
Ήταν instant hit το «Nikkei». Το περουβιανό μπιστρό του Κολωνακίου για δύο συνεχείς χειμώνες κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο με τις επιδόσεις της κουζίνας του όσο και με τη –με ιδέες και άποψη– μπάρα του.

Το πρώτο του καλοκαίρι όμως το διανύει τώρα· και προβλέπεται πολύ δυναμικό. Η open air εκδοχή του στην Πλατεία Δεξαμενής, στον πράσινο κήπο όπου βρίσκαμε άλλοτε το «Frame», κάτω από τα μπαλκόνια του «St George Lycabettus», έχει ντυθεί (πάντα από την GJP Design & Construction) με χρωματιστά νήματα και χρυσούς ελέφαντες και στο επάνω lounge κομμάτι με το μεγάλο μπαρ μπορείς να καθίσεις και μόνο για ποτό.

Στο θερινό μενού του Θάνου Στασινού νέα πιάτα όπως το ταρτάρ τόνου, τα αχνιστά buns με πάπια Πεκίνου, τα ιδιαίτερα nigiri με Wagyu beef και καπνιστό γαλάκτωμα salsify συγκατοικούν με παλιότερα αγαπημένα, όπως το μοσχαρίσιο ταρτάρ σε rolls με truffle-ponzu sauce ή τα causas με καπνιστό κοτόπουλο, ενώ ο Σπύρος Κερκύρας και η Μαίρη Ταλαιπώρου (Aθηνόραμα Bar Award 2016) ετοιμάζονται να προσθέσουν νέα συναρπαστικά κοκτέιλ με περουβιανά αρώματα στη φαρέτρα τους. Μαζί με την υπόλοιπη ομάδα μοιράζουν τις δραστηριότητές τους ανάμεσα στην Αθήνα και στη Χώρα της Μυκόνου, όπου το «Nikkei» έχει ακόμη μία καλοκαιρινή έδρα. Ήταν να μην κάνει την αρχή.
Κλεομένους 2, Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι, 2107239366