Ρομάνικες νοστιμιές στο «Tuttitalia»

Χάρη σ’ αυτή την περιποιημένη μικρή τρατορία, η Βαλαωρίτου οδηγεί… στη Ρώμη.

Ρομάνικες νοστιμιές στο «Tuttitalia»

Χάρη σ’ αυτή την περιποιημένη μικρή τρατορία, η Βαλαωρίτου οδηγεί… στη Ρώμη.

Ρομάνικες νοστιμιές στο «Tuttitalia» - εικόνα 1

Έχει μια αθώα, έντιμη αύρα αυτή η μικρή τρατορία. Απλά καρό τραπεζομάντιλα, μια σειρά από ασπρόμαυρες φωτό με παλιούς χολιγουντιανούς αστέρες, μια χαμηλόφωνη ασπρόμαυρη φωτογραφία της Βενετίας, τουβλάκι στον έναν τοίχο... Μαζεμένο το μενού, κάνει focus στην κουζίνα της Ρώμης και γευστικό καλωσόρισμα με μια υπέροχη focaccia με δεντρολίβανο, σκόρδο και χοντρό αλάτι μαζί με δικό τους πεντανόστιμο pesto. Το «Tuttitalia» είναι από τα ελάχιστα μαγαζιά που φτιάχνουν αυθεντική ρομανική pizza με πολύ λεπτή ζύμη. Η pizza melanzana parmigiano (με μελιτζάνα και παρμεζάνα) φέρει πραγματική σφραγίδα Μεσογείου, ενώ στα οπωσδήποτε είναι και μια σπάνια λιχουδιά για τα ενθάδε ιταλικά εστιατόρια, τα suppli, μπαλάκια από ριζότο γεμιστά εδώ με μοτσαρέλα, πεκορίνο και κρεμμύδι, παναρισμένα και τέλεια τηγανισμένα, με τραγανή κρούστα.

Ρομάνικες νοστιμιές στο «Tuttitalia» - εικόνα 2

Σε συμπαθητική­ εκτέλεση το ριζότο με μανιτάρια και τρουφέλαιο και σε καλό δρόμο η al dente καρμπονάρα με αβγό και καπνιστό μπέικον, που θα ήταν τέλεια αν η σάλτσα ήταν πιο ρευστή ώστε να ντύνει το ζυμαρικό. Άλλη μία απόλαυση είναι τα saltimbocca alla romana, ήτοι τρυφερά μοσχαρίσια φιλετάκια με φασκόμηλο και προσούτο, σοταρισμένα με βούτυρο και σβησμένα με κρασί. Μεγάλες μερίδες στο a la carte μενού, πολύ καλές τιμές και fix εκπτωτικό μενού 3 πιάτων (με πολλές επιλογές) μόνο με € 13 το άτομο. Τραπεζάκια έξω «προστατευμένα», με ανθισμένες ζαρντινιέρες για χάζι στη Βαλαωρίτου, κι ευγενέστατο σέρβις.

Βαλαωρίτου 14, Κολωνάκι, 2103389669. Τιμή: € 17-22.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.