Ρομάνικες νοστιμιές στο «Tuttitalia»

Χάρη σ’ αυτή την περιποιημένη μικρή τρατορία, η Βαλαωρίτου οδηγεί… στη Ρώμη.

Ρομάνικες νοστιμιές στο «Tuttitalia»

Χάρη σ’ αυτή την περιποιημένη μικρή τρατορία, η Βαλαωρίτου οδηγεί… στη Ρώμη.

Ρομάνικες νοστιμιές στο «Tuttitalia» - εικόνα 1

Έχει μια αθώα, έντιμη αύρα αυτή η μικρή τρατορία. Απλά καρό τραπεζομάντιλα, μια σειρά από ασπρόμαυρες φωτό με παλιούς χολιγουντιανούς αστέρες, μια χαμηλόφωνη ασπρόμαυρη φωτογραφία της Βενετίας, τουβλάκι στον έναν τοίχο... Μαζεμένο το μενού, κάνει focus στην κουζίνα της Ρώμης και γευστικό καλωσόρισμα με μια υπέροχη focaccia με δεντρολίβανο, σκόρδο και χοντρό αλάτι μαζί με δικό τους πεντανόστιμο pesto. Το «Tuttitalia» είναι από τα ελάχιστα μαγαζιά που φτιάχνουν αυθεντική ρομανική pizza με πολύ λεπτή ζύμη. Η pizza melanzana parmigiano (με μελιτζάνα και παρμεζάνα) φέρει πραγματική σφραγίδα Μεσογείου, ενώ στα οπωσδήποτε είναι και μια σπάνια λιχουδιά για τα ενθάδε ιταλικά εστιατόρια, τα suppli, μπαλάκια από ριζότο γεμιστά εδώ με μοτσαρέλα, πεκορίνο και κρεμμύδι, παναρισμένα και τέλεια τηγανισμένα, με τραγανή κρούστα.

Ρομάνικες νοστιμιές στο «Tuttitalia» - εικόνα 2

Σε συμπαθητική­ εκτέλεση το ριζότο με μανιτάρια και τρουφέλαιο και σε καλό δρόμο η al dente καρμπονάρα με αβγό και καπνιστό μπέικον, που θα ήταν τέλεια αν η σάλτσα ήταν πιο ρευστή ώστε να ντύνει το ζυμαρικό. Άλλη μία απόλαυση είναι τα saltimbocca alla romana, ήτοι τρυφερά μοσχαρίσια φιλετάκια με φασκόμηλο και προσούτο, σοταρισμένα με βούτυρο και σβησμένα με κρασί. Μεγάλες μερίδες στο a la carte μενού, πολύ καλές τιμές και fix εκπτωτικό μενού 3 πιάτων (με πολλές επιλογές) μόνο με € 13 το άτομο. Τραπεζάκια έξω «προστατευμένα», με ανθισμένες ζαρντινιέρες για χάζι στη Βαλαωρίτου, κι ευγενέστατο σέρβις.

Βαλαωρίτου 14, Κολωνάκι, 2103389669. Τιμή: € 17-22.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.