«Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» με υπέροχη θέα και ξεχωριστές γεύσεις

Από τη σχοινουσιώτικη ταβέρνα το 1992 μέχρι το σημερινό όμορφο εστιατόριο με τη συναρπαστική θέα σε όλη την Αθήνα, η οικογένεια Κωβαίου έχει εξελίξει όμορφα τις γεύσεις της.

«Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» με υπέροχη θέα και ξεχωριστές γεύσεις

Από τη σχοινουσιώτικη ταβέρνα το 1992 μέχρι το σημερινό όμορφο εστιατόριο με την ολόλευκη σάλα και τη συναρπαστική θέα σε όλη την Αθήνα –έως και τον Αργοσαρωνικό–, η οικογένεια Κωβαίου έχει εξελίξει όμορφα τις γεύσεις της.

«Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» με υπέροχη θέα και ξεχωριστές γεύσεις - εικόνα 1

Ο σεφ Μανώλης Μανάτος κινείται ανάμεσα στην παράδοση και στο νεωτερισμό, με πεντανόστιμα πιάτα της θάλασσας και της γης: σεβίτσε λαβράκι μαριναρισμένο σε χυμούς εσπεριδοειδών, «καρμπονάρα» από φρέσκα ταλιολίνι μαγειρεμένα σαν ριζότο με τραγανό συμιακό γαριδάκι, μάγουλο σφυρίδας αχνιστό με πατατούλες και λαχανικά αλλά και ζουμερές ξεκοκαλισμένες φτερούγες κοτόπουλου με σαλάτα από μάνγκο και μαγιονέζα με goji berries ή μοσχαρίσιο κόντρα σοτέ με σάλτσα μανιταριών και ροζ πιπέρι.

«Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» με υπέροχη θέα και ξεχωριστές γεύσεις - εικόνα 2

Στα συν η συλλογή ασυνήθιστων κυκλαδίτικων τυριών και τα φοβερά επιδόρπια· must ο αποδομημένος –σαν μιλφέιγ– μπακλαβάς με καραμελωμένα φρέσκα και ξερά φρούτα και ξηρούς καρπούς ή η κρύα σούπα σοκολάτας, λευκής και γάλακτος, με σεμιφρέντο μέντας.

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας, 2107640240

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.