Από τη σχοινουσιώτικη ταβέρνα το 1992 μέχρι το σημερινό όμορφο εστιατόριο με την ολόλευκη σάλα και τη συναρπαστική θέα σε όλη την Αθήνα –έως και τον Αργοσαρωνικό–, η οικογένεια Κωβαίου έχει εξελίξει όμορφα τις γεύσεις της.
Ο σεφ Μανώλης Μανάτος κινείται ανάμεσα στην παράδοση και στο νεωτερισμό, με πεντανόστιμα πιάτα της θάλασσας και της γης: σεβίτσε λαβράκι μαριναρισμένο σε χυμούς εσπεριδοειδών, «καρμπονάρα» από φρέσκα ταλιολίνι μαγειρεμένα σαν ριζότο με τραγανό συμιακό γαριδάκι, μάγουλο σφυρίδας αχνιστό με πατατούλες και λαχανικά αλλά και ζουμερές ξεκοκαλισμένες φτερούγες κοτόπουλου με σαλάτα από μάνγκο και μαγιονέζα με goji berries ή μοσχαρίσιο κόντρα σοτέ με σάλτσα μανιταριών και ροζ πιπέρι.
Στα συν η συλλογή ασυνήθιστων κυκλαδίτικων τυριών και τα φοβερά επιδόρπια· must ο αποδομημένος –σαν μιλφέιγ– μπακλαβάς με καραμελωμένα φρέσκα και ξερά φρούτα και ξηρούς καρπούς ή η κρύα σούπα σοκολάτας, λευκής και γάλακτος, με σεμιφρέντο μέντας.
Παύλου Μελά 13, Βύρωνας, 2107640240