«Mystic» ταράτσα, «Mystic» μπακαλάκι

Εκτός από την πίτσα, που το καθιέρωσε, και τα ζυμαρικά, στο Παγκράτι έχει και μεζεδάκια σε ανοικτό link με το μπακάλικο του ισογείου.

«Mystic» ταράτσα, «Mystic» μπακαλάκι

Εκτός από την πίτσα, που το καθιέρωσε, και τα ζυμαρικά, στο Παγκράτι έχει και μεζεδάκια σε ανοικτό link με το μπακάλικο του ισογείου.

«Mystic» ταράτσα, «Mystic» μπακαλάκι - εικόνα 1

Σε ένα σημείο του Παγκρατίου με αίσθηση γειτονιάς, πίσω από το Καλλιμάρμαρο, στο κτίριο όπου στεγαζόταν άλλοτε η ιστορική ταβέρνα της οικογένειας Μεγαρίτη –η παλιά ταμπέλα βρίσκεται ακόμη στο ατμοσφαιρικό πέτρινο κελάρι–, το «Mystic» παίζει σε πολλά ταμπλό. Στο πιο πολυ­συλλεκτικό δεν γίνεται μενού του βρίσκεις από σαγανάκι με θρακιώτικο καβουρμά και αβγά μάτια αλλά και ρεβίθια στη γάστρα με ρας ελ χανούτ μέχρι­ χειροποίητες φρέσκες ταλιατέλες με σκόρδο, μελιτζάνα και παρμεζάνα, όπως και κάθε λογής πίτσες.

«Mystic» ταράτσα, «Mystic» μπακαλάκι - εικόνα 2

Μπορείς να κινηθείς προς ένα συνδυασμό μοτσαρέλας με ωμό κολοκυθάκι, αγκινάρα, φρέσκια ντομάτα, κάππαρη και προσούτο ή έναν άλλον, ινδικής έμπνευσης, με τυρί, κοτόπουλο με κάρι, φρέσκα μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά και κρεμμύδι. Στη σκεπαστή, περικυκλωμένη με μια ζαρντινιέρα ταράτσα έχει στηθεί vintage σκηνικό με την πρόσοψη ενός παλιού περιπτέρου. Κι έχει και μια πινελιά της δικής του ιστορίας: ένα από τα φωτιστικά έχει φτιαχτεί από την αντίσταση του πρώτου φούρνου του «Mystic Pizza», που άνοιξε το 2002 στα Εξάρχεια συστήνοντας στο αθηναϊκό κοινό την πίτσα με αλεύρι βιομηχανικής κάνναβης (sativa).

«Mystic» ταράτσα, «Mystic» μπακαλάκι - εικόνα 3

Στο μπακαλάκι του ισογείου, από το οποίο αντλεί υλικά και η κουζίνα, εκτός από τυριά, αλλαντικά, θαλασσινά, μέλια, σπιτικές σάλτσες, μανιταρο-προϊόντα, κρασιά και αποστάγματα, παίζουν και δια­φόρων λογιών προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης, συμβάλλοντας έτσι στην απενοχοποίηση ενός αξιοποιήσιμου όχι μόνο γευστικά αλλά και κλωστικά, και φαρμακευτικά φυτού. Σημειωτέον, έπειτα από μισό αιώνα απαγόρευσης, καλλιεργείται πλέον και σε ελληνικό έδαφος μετά τη σχετική αλλαγή στη νομοθεσία. Το «Mystic», εκτός από την πίτσα ή τα ζυμαρικά, το συστήνει και αλλιώς: σε σπορέλαιο, σοκολάτες και τσάι κάνναβης, μπάρες κ.ά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.