.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "α"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: "Μετά από τόσες απανωτές "σφαλιάρες" πάντα βρίσκουμε τη λύση στα δύσκολα"

Μια κουβέντα με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για τις φετινές εξελίξεις στην εστίαση και το νέο εκδοτικό του εγχείρημα που συμπυκνώνει τις προσωπικές του "Gefsis".

Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και "παιχνιδιάρικο" στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.